Přejít na obsah

Hallův snímač


Doporučené příspěvky

Zdravím, mám na vás dotaz, motor mi jde vytočit jen do 5200 ot. (jak kdyby zasáhnul omezovač), tak jsem dneska nechal auto napojit na VAG (moc děkuji členu MiR) a mám tam napsanou závadu Hallův snímač - nesmyslný signál (viz. foto), znamená to tedy, že je ten snímač špatný a musím ho vyměnit nebo může být zrada někde jinde? Jinak po vymazání závady a opětovném nastartování se závada na VAGu opět ukáže... :lool: Díky za rady

 

post-107-1298147565_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravim. Mám podobný problém. Rozsvicí se mi ASR a řídící jednotka motoru a motor jde jen do 5200 ot. a škube. Vag napsal snímač vačky příliš malý signál. OC 1, 75 kw AVU, rv 2003. Děkuji. Zlobí to už dlouho ale nedělá to furt. Někdy se rozsvítí jen ASR a auto jede normálně

Odkaz ke komentáři

V pondělí jdu do servisu, kde mi udělají diagnostiku a řeknou co a jak, tak pak bych dal vědět jak jsem dopadl. Jinak já mám předfaceliftový model, tak mě se nic nezsvěcuje, protože tam na to nemám kontrolky, ale u tebe to bude asi taky ten Hallův snímač. Ještě můžeš změřit napětí na konektoru Hallova snímače, musí tam být mezi 4,5V - 5,5V... ;)

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem byl v tom servisu, hodili do na VAG, tam to ukázalo nějaký 3 nebo 4 chyby, ale myslím že o Hallově snímači se tam nic nepsalo, ale podle příznaků co motor dělá taky uznali, že to bude nějaký snímač. Podle nich by měl být špatný snímač na klikovce (motor jede v nouzovém režimu a sleduje jen signál z vačkové hřídele (Hallův snímač), kdyby to bylo naopak, tak by prý ten motor nejel), takže zítra ten snímač vymontují z náhradního motoru (co mají na druhé dílně) a ve středu si tam mám zavolat a domluvit se na výměně. Pokud bude potom vše OK, tak buď si tam nechám ten použitý snímač za nějakou malou cenu a nebo mi tam dají úplně nový snímač :pest:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

ahoj Konny,

 

Mám asi uplně stejný problem, 5200ot/min a když mam k tomu zapnutou aktualní spotřebu tak to pada 0 litru a cca 13-18, zaražela mě ta nula,maximalka je díky tomu omezena,ale víc mě to trapy u nižších kvaltu,když někde chci předjíždet a podobně. Pochopil jsem tedy spravně,že u tebe to byl snímač na vačce? Předem díky za odpověd :palec:

Odkaz ke komentáři

Ahoj Simiku,

ano, u mě to byl snímač na vačce, jinak u tebe vše nasvědčuje že to bude ten Hallův snímač, 100% to zjistíš, když necháš auto napíchnout na diagnostiku. Ty čidla jsou tam dvě, jedno je na bloku motoru (to je čidlo na klikovku, výměna je na pár minut) a druhé je na vačkovém hřídeli (zde už je výměna složitá, musí se sundat rozvody!!!, tzn. práce na půl dne)

Odkaz ke komentáři

Diagnostiku mají v každém servisu a při výměně rozvodů ti to napíchnou (něco jinýho je, pokud si ty rozvody budeš měnit sám doma...). Jinak to jde v domácích podmínkách ještě zjistit tak, že odpojíš konektor z toho Hallova snímače na vačce (obr. 1), pokud půjde motor nastartovat, tak je to on, pokud by nešel nastartovat, tak je špatnej snímač na klice (obr. 2).

