Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Nj ja vim, ale nesmi se to hlasat nikde nahlas :palec: :)

Ona si s tim prave take strasne vyhrala, ale steny mame take zatim vsechny bile, protoze to nema smysl malovat na barevno, i ta bila je po dvou letech totalne vyzrana, takze pristi rok se bude malovat asi znova a uz si budem take hrat s nejakymi barvickami :D

Jj pred zalitim podlah je treba vse jeste trikrat obejit jestli tam nahodou neco nechybi, ja jsem diky tomuto obchazeni prave prisel na tu trifazi :P

Odkaz ke komentáři
Ty jejich ceny jsou zajímavé, už to, že si můžou dovolit dát slevu 42/48%, svědčí o tom, že to mají předražené schválně, aby pak mohli lákat na slevy, ale to je jedno, hlavně, že jsou kvalitní, alespoň podle referencí, co jsem četl. :palec:

dělali jsme pár realizací staveb s okny, zakázku jsme dali Vekře, cca 3-4 roky zpět a zatím ani jediná reklamace, proto jsem do nich taky šel

Jj pred zalitim podlah je treba vse jeste trikrat obejit jestli tam nahodou neco nechybi, ja jsem diky tomuto obchazeni prave prisel na tu trifazi  :)

přesně, nezapomeň taky na položení prázdných trubek do podlahy, třeba křížem přes půdorys apod., dost často se pak hodí k protažení různých kabelů a drátů od PC, hifi, k repro apod.

Odkaz ke komentáři

Tak už mám okna. Ale nadšený nejsem. Je to první problém, který jsem se stavbou domu měl a snad už i poslední. Okna mám od Vekry. S technickou stránkou oken jsem spokojený a snad i budu, ale bohužel mám jinou barvu, než jsem myslel. Dost mě to štve. Stalo se to tak, že jsem si na stránkách Vekry vybral barvu "pruhovaná douglaska (streifen douglasia)", a když jsem ji šel objednat, tak jsem řekl, že chci douglasku. Ale jako na potvoru existuje i barva douglaska a ta má jiný odstín i strukturu, než jsem chtěl. Ten chlápek od Vekry neznal všechny ty barvy, takže se mě nezeptal, kterou z těch barev chci a prostě objednal douglasku, já jsem tak objednávku podepsal, protože mě to nenapadlo, že jsou to různé barvy. Samozřejmě teď to hodili na mě, že jsem tu barvu chtěl, že jsem jim řekl douglaska.

No a ještě jsou dva další problémy. Zapomněli jedno okno ve skladu (200km od Ostravy), ale to by měli rychle vyřešit. A druhý problém si udělali taky tím, že o té barvě neměli ani páru a to tak, že objednali dvěřní výplň a objednali ji v barvě douglaska, ale přišla jim barva streifen douglaska. Oni ty dveře složili dohromady, přestože byly ze dvou různých barev, a přivezli mi to namontovat. Toto musí ještě opravit..

Po třech hodinách, kdy čekali montéři i závoz, jestli se to bude montovat, jsem se rozhodl se skřípějícími zuby, že to montovat budeme, protože bych od Vekry nová okna nedostal, je to prý moje chyba (samozřejmě částečně ano, ale když něco prodávají, tak se v tom mají vyznat) a kupovat nová okna a čekat na ně další měsíc a půl se mi nechtělo. Zkouším teď ještě jednat s vedením alespoň na nějaké kompenzaci. S barvou se musím smířit nebo si můžu objednat nová okna a ta stará vyhodit (tzn. vyhodit cca 100.000,-)

Sere mě to hlavně proto, že ta druhá barva je mnohem studenější hnědá, já jsem měl vybranou červenohnědou, aby se hodila k trámům. Další průser bude, až mi v úterý přivezou garážová vrata, ta jsou v barvě streifen douglaska... kuwa..

Myslíte, že jim mám nějak vyhrožovat a snažit se, aby mi ta okna vyměnili nebo dali velkou slevu? Mám šanci?

