Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

no k tomu vypínači, když vezmu, že do krabičky je přívod, vývod, 2x vývod pro dvě světle, 2x vývod pro další dvě světla a možná kombinace s vypínáním z více míst - pak se nedivím, že dal krabici nad, udělal bych to taky tak, ono se to s tou minimalizací krabic v určitých chvílích nemá přehánět,

ty špalety, myslel jsem špalety uvnitř, při pohledu zevnitř je špaleta - pěna (cca 1,5 cm) - rám okna, pokud chci tu pěnu zakrýt a nechci omítat špaletu omítkou 1,5 cm silnou, tak se mi jeví jako čisté řešení právě nalepení 2 cm poliše

Odkaz ke komentáři

No ale porad to mas pro jeden okruh a tim padem se svetla radi za sebou...proc tam davat krabicku...ovladani z vice mist se resi schodistakama, ktere se zapoji jednoduse bez krabicky a pokud tim ovlada venkovni svetla tak to znamena, ze musi tahnout vic kabelu z vnitrku baraku ven....kazda dira z interieru ven neni dobra a uz vubec ne, kdyz tim musi protahnout 4kabely pro svetla...podle me je to blbost a spis si tim zadelava na problem.

Ja nemam v baraku ani jednu krabicku a ze ovladam na nekolika mistech z vice ovladacu a nemel jsem se zapojenim zadne problemy, diky Wago a ABB pristrojkum slo vsechno naprosto v pohode.

Odkaz ke komentáři

Tu elektřinu neřeším, nevadí mi ty 3 kryty, které v domě budou. Navíc do těch krabiček nepolezu, takže jsme se domluvili, že budou zaomítkované, takže o nich nebudu ani vědět.

Okna jsou už namontovaná, garážová vrata taky a myslím, že to není tak strašné, jak jsem si myslel, že to bude. Ty barvy nejsou zase až tak rozdílné a když nebudou hned vedle sebe, tak si toho asi moc lidí nevšimne, když jim to neřeknu. Navíc plánuju obklad ala cihly, viz obrázek, takže tam by se to mělo ještě více ztratit. S Vekrou teď dojednávám slevu, protože výměna všech oken není reálná, to bychom se museli soudit a na to nemám nervy.

Auto doznalo malé změny, dal jsem zase chromovou masku a zamračil ji. Myslím, že to vypadá dobře.

post-507-1289899236_thumb.jpg

post-507-1289899250_thumb.jpg

post-507-1289899266_thumb.jpg

post-507-1289899279_thumb.jpg

post-507-1289899295_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Romario, díky. Jj, v plánu jsem měl původně mnohem větší dům, ale nakonec zvítězil rozum nad velkýma očima. Ale zase tak malý ten dům není. Užitná plocha je 120m2 a k tomu garáž 25m2. Další místo budeme mít na zahradě, takže nedostatkem prostoru trpět nebudeme. A jak jsi psal, budeme mít svůj klid, své místo a snad tam budeme spokojení. Bydlet na vánoce asi nebudeme, malé zdržení přece jen je, ale do poloviny ledna bydlet budeme. Na vánoce bude aspoň vršek celý hotový a bude se dodělávat spodek.

S Vekrou by to bylo na dlouhé lokte. Plnou vinu přiznat nechtěli, ale částečnou vinu přiznávají a nebrání se kompromisnímu řešení, tak jsem navrhl slevu a čekám, na jaké částce se dohodneme.

Dakie, jirka3 a cerrtinka, Vám taky díky za podporu. V tom obkladu se to asi opravdu ztratí. A auto se mi taky moc líbí, hlavně to zatím tak mám jen já. ;)

Odkaz ke komentáři

No tak rozdil z fotek rozhodne poznat neni, mozna ze to bude vice poznat az budou lepsi slunecni podminky, ale i tak si myslim, ze nekdo kdo to nebude vedet nepozna.

Co anhydrid...je vylito? Hod nejake foto zevnitr. Maska hezka, ale me se stejnak nejvic libi ty zamracena svetla, doufam, ze budu mit chut se v zime do toho dokopat a udelat si to take dle tveho navodu ;)

Odkaz ke komentáři

hlavně to zatím tak mám jen já. ;) Zatim jo už jedu pro folii a udělame to i na měm jak jsme se domluvyli ju?.Jinak dneska jsem to okukoval,je to dobry ale trošku to ješte udělame jinak.Zvečime ten vrch aby to bylo stejne jako na spotku co?nebo aspon kolem toho znaku ten spodek udelame bez folie.