 

post-107-0-98018800-1317198355_thumb.jpgpost-107-0-60702100-1317198376_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

takže ted jsem to byl zkusit, a bod 1. je spravně,odpojil jsem a uplě v pohodě jsem nastartoval,takže to bude ono :palec: a s výměnou...noo,vim jak nato cca,ale nikdy jsem to nedělal,takže to dam kamaradovi a on už se v tom povrta. Dík za radu ;)

 

btw,na jednu stranu je dobře, že nejde točit dál,nevim co mají za sebou rozvody,tak mám aspon omezovač otaček dřív než je od vyroby :lool: i když jsem to koupil tak očko sem na ně hodil s kamaradem,řikal že vypadá ještě dobře,ale kdo ví, a mám takové tušení, že mě odchazí vodní pumpa...a tomu by asi nikdo nevěřil co se me na koktě dějě, jen když prší nebo je po děšti,aniž bych s autem jel,(třeba noční déšt) ráno přijdu nastartuju a ozívá se pískaní a poslechem to vychází z oblasti rozvodu,co jinyho tam je..napada me jen vodní pumpa.To vydrží cca 1-2 dny a pak je zase ticho,jen slaboooounce to tam slyšim, když otevřu kapotu.

Odkaz ke komentáři

Tak hurá, závada odhalena :palec: , (jen ta cena za ten snímač je dost vysoká :blink: ) . S těma rozvodama ti neporadím co může způsobovat ten zvuk, ale myslím si, že voda se k nim nemá přece jak dostat...? Každopádně až je vyměníš, tak uvidíš jestli se ten zvuk ztratí (snad jo) ;)

Odkaz ke komentáři

tak sem mrknul na jednu stránku a čína 244 kč s DPH

Německo 669 kč s DPH

Německá prvovýroba 1973 kč s DPH

 

taky si nemyslim,že by se tam dostala voda přímo,spíš si myslim,(možna je to blbost) že přeci jenom vyšší vlhkost a nějaké ložisko to špatně nese,ale to je kdyby a ono a toto,první krok povede k výměně,rozvodu a pumpy + HALLUV SNIMAC a uvidí se :)

Odkaz ke komentáři

čínu určitě nekupuj, buď německo nebo prvovýrobu, já jsem tu velkou cenu myslel za tu prvovýrobu (tu jsem chtěl kupovat, ale pak jsem za menší peníz dostal origo čidlo z kamošové rozbité audiny, měla totiž ten stejnej motor). S tou vlhkostí to možný je, že by na to reagovalo nějaký ložisko... po výměně uvidíš :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

ahoj, tak rozvody uz jsou hotove+pumpa samozrejme i ten Halluv senzor, kterej teda stal 2200 od Bosche + mikro remen a nejaky drobnosti to vyslo na 10 000, no garda. Ale s cim jsem vubec nepocital je ze me motor prestal absolutne skubat, vetsinou v oblasti 1500-1600 a pak 2200 lehky zavahani. Ted to jede uplne neskutecne. Vubec to nechapu ale asi na tom senzoru neco bude,pekne od spoda ma motor krasny vykon, balada,stalo to zato :rolleyes: a otacky samozrejme dle chute.. omezovac jsem teda nezkousel,ale 6000 jsem tam uz prubnul :palec:

 

jo a to piskani Konny, slo od kladek..teda co me rikal mechanik,kazdopadne uz to nedela

Odkaz ke komentáři

ahoj, to je dobře, že octa už zase jezdí jak má :palec: . Ten Hallův snímač udělá opravdu hodně (protože když nefunguje, tak motor jezdí v nouzovém režimu a tím pádem se omezí i výkon a může mít i ten nepravidelný chod) a společně s novýma rozvodama si musí motor jen lebedit. Co se týká toho vytáčení, tak se neboj to vytočit až k tomu omezovači, aspoň bude vědět (omezovač) k čemu tam je :P

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím, právě se mi pokazil snímač otáček klikové hřídele, jestli jsem to správně pochopil, tak je to ten snadněji přístupný. Akorát nejsem schopen najít, jaký to přesně má na motor 1,6 55Kw být. Našla by se nějáká rada?

 

Děkuji palec.gif

Diagnostiku mají v každém servisu a při výměně rozvodů ti to napíchnou (něco jinýho je, pokud si ty rozvody budeš měnit sám doma...). Jinak to jde v domácích podmínkách ještě zjistit tak, že odpojíš konektor z toho Hallova snímače na vačce (obr. 1), pokud půjde motor nastartovat, tak je to on, pokud by nešel nastartovat, tak je špatnej snímač na klice (obr. 2).

 

post-107-0-98018800-1317198355_thumb.jpgpost-107-0-60702100-1317198376_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...