Sere mě to, jedno posrané slovo...

post-507-1288793544_thumb.jpg

post-507-1288793564_thumb.jpg

post-507-1288793590_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nj covece, to je stavba ted jak zacnes objednavat a resit takovyhle veci bude se to jen kupit :)

Ja bych se oprel napriklad o ty dvere, tak jakto ze to neobjednali vsechno stejne, kdyz dvere dali v te spravne. Rozhodne bych do nich hucel jak do ulu, ze ted kvuli nim si musis nechat predelat vrata tak at ti zakompenzujou naklady na vrata. Me osobne se ty okna libi, neni to spatne, i tramy si k tomu muzes dolakovat, rozhodne lehceji nez zase menit vsechna okna. Ja bych spis zkusil neco rychle udelat s tema vratama nez je namontuji. Do Vekry se klidne opri, a tu kompenzaci si urcite vyhadej.

Odkaz ke komentáři

Doufám, že se nic kupit nebude a je to poslední problém. Doteď všechno klapalo.

Ty dveře svedli na výrobce té výplně, že mají špatný název té barvy, oni za to přece nemohou... Předělat vrata je problém, ta firma je už vyrobila a v úterý je mají přivézt. Jediné, co mě napadá je to, že je nechám přefóliovat, to by snad mělo jít. Potom by šlo, že by mi udělali nová vrata, ale na vrata tu barvu nestreifen douglasku nemají, dělá to jiná firma (Kružik). Uvidím, až budou vrata namontovaná, jestli to bude razit. Do Vekry hučet budu, uvidím, co zmůžu.

Odkaz ke komentáři

ja mluvim za sebe ale vse jsem poradne prostudoval 4krat se zeptal Chtel vse videt 10krat jsem to otocil ujistil a pak kupoval a podepisoval vim ze po bitve je kazdy general ale tohle mam za sebou tak vim o co jde bydlim uz rok zarizeny to mam vse jsem nechal delat na miru tak vim co lidi dokazou i kdyz jim to nekolikrat reknes a ukazes ja mel problem se vsim tak jsem si nenechal srat na hlavu dal jsem za to prachy tak at to je jak ma nebo mi vratte penize a ja jdu jinam si to koupit rikam vse radsi prostuduj i kdyz si budou myslet ze mas IQ malyho ditete ale nebudes potom niceho litovat

Odkaz ke komentáři

Ono kontrolovat muzes vse desetkrat, ale stejnak ti takovahle blbost proste utece, kdyz ani nevis a prodejce take ne, ze existuje pod stejnym nazvem vice variant. Ja bych proste hucel do toho obchodnika, ze te na to neupozornil a proste at zaplati prefoliovani vrat, pokud sezenes takovou folii...zalezi take na tom jestli se vubec na ty vrata da folie nejakym rozumnym zpusobem nalepit...protoze jestli mas sekcni, tak tam se ty sekce ve zlomu o sebe trosku otiraji...coz si myslim, ze by tu folii poskozovalo...tezko rici..mozna dotaz na vyrobce vrat.

V mem pripade jsme take vsechno nekolikrate kontrolovali...pak privezou blbe sklo, ,okno ma na kazde strane o 10cm min a jeste ti ho tam vklidu daji a pak se divi ze to chces vymenit...proste na to serou a zkousi jestli to projde a pak se jeste tvari urazene kdyz jim nadas. Takhle to slo celou stavbou, i kdyz si neco objednas neco ti prijede a bud se to za dva mesice posere a musis to reklamovat a nebo to proste privezou jinak.

Dosli jsme i tak daleko, ze nam dokonce zreznul nerez na zabradli...jak rikam...koupim trpaslika dam ho na zahradku a on nam vyroste :blink:

Odkaz ke komentáři

Díky za podporu. Všechno jsem si prostudoval, ale prostě netušil jsem, že je více druhů barev douglaska. Prodejce to měl rozhodně znát více a upozornit mě. Moje chyba je, že jsem nechtěl při podpisu smlouvy ještě vidět ten vzorník, abych si to uvědomil. Bohužel teď už je pozdě říkat co by kdyby...

Okna už tak nechám, dveře mi opraví. Garáž budu řešit, až to přivezou, snad to nebude bít do očí. Pokud ano, zkusím to pořešit fólií. Garáž bude opticky oddělená od domu ala cihlovým obkladem, tak to by taky mohlo pomoct.

