Přejít na obsah

Nestartuje

Guest ozzy

Doporučené příspěvky

Dobrý večer,

prosím Vás o radu ohledně Octavie 1.9 66kW 4x4, které mi nechce nastartovat. Po otočení klíčku se všechno chová jak má- nažhaví, kontrolky zhasnou a po uvedení startéru do chodu motor má snahu naskočit (jakoby se převalí) a poté startér točí naprázdno- motor nemá žádné snahy naskočit. Při dalších pokusech se chová uplně stejně. Stalo se to když jsem auto pujčil s čerstvě rozsvícenou kontrolkou rezervy nafty. Samozřejmě že jistá osoba (nebudu jmenovat jelikož to je člen rodiny :palec:) )naftu nenabrala. Další den kdy jsem jsi pro auto přišel, tak mi nastartovalo sice na druhý pokus, ale neřešil jsem to jelikož byl mráz tak do -10 C. Po převozu do svého bydliště cca 2 km jsem nechal klepat motor tak 5-10 min v 20-30 stupňovém kopci čumákem nahoru. Po těch asi 10-ti minutách jsem ho chcípl a za hodinu jsem ho nenastaroval.Choval se jak je zmíněno výše.Tedy mi ručička rezervy ukazovala tak v 1/3 dojezd 20 km. Takže jsem sním zjel na rovinu a a po vice pokusech startování stejné. Tak jsem rozebral takové to plastové téčko na sání palivového filtru a tam sucho. Dolil jsem filtr naftou a točil po krátkých intervalech vlastně až do vybití baterie ;)). Prostě myšlenka byla že je to zavzdušněný. Další kroky byly povolení vysokotlakého potrubí u trysek, kde to zabublinkovalo vzduch šel pryč a čerpadlo naftu dávalo. Sice jestli správně? Poté jsem hodil sací hadičku vsřik. čerpadla do nádoby s naftou. Čerpadlo naftu odebíralo ale motor se choval pořád stejně. Po instalaci nových žhavičů+ kontrole spínacích relé 103 a 109 jsam auto odvez do servisu známému, který mi udělal diagnostiku kde nebyla vykázana žádná vada. Vlastně dále- daloby se říct že nevěděl. Týden to měl v servisu pro nějaké překontrolování a nejspíš se na to vykašlal. Auto jsem jsi odvez domů a proto vás hrozně prosím o typ co bych mohl a měl překontrolovat. Děkuji

Odkaz ke komentáři

V první řadě bych ted v zimě nejezdil na tak málo nafty. V zimě je mít nejlepší v nádrží co nejvíce nafty....mohlo se taky stát, jak si tam měl v nádrži málo a ještě třeba nemusela být kvalitní zimní, že tam byla voda....nebo nějakej bordel se mohl dostat do potrubí.

Systém se odvzdušní sám, ikdyž tam je vzduch....to by vadit nemělo. Ale musíš mít dobrou baterku....ted v zimě je to blbý dloho točit, baterka dostává na prdel.

Bylo by dobré, jak si měl málo nafty podívat se do nádrže a na plovák, jestli tam je čisto, dolít naftu, dal bych novej fltr palivovej a zkusit startovat.....

hodně štěstí. Ted v zimě se takové věci dělají blbě, pokud nemáš garáž.

Mně dělalo něco podobného, že motor jakoby škytll a startér točil naprázdno, ale u mně to byl imobilizer špatnej. Ale když si to měl na komplu a říkáš dobrý, tak bude chyba jinde.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se v sobotu dostal k opravě své oktávky, která nechtěla nastartovat. Prošel jsem tedy palivovou soustavu od nádrže po čerpadlo a vše bylo OK. Tak jsem se jal (i když mi bylo řečeno že je to blbost) vyhodit trysky, protože jsem se potřeboval ujistit- prostě na vlastní oči vidět že rozprašujou.

Zjistil jsem že jedna je hodně zakarbonovaná a začíná rozprašovat o něco později (i po prohození mezi sebou) než druhé trysky. Po očištění se rozchodila, ale po namontování opět všechno při starým. Tak už mi nic nenapadlo než něco ze sáním. A taky že jo. Samozřejme že to byla škrtící klapka vzduchu- která byla zaseklá. Samozřejmě vím že se má otevřít a jde i slyšet po otočení klíčku, ale upjal jsem se na problém s naftou tak- že jsem tím pomát celý národ :D))) tím myslím i ty mechaniky co to řešili týden.

A proč jsem psal o těch tryskách !!! Jelikož motor o poznání živě startuje- před tím tak těžkopádně naskakoval i po výměně žhavičů (které už jsem na zkoušku měnil vicekrát) .

Tak se mějte a díky za ochotu

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Snažil jsem se to napsat jak je pojmenována v dílenské příručce. Je to klapka v sání,která je součástí EGR ventilu ovládá ji elektromag. cívka. Jelikož je a bude (protože jsem ji jen rozchodil a nevyčistil)zasráná jak "jetel" tak zůstala zaseklá a elktromag. ji prostě nepřetáhl aby se otevřela. Při trochu lepším počasí na ni kouknu i ze vnitř :palec:)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...