pointfrost Odesláno Červenec 12, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2009 (upraveno) Dneska jsem z 1. kvaltu přeřadil na 4. kvalt a dal jsem tomu kotel. Chuďěra se nestačila divit co to dělám za blbosti. Začala dosti smrdět. Doufám že je vpořádku. Mohlo by se něco posrat ? Ubyl olej. Motor a z vfuku jde smrad spáleného oleje. A všiml jsem si že při záběru na jedničku když rozjiždim přez spojku tak mi něco v spojce bo v motoru chrastí. Ale jen při tom začatečnim zaběru. To jsem zvědavý co se z toho vyklube. Info: Spojka je nová bez setrvačníku (VALEO) Upraveno Červenec 12, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Červenec 26, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2009 Nechtel bych Te strasit ale ve vetsine pripadu kdyz je z vyfuku citet smrad spaleneho oleje, tak se v motoru neco potentovalo. V lepsim pripade nevidrzelo nektere z tesneni (nejspis mezi hlavou motoru a deklem ventilu), a ted tam trochu kapa olej na horke casti motoru a pak je citet smrad i ve vozidle za jizdy. Ale jestly je ten smrad primo z vifuku tak to nevoni na dobro. Zajed s tim do servisu at se podivaji na turbo a intercoler. Jestly ten intercoler nabral olej do sebe tak bych ho hned sel vycistit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 3, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 3, 2009 Aha , ty jo nestraš. Zkontroluju jeslti neteče olej kolem hlavy. Ale už to nesmrdí, dělalo to asi dva dny. A pak už je klid. Ovšem podívám se na to. IC se dá vyčistit doma v garáži ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Srpen 3, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2009 Ano, musi se demontovat z vozu ale nevim jakim pripravkem se cisti (vodou to asi nepujde) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 15, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2009 Tak jsem objevil že z IC chčije olej, před rokem jsem srazil srnu, praskl spodek narazniku a asi to pohlo s IC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 16, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2009 Tak jsem objevil že z IC chčije olej, před rokem jsem srazil srnu, praskl spodek narazniku a asi to pohlo s IC :) TAK BÝT TEBOU NEOTÁLEL BYCH S TÍM A VYMĚNIL BYCH HO CO NEJDŘÍVE AŤ SI NEODĚLÁŠ TURBO !!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 17, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2009 (upraveno) Žeby to bylo tak horké ? :) No vyměnim ho asi do týdne. přemýšlel jsem ještě nad variantou že bych ho vrazil do předního nárazníku doprostřed, ale je to asi dost drahá záležitost. http://www.highperformanceparts.cz/interco...160-x-90mm.4089 zas třeba nevím jeslti to nebude vadit nebo kde vezmu trubky a hadice atd Upraveno Srpen 17, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 17, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2009 A můžete mi někdo říct jak je to s tím olejem v intercooleru ? 1. kolik ho tam může být 2. kolik ho tam má být 3. když tam nema byt tak jak zamezit aby se tam nehromaždil ? 4. odkud se tam ten olej dostává ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 17, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2009 A můžete mi někdo říct jak je to s tím olejem v intercooleru ? 1. kolik ho tam může být 2. kolik ho tam má být 3. když tam nema byt tak jak zamezit aby se tam nehromaždil ? 4. odkud se tam ten olej dostává ? 1. nesmí být žádný!!!!!! 2. žádný 3. obyčejně se to tam dostane přes turbo značí to netěsnost na ložiskách u turba !!!!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 18, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 18, 2009 3. obyčejně se to tam dostane přes turbo značí to netěsnost na ložiskách u turba !!!!!!! To ale znamená že turbo umírá! Takže když sundam IC a vyteče z něj hodně oleje tak turbo brzo odejde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Srpen 18, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2009 mi teda Huml tvrdil že v každým IC je dycky trocha oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alegro Odesláno Srpen 18, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2009 jj, prej trochu oleje tam vždycky je. mě z něj vykapalo pár kapek, tak snad OK. I hadice jsou trochu mastný. Ale to je normální, i klapka se ti časem zasere. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 18, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2009 3. obyčejně se to tam dostane přes turbo značí to netěsnost na ložiskách u turba !!!!!!! To ale znamená že turbo umírá! Takže když sundam IC a vyteče z něj hodně oleje tak turbo brzo odejde. Trocha oleje ,ale opakuji troška oleje je v normě nesmíš mít plnej cooler to poznáš sám prostě olej v cooleru je nežádoucí !!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 19, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2009 Tak v IC byla asi čtvrtka oleje ,myslím tím čtvrtka na slivovici ještě dodám fotky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 (upraveno) Tak teda intercooler musel ven. Děkuju panu Alegro za tipy jak ho sundat. a ) buď místo něj půjde original IC b ) nebo: i. zjistim jak maj vypadat trubky, odkud vedou, kudy a jak ii. seženu trubky a necham je posvařovat iii. koupim velky ic kterej stoji stejně jak ten do origo pozic v. koupim hadice vi. a bude do budoucna klid až se posere turbo tak se dá z 81čky Fotky zde: http://pointfrost.rajce.idnes.cz/bejb_-_vymena_intercooler/ Sami mi řekněte jeslti je toho oleje moc :) + ta prasklina po cele delce IC to mi nejde dohlavy ... to je jak pilkou na železo ... edit: oprava odkazu Upraveno Srpen 20, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Srpen 20, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 no docela dost oleje... turbina ma uz asi neco najeto.. jinak dobra ekologie :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 (upraveno) No vidiš to, nešel jsem ten olej na dvorek vyčistit :) Najeto měla 130 000 z bazaru a dovoz z německa takže asi přetočeno. Ted co s ni jezdim už má 170 000. Turbo nijak nepíska, fičí dobře, má dobrý zvuk. Upraveno Srpen 20, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Srpen 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 Tak tam pujde origo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.