DSG Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Na mojí OII 1.9TDI 77kw DSG MR2007 se mi při zátahu objevuje takové cvakání/tikání z míst jakoby od motorového prostoru směrem od spolujezdce. Není to ventilátor, ten mám vyčištěn, promazán a dělá to i když je klimatizace OFF. Nevím jak přesně popsat ten zvuk... Není to nic tak hrozného, jen bez toho by bylo větší ticho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 A nedelaji ti to serva klimy??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Ne-e, serva od klimy dělají takový klepavý zvuk, tohle je víc jako kdyby třeba kladka napínacího řemene, nebo tak, prostě to má zvyšující se tendenci spolu s rychlostí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 No a je to zavisle na otackach nebo jenom pri zatezi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Myslím, že asi jen na zátěži, pokud trochu povolím plyn, tak to přestane, nebo ubere na tendenci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Tak to bud DSG nebo setrvak, ale ten se kazdemu projevuje trochu jinak... Kolik to ma nalitano??? to by mohlo trochu pomoct... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 ty já jsem měl podobný problém a na konec se přišlo na to že to byl homokineťák při akceleraci vydával takové zvuky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Teď mám cca 108000km najeto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 ŠTĚPÁN4X4: Ty ale to by asi i mohlo být ono, jen je to prostě takové cvakání rychlé, no... Někdy to ani není moc slyšet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 já jsem natáčel kolama a jezdil se stočeným rejdem kloub necvakal! ale furt tam z te strany šel ten zvuk tak jsem to nevydržel rozdělal kloub a byl chycený, tak jsem ho vyměnil a byl klid a ten kloub jsem měnil cca ve 110tis km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 To by i kilometry seděly, co? Teď jenom jak to vyloučit bez rozebírání... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 tak to ti už bužel neporadím. mě závadu nediagnostikovaly ani v servise něvěděly! ale i tak bych zkusil stočit kola do rejdu a zkoušel jezdi dopředeu a dozadu jestli nezacvaká 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Určitě to zkusím, minimálně se to tím vyloučí. Díky moc! Ono ten zvuk není až tak markantní - ale znáš to, jako řidič slyším všechny "abnormality" :lool: Jinak auto jede absolutně parádně, nic neškube, atd... Ten zvuk je něco jako kdyby byl třeba suchý lístek někde v trubkách klimatizace a vibroval tam o něco - ale víc kovově... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 zkus to a uvidíš no :lool: mě lezou taky na nervy podobné pazvuky to jsem pak uplně nepříčetnej když nevím odkud vítr fouká :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 No úplně mi mluvíš z duše, taky bych vždycky vylítnul z kůže... ...kolikrát i řvu na mladou ať hledá odkud to jde - ta na mne vždycky kouká :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 dej pak vědět co jsi zjistil docela mě to zajímá! já už jdu do hajan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 OK, pak to sem dám... ...pokud to vůbec kdy zjistím :lool: Dobrou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Tak přidávám poznatky z dnešního sledování... Dnes řídila moje drahá polovička, takže jsem měl možnost poslouchat blíže odkud tikání/cvakání vychází. Ten zvuk jde odpravdu někde z pravé strany (od spolujezdce) z motorového prostoru. Není zřejmě závislý na otáčkách, ale jen na rychlosti, či zátahu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2011 Tak jsem zkoušel pročítat dieselpower forum a řešili tam něco podobného a byly to hydroštely - co si o tom myslíte? Jen upřesním, že auto jede nádherně, nic kromě toho cvakání to nedělá. Ono ani to cvakání samotné není nijak zvlášť hlasité... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DSG Odesláno Leden 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2011 TAKŽE PROBLÉM VYŘEŠEN! Dnes jsem se problémem více zabýval a zjistil jsem, že pod kastlíkem spolujezdce mi chybí ten kryt, co ho má spolujezdec nad nohama - takový ten tvrdý molitan či co to je... A za ním je zhruba v místech kde je ventilátor průduch do motorového prostoru, ten je originálně vyplněn takovou gumovou černou hmotou. A ta byla právě "vyteklá" z tohoto průduchu, takže šel hluk od motoru částečně do kabiny. Vrátil jsem tuto hmotu zpět na místo a je absolutní klid 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.