Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Včera jsem byl v OBI koupit žárovky H7čky. Kupuju vždycky Osram Nightbreaker. Nevím, jak dlouho to tam budou mít a jestli je to ve všech OBI v republice, ale měli super akci, kdy stálo balení 2x H7 místo 649,- jen 199,-, tak jsem koupil 3 balení. Doporučuju všem, aby se tam jeli mrknout, za tu cenu je nikde neseženete. Měli slevněné i H1čky, ty si ještě zajedu dokoupit do dálkovek.

Dobré info, H7řky jsem vzal poslední a H1ček už tam moc nebylo!!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Dnes bylo hezky a měl jsem volno, tak jsem konečně zapojil ty denní tak, aby mi nehlásil maxidot, že je tam chyba, když jsem startoval auto se zapnutými parkovačkami nebo potkávačkami.

Já nevím, jak přesně se to má kreslit, ale právě dnes jsem to konečně podle toho schématu zapojil a funguje to. Zapojil jsem nekonec dvě relátka, protože jedno relátko se dvěma kontakty neměli.

Když chci, tak si ty denní přes maxidot vypnu, když nastartuju motor, rozsvítí se denní, když rozsvítím normální světla, tak denní sníží intenzitu, když nastartuju se zapnutými světly, tak denní svítí se sníženou intenzitou, a hlavně mi maxidot nehlásí chybu. Navíc při tomto zapojení se nehřeje ten odpor.

Je tam ještě jeden malinký problém a to je ten, že v režimu parkovaček (jen při nastartovaném motoru) ty denní světla svítí správně slaběji, ale jakoby to světlo mihotalo. Už nevím kdo, ale někdo mi poradil, že tam mám přidat kondenzátor, že ten odstraní nějakou frekvenci (nějak to ustálí, nevím, ten správný název). Kondenzátor mi poradil 2200uF/16V. V prodejně součástek neměli 16V, tak jsem koupil 25V. Ale vůbec netuším, co ty hodnoty znamenají a jestli jde použít ten, který jsem koupil. Myslím, že se to má zapojit do série, ale nevím, který kontakt na plus a který na mínus (na kondezátoru je jeden kontakt označen bílým pruhem). Druhá možnost prý je dotáhnout tam + kablík přímo z baterky. Ale napojit to na + přímo na baterce se mi zdá nehezké řešení, asi by se to mělo zapojit někam jinam (na nějakou jednotku, na něco volného). Raději bych ale použil ten kondezátor, bylo by to snadnější. Jsem v elektrice laik, ale jinak jsem kutil, co si troufne na ledacos. :smich: Poradíte mi někdo, kdo se v tom orientujete?

Také uvažuju o RS nárazníku na Eleganci a přemýšlel jsem o zapojení LED. Také nejsem elektikář, nefungovalo by to náhodou i takhle?

post-3300-1297443586_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Musel bych o tom zase dlouho přemýšlet, už jsem se na to dlouho nedíval a všechno jsem zapomněl. Co si pamatuju, tak s pomocí diod jsem to taky řešil, ale i když to svítilo jak má, tak mi MaxiDOT hlásil chybu denních světel. Nakonec mi to teď funguje s pomocí dvou relátek a odporu. Mám to i přeprogramované v jednotce na LED denní, tak by mi to mělo fungovat i bez zbytečných součástek, jen čistě připojením původních drátků z denních a + z parkovaček, ale nějak mi to tak nechce fungovat. Až budu mít čas, tak se na to v garáži zase mrknu, chtěl bych to mít zapojené jako origo bez těch relátek. Asi zajedu za Vašou do Prostějova.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Na 18ky se tím, ale právě ty z Passata CC se mi líbily na Passatovi CC, ale myslím si, že na mé Octavii by se mi nelíbily, chci něco sportovnějšího. Ale díky za info, že se dají 18ky sehnat i levněji, není kam pospíchat do jara je ještě relativně daleko. Známý mi slíbil, že se podívá po Neptunech za lepší cenu, tak počkám.

Odkaz ke komentáři
Taková kola by se mi líbila, ale já bych si na ně netroufl, ale třeba by se někomu mohla hodit. Myslíte si, že je to jezditelné na O2?

ASA 9x20 ET40 5x112 za 1700€, neprodávám je já, ani nikdo známý, jen mě ta kola zaujala

více obrázků a info na http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=53&t=181809

Bez úprav určitě ne. Myslím, že už někdo s 20" kolama byl, i když většina se zastaví na 19", ale v kombinaci s tou šířkou a ET...

No já teď přemýšlím o kolech na léto, chtěl bych 18". Našel jsem na aukru jedna kola i s novými pneu na Passat CC. Myslíte, že by to na mé Octavii vypadalo dobře? Spíše asi ne, jsou spíše elegantní než sportovní. Nejspíš by se mi líbily Neptuny z RSa, nevíte o nějakých za dobrou cenu?

http://aukro.cz/show_item.php?item=1469777307

Mě se celkově moc nelíbí - co mi na tomhle typu kol vadí, že na jedné straně auta směřují dopředu a na druhé dozadu, jestli mi rozumíš.