Upraveno uživatelem zdeno77
Odkaz ke komentáři

Jirka3, jj, určitě nám to bude stačit. Teď máme byt 70m2 a nedostatkem prostoru zatím netrpíme, ale až budou děti, tak by to problém mohl být, takže nejen proto jsme se rozhodli pro dům, kde vnitřní prostor doplní ještě prostor na zahradě.

Kalic, jj, ztratí, už jsem si na to zvykl a na slevu jsem zvědavý, zatím se neozvali, ale zítra jim budu volat, pokud mi nezavolají. A maska se mi taky líbí, když byla jen černá, tak byla hezká, ale pořád mi tam něco chybělo.

Bladik, to je pravda, uvidíme, až bude svítit slunce, tak jsem sám zvědavý. A po fasádě a obkladu to už asi poznat nepůjde. Anhydrit je vylitý, fotky přikládám, ale je to prakticky stejné, jako před vylitím, jen je to o 15cm výše (plus teda trochu rovnější). Ale myslím, že se jim to povedlo. Pomalu už to schne, příští týden zapojíme kotel a začneme lehce temperovat, aby to vyschlo. Teď je fakt cítit, že z podlahy jde chlad a vlhko.

Světla si zamrač, myslím, že to autu sedne. Ale pokud nemáš RS nárazník, musíš ještě dořešit parkovačky.

Zdeňku, zatím to mám jen já, ale je mi jasné, že nás asi bude víc. Je to relativně lehké udělat a moc to nestojí a efekt to má a líbí se to. První budeš asi ty, jak to tak pozoruju. Starou masku mám v kufru, tak se stav, půjčím ti ji a pustíme se do úpravy té tvé.

Já mám jinak ještě v plánu výrobu znaku ala roomster nebo joyster studie. Vymyšlené to mám, jen se do toho musím pustit a snad to i dokončím a nedopadne to jako ta maska, co jsem se ji snažil tento rok na jaře dokutit a nakonec mi leží doma ve skříni, zlomená. Z originál znaku jsem sundal ten plech, ze kterého je na povrchu a zůstal mi jen ten plastový spodek. Ten spodek jsem si polepil vytištěným novým znakem a s pomocí vrtáčků a pilničků ho chci vybrousit do požadovaného tvaru. Nakonec ho dvojbarevně stříknu. No uvidíme, jak se mi to podaří.

post-507-1290080429_thumb.jpg

post-507-1290080450_thumb.jpg

post-507-1290080472_thumb.jpg

post-507-1290080487_thumb.jpg

post-507-1290080504_thumb.jpg

post-507-1290080586_thumb.jpg

post-507-1290080604_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

RS naraznik nemam, ale mam denni sviceni, takze by to problem byt nemel a hlavne parkovacky jsem nepouzil uz zatracene dlouho.

Podlaha vypada dobre, akorat si mel mit hotove omitky, protoze ted se to bude hodne blbe dotahovat tak aby to nebylo videt. Jj vlhko jde z toho poradne a pujde dlouho, pockej az zatopite to teprve uvidis co v tom baraku je za vlhkost....krasne to poznas na prekladech stropu, kde se ta vlhkost vsechna vysrazi :palec:

Odkaz ke komentáři

Kdyz vidim to topeni v podlaze tak me to nekde chcije tak museji prijit mam to domliveny na 29 a bude demolice to mam velikou radost to az to odkryjou tu drevenou podlahu to bude asi pekne plesnivy jde mi to az na zed a jsou tam zasuvky tak mozna zacne horet

jeste kdyz to vidim takhle v zakladech nechavas si davat vse do zdi veskery kabeli ja jsem to vse nechal dat do husich krku a je to ve zdi takze zadny kabeli nikde necumej a nevalej se

Odkaz ke komentáři
RS naraznik nemam, ale mam denni sviceni, takze by to problem byt nemel a hlavne parkovacky jsem nepouzil uz zatracene dlouho.

Podlaha vypada dobre, akorat si mel mit hotove omitky, protoze ted se to bude hodne blbe dotahovat tak aby to nebylo videt. Jj vlhko jde z toho poradne a pujde dlouho, pockej az zatopite to teprve uvidis co v tom baraku je za vlhkost....krasne to poznas na prekladech stropu, kde se ta vlhkost vsechna vysrazi :palec:

Proto se nechávají baráky přes zimu vymrznout, ne? Nebo aspoň dřív se to dělalo, dnes už asi ne e.