Na tu barvu si už zvykám, zase tak hrozné to není, ale mohlo to být lepší, kdyby to bylo tak, jak jsem si vybral... Kdybych...

Jinak mi už dorazila nová maska, takže až bude čas, tak skočím za vrchním fóliářem a zamračíme ji. Jsem na to zvědavý.

Odkaz ke komentáři

tak to je pakárna, smůla, chjo, poladil bych barvu fasády domu a třeba jiný odstín na garáž k těm vratům, asi jsi natrefil na hloupého obchodníka, tady u nás si na vekru nemůžu stěžovat a výběr odstínu proběhl standardně přímo ze vzorníku materiálu, dali mi na stůl přímo folie, všechny odstíny, zrovna tak i žaluzie, prostě on-line,

Libore, jak budeš řešit vnitřní špalety? já osobně asi extrudovaným polystyrenem a komplet stěrkou jako na ytongu.

Odkaz ke komentáři

Klasicky polystyren ti zmizi pokud je spatne uzavreny, pokud mas na nem dobre udelany lepidlo a perlinku tak se nema kam ztratit.

Extrudovany polystyren se dava jen na mista, ktera sou namahany nejakym tlakem, popr. tam hrozi nejaka zatez...napr. pod bazen a na jeho steny. Nebo kdyz je z nejakych technickych duvodu potreba tenci polystyren se zachovanim stejne izolace...extrudovany polys ma lepsi vlastnosti na izolaci pri mensi tloustce.

Pokud by polis mizel, tak dneska hodne lidi po par letech predelava...to je dost blbost od toho borce co dela fasadu...rekl bych ze tomu moc nerozumi :blink:

Odkaz ke komentáři
Neni potreba davat extrudovany a kdyz jeste bude zateplovat tak uz neni treba tuplovane davat extrudovany, standardne to zarovnejte normalnim polisem s Ytongem a pak na to bud rovnou perlina lepidlo a nebo jeste dalsi zatepleni. Mam to stejne a naprosto v pohode.

myslíš špalety uvnitř? montážní pěny mám 1,5 cm a chci dát na špaletu 2 cm poliš, ale extrudovaný jsem myslel kvůli tvrdosti a zranitelnosti špalet,

já osobně budu dávat fasádu na klasický poliš, tedy ten šedý, extrudovaný bude na soklu, dnes je už poliš stabilní, když už mění objem, tak teplem, což může být znát tak maximálně i tmavých fasád

Libore co to je za krabice u těch balkonových dveří?? To má být jako spojovací krabice mezi světlem a vypínačem ( asi ano jelikož ve vypínači je jen jeden vodič ) ??? :)

no profesně bych řekl, že je to klasika vypínač z krabice na ním  :)

Odkaz ke komentáři
myslíš špalety uvnitř? montážní pěny mám 1,5 cm a chci dát na špaletu 2 cm poliš, ale extrudovaný jsem myslel kvůli tvrdosti a zranitelnosti špalet,

já osobně budu dávat fasádu na klasický poliš, tedy ten šedý, extrudovaný bude na soklu, dnes je už poliš stabilní, když už mění objem, tak teplem, což může být znát tak maximálně i tmavých fasád

no profesně bych řekl, že je to klasika vypínač z krabice na ním :)

Kuwa to uz se nekolik let nedela, mi to doma udelat tak je vyhodim. :)

Odkaz ke komentáři
Tak už mám okna. Ale nadšený nejsem. Je to první problém, který jsem se stavbou domu měl a snad už i poslední. Okna mám od Vekry. S technickou stránkou oken jsem spokojený a snad i budu, ale bohužel mám jinou barvu, než jsem myslel. Dost mě to štve. Stalo se to tak, že jsem si na stránkách Vekry vybral barvu "pruhovaná douglaska (streifen douglasia)", a když jsem ji šel objednat, tak jsem řekl, že chci douglasku. Ale jako na potvoru existuje i barva douglaska a ta má jiný odstín i strukturu, než jsem chtěl. Ten chlápek od Vekry neznal všechny ty barvy, takže se mě nezeptal, kterou z těch barev chci a prostě objednal douglasku, já jsem tak objednávku podepsal, protože mě to nenapadlo, že jsou to různé barvy. Samozřejmě teď to hodili na mě, že jsem tu barvu chtěl, že jsem jim řekl douglaska.

