Přejít na obsah

Rozpěrná tyč motoru?

Luks

Doporučené příspěvky

jestli nemáš extrémní výkon motoru nebo extrémní snížení vozu, tak ti kroucení se karoserie nehrozí

taky není vždy pravda, třeba do felicií 1,9D je dávaly už v serii,právě z důvodu kroucení. Takže si myslím,že pokud někdo jezdí svižnějí má tvrdý podvozek apod. tak rozpěry vpředu a vzadu nejsou na škodu,samozřejmě při bouračce je to jasný.....

Odkaz ke komentáři

Ke kroucení karoserie nemusí docházet jen svižnou jízdou. Záleží na celkové tuhosti karoserie jako takové na použitém podvozku a jiných komponentů,váze motoru a taky hlavně na povrchu kde se jezdí. Na různá auta se dodává spousta doplňujících stabilizátorů a výztuh karoserie. Tímto se zabývá třeba fi. Einbach která dělá např zesilující tyče ramen ,zadní stabilizátory a rozpěry ,nemluvě o rozpěrách vepředu nahoru i dolu a dozadu. Podle určení se pak závodní auta ještě celkově zesilují dodačtýmy sváry a výztuhami a vevařeným vnitřním rámem.

Odkaz ke komentáři

prosím tě, řeč je o sériovém autě, které je tuhé až až. Rozpěru jsem měl od série i u Felicie 1,3 tam byla tuhost karoserie pravděpodobně někde jinde.

sníženo mám o 85 mm na 17" 8,5 palce ráfek a svižnou jízdou zaměstnávám 150 koní a nevšiml jsem si, že by byla nutná vzpěra.

Odkaz ke komentáři

Ta rozpěrná tyč měla smysl u Feldy nebo Favorita, kde opravdu jízdní vlastnosti dost výrazně zlepšila-ono taky karoserie feldy, to byl papír, kroutilo se to jak prase. U Oktávky to je podle mě k ničemu, kastle je opravdu tuhá dost (na svojí dobu a třídu až nadprůměrně, viz. např. crashtesty). Vím, že to dávali do RS, ale jenom dozadu a ještě jenom u sedanu(kombík je na tom s tuhostí karosérie pravděpodobně ještě o něco líp), ovšem v kombinaci z tužším podvozkem. Navíc vrtat kvůli tomu do uložení tlumičů díry...nevim, já bych se na to vyprd :lool:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...