Odkaz ke komentáři

ty 20ky jsem tady dal jen pro zajímavost, takový šílenec nejsem, abych je zkoušel dávat na auto, i 19ky jsou už velké

ty 18ky z CC se mi líbily na CC, ale na O2 by se nehodily, navíc s tím vzhledem na každé straně jiným máš pravdu, to jsem si ani neuvědomil a vím, že se mi to taky vždycky na kolech s tímto problémem nelíbilo

Asi půjdu do těch Neptunů, když se mi je podaří sehnat za dobrou cenu. To, co by se mi hodně líbilo, by stálo 2x tolik a to teď po postavení baráku za kola nedám.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si udělal radost a koupil jsem si ty Neptuny. Jsou nové a jsou obuté do nových Continentálů Sport Contact 2. Už se nemůžu dočkat jara! Zkusím je ale upravit tak, jak jsem radil kdysi Dolimu, tedy zvýraznit paprsky zatmavením mezi paprsky. Zkusím nejdříve fólii a kdyby to nedrželo, tak to sundám a nechám stříknout.

Pak jsem vám ještě slíbil pár fotek z baráčku, tak se mrkněte. Kuchyň jsme ladili do bílofialova, připadá nám to tak hezky čisté. Spodní koupelna je zase svěže zelená a horní koupelna je v elegantní hnědokrémové.

post-507-1298736880_thumb.jpg

post-507-1298736890_thumb.jpg

post-507-1298736893_thumb.jpg

post-507-1298736897_thumb.jpg

post-507-1298736901_thumb.jpg

post-507-1298736906_thumb.jpg

post-507-1298736911_thumb.jpg

post-507-1298736915_thumb.jpg

post-507-1298736919_thumb.jpg

post-507-1298736925_thumb.jpg

post-507-1298736930_thumb.jpg

post-507-1298736934_thumb.jpg

post-507-1298736938_thumb.jpg

post-507-1298736943_thumb.jpg

post-507-1298737273_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To víš no, manželka se nerada fotí oblečená, tak se kryla ;) Neptuny si právě vyzkouším zatmavit fólií, na té je nejlepší, že je to lehce vratné, když se mi to nebude líbit. Ale předpokládám, že to bude dobré, navíc tam chci dát černou odrazkovou fólii, aby to při nasvícení zboku svítilo a dělalo to zajímavý efekt, který možná může mít i bezpečnostní funkci, že mě ostatní lépe uvidí zboku.

Odkaz ke komentáři
To víš no, manželka se nerada fotí oblečená, tak se kryla :smich: Neptuny si právě vyzkouším zatmavit fólií, na té je nejlepší, že je to lehce vratné, když se mi to nebude líbit. Ale předpokládám, že to bude dobré, navíc tam chci dát černou odrazkovou fólii, aby to při nasvícení zboku svítilo a dělalo to zajímavý efekt, který možná může mít i bezpečnostní funkci, že mě ostatní lépe uvidí zboku.

Vidíš, ani jsem si neuvědomil, že to je ona co se radši fotí svlečená ;)

No tak dneska večer můžeš udělat druhé kolo focení :smich:

Odkaz ke komentáři

Chjetjove a Badysi, lakovat je určitě nebudu, to je zbytečně drahé a není to lehce vratné, zkusím tu fólii. Zalepím jen tu větší plochu mezi paprsky. Stát to bude nulanulanic a třeba to bude hezké. Musím se nějak odlišit, když teď každý kupuje Neptuny, viď Viktore?! :D

Mischicko, no zkusím navrhnout, ale jak se tak dívám na hodinky, tak už z focení nic nebude, už se jí nebude chtít, takže aktík třeba ze schodiště přesunu na jindy. :(

Kalici, říkal jsem si, že Neptuny nejsou tak okoukané, tak si koukej vybrat jiné, jo! :o Sežeň si ty na Passata CC! :D

A všem díky za pochvalu domečku. Snažili jsme se, aby bylo vše nejen praktické, ale i hezké a sladěné. Myslím, že se nám to jakžtakž povedlo. Ještě není všechno dodělané, ještě budeme dávat různé dekorace, jako jsou třeba obrázky. Taky v kuchyni máme nový jídelní stůl, ale nemůžeme najít židle, jaké bychom si představovali, takže používáme ještě ty z bytu. Ještě je fůra práce, ale baví mě to.

Odkaz ke komentáři

Po dlouhe dobre jsem nakoukl..Neuveritelny,jak vam ten barak vyrostl rychle a zabydleli jste se..!

Mate to moc hezky!Me se hodne liby ty koupelny,hlavne sprchace..mam rad tyhle velky,skleneny "dvere" atd.. :) Fakt pekny,klobouk dolu! :)

A ty 20" ASA co jsi daval..jezditelny to je urco na Octe..ale ne na nasich silnicich..letos je to takova brutalita ty diry! :)

Odkaz ke komentáři

Díky za pochvalu! Kluci stavebníci byli fakt šikovní a já jsem se po nich taky moc neflákal, takže šlo všechno hezky podle plánu. Zabydlení už jakžtakž jsme, ještě není všechno dodělané, ale už jsou to převážně detaily, a pak samozřejmě na jaře nás čeká práce venku. Ale jsme spokojení, jak nám to všechno celkem klapalo. Na koupelnách jsem si dával záležet, všechno jsem si nakreslil v počítači, abych měl lepší představu, a taky abych to ulehčil obkladačům. Sprcháče jsme chtěl bezvaničkové a nechtěl jsem mít nějakou tyčku nad hlavou, pod kterou bych musel podlézat, když budu chtít do sprchy. Spodní sprcháč je větší, má 120x90cm, vrchní je uřezaný čtverec 110x110cm, ale i tak se tam sprchujeme ve 2.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jj, vyrobil jsem si šablonu a tu jsem donesl do reklamky a tam mi podle té šablony nařezali na plotteru fólie. Šablonu jsem vyrobil tak, že jsem si vzal fólii, tu jsem nalepil do jednoho výřezu na kole a tam jsem to fixem obkresil, pak jsem to vystřihl, párkrát znovu nalepil a doladil detaily.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...