No a ještě jsou dva další problémy. Zapomněli jedno okno ve skladu (200km od Ostravy), ale to by měli rychle vyřešit. A druhý problém si udělali taky tím, že o té barvě neměli ani páru a to tak, že objednali dvěřní výplň a objednali ji v barvě douglaska, ale přišla jim barva streifen douglaska. Oni ty dveře složili dohromady, přestože byly ze dvou různých barev, a přivezli mi to namontovat. Toto musí ještě opravit..

Po třech hodinách, kdy čekali montéři i závoz, jestli se to bude montovat, jsem se rozhodl se skřípějícími zuby, že to montovat budeme, protože bych od Vekry nová okna nedostal, je to prý moje chyba (samozřejmě částečně ano, ale když něco prodávají, tak se v tom mají vyznat) a kupovat nová okna a čekat na ně další měsíc a půl se mi nechtělo. Zkouším teď ještě jednat s vedením alespoň na nějaké kompenzaci. S barvou se musím smířit nebo si můžu objednat nová okna a ta stará vyhodit (tzn. vyhodit cca 100.000,-)

Sere mě to hlavně proto, že ta druhá barva je mnohem studenější hnědá, já jsem měl vybranou červenohnědou, aby se hodila k trámům. Další průser bude, až mi v úterý přivezou garážová vrata, ta jsou v barvě streifen douglaska... kuwa..

Myslíte, že jim mám nějak vyhrožovat a snažit se, aby mi ta okna vyměnili nebo dali velkou slevu? Mám šanci?

Sere mě to, jedno posrané slovo...

Prosím tě co tam máš za skla??? (jedná se mi o prostupnost tepla )

Odkaz ke komentáři
a jak se to dělá? :)

Natáhne se přívod světelného okruhu z rozváděče přímo do vypínače, z vypínače se jde do světla a do dalšího vypínače. Tím ti odpadne spojovací krabice tzn. další možný zdroj závad a hlavně nevzhedné víčko na omítce, které když budeš potřebovat sundat tak ti buď praskne nebo odpadne kus malby kolem dokola.

Odkaz ke komentáři

Hoši na mě se už bavíte moc odborně, já ani nevím co je to špaleta :) Teda už vím, našel jsem si to na googlu :) Ale jak vidíte, neřešil jsem to, netuším, co mají kluci stavitelé v plánu, ale můžu se zeptat.

Tu krabičku nad dveře dali elektřikáři. U dveří je vypínač na dvě vnitřní a dvě venkovni světla. Ptal jsem se jich, co je to za krabičky a oni řekli, že v nich jsou spojené dráty, že to tak musí být. Já tomu nerozumím, tak jsem tu odpověď přijal, doma v paneláku taky ty krabičky máme, tak jsem si myslel, že je to normální a jinak to nejde. Ale myslím, že mi to nijak vadit nebude, dovnitř nikdy nepolezu a design místnosti to taky nijak výrazně neovlivní.

Skla mám: "standardně tepelně izolační trojsklo, Ug = 0,6 W/m2K s teplým okrajem skla". Profil Vekra Premium: "součinitel prostupu tepla rámu i křídla s výztuhou Uf = 0,9 W/m2K". Myslím, že v tomhle budou supr, teda až na tu barvu..

Ale s Vekrou ještě stále řeším barvu. Momentálně trvám na výměně všech oken ve správné barvě. Zdůvodňuju to tím, že mi obchodník nechal vybrat si barvu z jejich stránek a tam mají jen jednu douglasku a tu jsem chtěl. Vzorník mi neukázal, nemohl jsem tušit, že je více douglasek, takže to on odbyl a je to jeho chyba. Uvidíme, co mi na to řeknou.

Odkaz ke komentáři

Libore: jestli to dobře chápu tak Ty máš namontovany okna a chceš jejich výměnu? Proč při té montáži Tvůj kamarád co dělá stavební dozor je neposlal domů???