Odkaz ke komentáři

rstd, tak to tě upřímně lituju, to musí být šílené. Ptal jsem se na to vodařů a tvrdili mi, že se to moc nestává, že to drží a než to zalili, tak to natlakovali, aby zjistili, jestli všechno těsní.

Kalic, to doufám! :palec:

Bladiku, možná nepoužil, ale když svítíš potkávačkami, tak musí svítit i parkovačky, nejen policajtům by to mohlo vadit. A denní snad na to nemají vliv, leda bys do nich chtěl přidat žárovku a dotáhnout kabel z parkovaček. Omítky byly hotové nahoře, dole už se nestihly, museli jsme už vylívat, báli jsme se počasí. Věřím, že si s tím teď kluci poradí.

Mischicka, dříve se to dělalo, dnes už to není nutné, voda je teď vlastně hlavně v té podlaze a tím zatopením se do měsíce vypaří, jak už to za mě napsal Ol@f. Až začneme topit, tak nepřestaneme až do jara. Malování a pokládka podlah bude až tak kolem 15. ledna, takže by to už mělo být vyschlé.

Odkaz ke komentáři

Nj policajti...a tobe to sviti jak?

To rstd: a proto jsem tento typ topeni odmitl, za prve to neni zdrave a za druhe to nese pruser do baraku. Doufam, ze ti to opravi v pohode, ale nekdy je dost problem najit kde to chcije. Kdyz by me nekdo nekdy donutil do topeni v zemi, tak maximalne elektricke...i kdyz je to zrout...ale kdyz se neco vysere tak to vypnu a nechcije mi voda do baraku.

Co se tyka vlhkosti v baraku tak prave nejvetsi prinos vlhkosti do baraku je podlaha a castecne finalni omitky, anhydrid potrebuje nejmene 30dni byt neprikryty, v zimnich mesicich se doporucuje alespon 60 dni...preci jen te vody ta je dost a je lepsi pockat, nez aby ti tam pak zacala hnit podlaha. Radsi par dni pockat nez to uspechat.

Odkaz ke komentáři

Libore me to prasklo az po roce ted je to pres rok co bydlime minulou zimu v pohode a ted jak to dostalo asi tlak tak to nekde prdlo toho se prave nejvic bojim aby to nehledali buh vi kde a ja to nemel cely rozkopany nejhorsi je ze vse se musi vyklidit odstehovat a za rok to se nakoupi kramu s tim vymrznutim muzu jen doporucit ja jsem se nastehoval hned pred zimou a praska mi zed kam se podivam jak se stehovalo a dum si sedal tak mi to opravy s tou podlahou vse

Odkaz ke komentáři

Promrznuti neni spatna vec, ale pokud ti barak seda az tak ze se ti delaji velke praskliny, tak zanedbali podlozi a silul a hloubku zakladu a zakladove desky a nebo pri stavbe na neco zapomneli...jako treba priklad u souseda, ktery ma Ytong a hosi nejak zapomneli dat perlinku, takze to ma popraskane jak svina po celem baraku a tam ti zadne promrznuti nepomuze ani omylem.

To hledani te praskle trubky muze byt celkem drsne, protoze muze to byt praskle na zacatku a take nemusi, trubky jsou v zemi a je na ne vyvijen tlak a voda cestuje ven tam kam potrebuje a kde ma volno, tzn. objevi se ve vyusteni trubek na povrch, ale prasklina muze byt o 5metru dal :(

Odkaz ke komentáři

Bladiku, mě parkovací světla svítí zase až moc. :( Původně jsem neměl RS nárazník a měl mračítka, takže jsem přesunul prakovačky do prostoru blinkrů. Normálně jsem si protáhl kablík ve světle od parkovaček do prostoru, kde je žárovka od blinkrů a vyrobil jsem si držáček pro parkovací žárovku a tu jsem spustil pod žárovku blinkrů. Vypadá to dobře, z venku to vidět není a použil jsem ledku, takže to svítí ještě lépe, než původně (viz fotky na první straně). Potom jsem koupil nárazník RS a tam mají ty LED denní také funkci parkovaček.

Odkaz ke komentáři

Ta moje úprava parkovaček je lehce vratná. Stačí, když vezneš dva dráty, na jeden konec dáš konektor stejný, jako je na žárovce a na druhý opačný, aby tam ta žárovka šla vložit. Uděláš si tím takovou prodlužovačku. No a ten drát vnitřkem světla protáhneš až do prostoru blinkrů a tam ho nějak zaháčíš, aby neplandal. Nic prostě nestříháš, nic neničíš a kdykoliv můžeš tu prodlužovačku odpojit a vyndat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...