Já bych chtěl v této fázi po nich aby dali znatelnou slevu ale pochybuju že by šli a podstoupili výměnu celých oken ale přeju aby Ti to dopadlo.

Odkaz ke komentáři

Když okna přijela, měl jsem celý den volno a byl jsem tam. Když jsem zjistil, že je špatná barva, tak 3 hodiny montéři čekali, až se rozhodnu a dořeším to se zástupci Vekry. Měl jsem obrovské dilema. Buď je nebudu chtít namontovat a budu se s Vekrou hádat a čekat, jak to dopadne a když se nedohodneme a nebo se i dohodneme na výměně, tak se stavba zastaví minimálně do března, až bude zase teplo a půjdou vylít podlahy (v prosinci by už vylít podlahy nešlo). Nebo jsem je mohl nechat nasadit a pokračovat se stavbou a pak to řešit. Vybral jsem si montáž a pokračování ve stavbě a teď to s nimi budu řešit. Kdyby byla výměna za nová okna, tak stejně bude trvat zase 5-6 týdnů než okna vyrobí a mezitím už budu mít hotové podlahy. Když jsem jim říkal, že chci nová okna, tak jsem jim řekl, že náklady na demontáž a novou montáž zaplatím, to bych do toho investoval. Jsem zvědavý, jak to nakonec dopadne. Sleva je až druhá možnost, raději chci ta správná okna.

Odkaz ke komentáři

Tu krabicku delal bud elektrikar, ktery delal naposledy za komancu a nebo je linej jak vepr. Je uplne jedno kolik za tim mas zapojenych svetel a nebo jestli mas schodistak ci ovladani z vice mist. Proste krabicky se uz nedelaji, vsechny dnesni vypinace jiz maji vetsinou vzdy moznost pripojit dva vodice(privod, odvod) a nebo proste pouziju Wago svorky a necham to za vypinacem. Krabicka je akorat zdroj problemu, i kdyz diky medenym vodicum uz ne tak castym jako za dob hliniku, kdy se uvolnovali spoje a pak krabicka krasne topila ;) Ja si delal elektriku celou sam a zadnou krabicku nikde nemam a to jsem elektrikar a vzal jsem to dost vazne....vcetne venkovniho osvetleni a prvku inteligentni budovy...kdyby se urciti obcane dozvedeli co mam medi v baraku tak to asi dlouho stat nebude :pivo: :lool:

Jeste k tomu polysi, na spaletu je to celkem zbytecne pokud tam jeste budes delat dalsi zatepleni. Spaleta pak neni nicim namahana, nijak se o ni neopiras, maximalne ze bys z venku do nich montoval rolety(ale ty se stejnak montuji do plastoveho ramu okna) a pak jeste jedna moznost, ale to az zevnitr kdyz davas garnyze pak se extrudovany vyplati. Jinak pak samozrejme pokud delas podezdivku tak od zeme samo musi byt extrudovany, protoze, vzlinanim velke vlhkosti zespoda by standardni polys nemusel uplne prezit a je tu samozrejme take moznost nejakeho namahani(deti hrajici si s micem apod. :) ).

Odkaz ke komentáři
Tu krabicku delal bud elektrikar, ktery delal naposledy za komancu a nebo je linej jak vepr. Je uplne jedno kolik za tim mas zapojenych svetel a nebo jestli mas schodistak ci ovladani z vice mist. Proste krabicky se uz nedelaji, vsechny dnesni vypinace jiz maji vetsinou vzdy moznost pripojit dva vodice(privod, odvod) a nebo proste pouziju Wago svorky a necham to za vypinacem. Krabicka je akorat zdroj problemu, i kdyz diky medenym vodicum uz ne tak castym jako za dob hliniku, kdy se uvolnovali spoje a pak krabicka krasne topila ;) Ja si delal elektriku celou sam a zadnou krabicku nikde nemam a to jsem elektrikar a vzal jsem to dost vazne....vcetne venkovniho osvetleni a prvku inteligentni budovy...kdyby se urciti obcane dozvedeli co mam medi v baraku tak to asi dlouho stat nebude :lool: :)

Tak to ma byt. Taky jsi natahal kabely a potom kolem nich postavil barak?

:pivo:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...