Přejít na obsah

Kuliho obouchaná O1

Doporučené příspěvky

Tak s autem se delší dobu nic nedělo , tak se ozvalo samo o péči . :(

Na třetím válci se rozpadla žhavička - rozklepala píst , rozklepala hlavu , ohla ventily .. :angry: Ani nebudu zmiňovat , že jsem na jaře chtěl žhavičky měnit ,ale řekl jsem si startuje to tak co bych to řešil :wallbash:

Takže je objednáno :

-Sada kroužků na 4 písty

-Sací a výfukové ventily

-Hydroštely

-Těsnění pod palici

-Píst jsem sehnal jetej v supr stavu (43tis km)

-Hlavu jsem sehnal taky jetou (43tis km)

Když jsou dole rozvody tak jsem si řek , že by byla škoda tam nedát větší hlavu čerpadla ( z 10mm na 12mm ) :D

No a když už je venku z auta motor , tak jsem se rozhodl že vyměním origo dvouhmotu , která vibrovala za jednohmotu . Takže novej setrvák , lamela , přítlačák.

Lamelu jsem nechal obložit materiálem HDS57 (organika) :palec: no a v neposlední řadě jsem sehnal dlouhou 5q převodovku EWT . :D

Pro porovnání :

na 5ku série:

4500ot. 208km/h

na 5ku EWT

4500ot: 242km/h

Pár foto - vůbec nestíhám fotit.

130920111643.jpg

130920111644.jpg

190920111649.jpg

190920111651.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak po delší době ale přeci.

Auto jezdí jak má,už nevibruje díky jednohmotě a EWT převodovka :pivo: nečekal jsem , že to bude až takové :D

Krásný přesný řazení a hlavně když člověk jede okresku + dálnici tak se auto tak ztišilo a uklidnilo . Fakt doporučuji :palec:

Takže GO se zadařila a teď už jen doufám , že oktule bude sloužit a sloužit. :)

Odkaz ke komentáři

Prošel jsem si u motoru něčem podobným jako ty, měnil jsem tedy jen pístní kroužky, gufera na ventilech, škrtící klapku + nějaký čidla a téměř všechno těsnění na motoru a musím říct, že chování motoru se změnilo hodně a i celková pružnost je o dost lepší než před opravou ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak včera proběhl den oprav a co hlavní den zimního setupu .

V rychlosti :

Nové řidící + spodní čepy , konečně krytky tlumičů v uložení , spodní kryt motoru + plastíky na vedení vzduchu .

Co se týče zimáků tak co jsem je měl na origo 15'' al discích tak ty jsem prodal a od kamaráda dostal orezlé plecháče.

Ty jsem nechal opískovat , nanést na ně vrstvu hliníku a následně černý matný komaxit.

Závažíčka jsem natřel alkytonem aby tak nesvítili a pak gumy načernil - všechno musí mít svou péči :)

Auto jsem celkově zvedl o 4cm a dal dopředu zástěrky ( mam i zadní ,ale nevím nevím jestli je tam dávat ,zatím tam nešli).

Ve středu jde auto ještě na laserovou geošku a pak to už to bude snad vše co jsem chtěl udělat :)

73244219.jpg

19579758.jpg

29559431.jpg

74800877.jpg

10242946.jpg

28587566.jpg

Odkaz ke komentáři

Jo jo, ja jsem pred tydnem to daval este dole a mel jsem velkej problem uvolnit matice, predtim jsem nic nedaval na ten navid :wallbash: tak jsem snizoval 3cm na prednim dilu celej den... :angry:

Tak gdyz to budu prezouvat na zimni tak budu muset taky neco nastrikat, neco jsem dostal s podvoskem naky sprej tak to udelam nim...

Ale sebojim ze to uz neposunu ty matice ze to je tak zapeklo ze to neposunu uz :blink:

Odkaz ke komentáři

Jo jo, ja jsem pred tydnem to daval este dole a mel jsem velkej problem uvolnit matice, predtim jsem nic nedaval na ten navid :wallbash: tak jsem snizoval 3cm na prednim dilu celej den... :angry:

Tak gdyz to budu prezouvat na zimni tak budu muset taky neco nastrikat, neco jsem dostal s podvoskem naky sprej tak to udelam nim...

Ale sebojim ze to uz neposunu ty matice ze to je tak zapeklo ze to neposunu uz :blink:

No každej řiká , že nemaže ,ale přesně jak píšeš zatuhne to hned..

Hlavně jak bude zima . sníh,sůl ...

Jinak zas nějaké novinky :D

Dečky jsem koupil pro kožené sedáky , prý to v textilních sedačkách hřeje o dost víc :lol:

img2012p.jpg

img2013fr.jpg

img2017sm.jpg

img2019f.jpg

img2020f.jpg

Odkaz ke komentáři

Tady je videt ze kdyz vis co delat a znas to tak jde vse

Prohlidl jsem si celej serial tveho "obouchanka" a 70% veci bych viubec nevedel jak udelat a 80% veci bych neudelal neb bych se bal na to vubec sahnout

Dalsi vec je ze kdyz neni garaz nebo aspon strecha (nad auto) tak si sam poradne nic neudelas

Auto je moc paradni - sikovnej panicek - krasne autiko :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Lubane děkuji za chválu ,ale zde na foru jsou lepší auta :-)

Jinak dečky jsou už pod potahem. Moc se mi do toho nechtělo , už jen kvuli tomu abych pak ten potah neměl špatně napnutej ,.. tak jsem sehnal čalounici , která udělala jednu sedačku za 300,- . U řidiče dokonce opravila boční vedení na opěradlu , které se prý drolilo a se vším všudy si řekla 800,-

Hlavně jsem jí to tam odvezl v pátek dopo a v sobotu před obědem již volala ať si pro to přijedu :-)

Ve škodovce jsem koupil origo plastové držáky kabelového vedení ,ať to nějak vypadá a konektory se samovolně nepincaj.

Akorát mě mrzí , že jsem měl pouze bílé kabelové pásky a né černou , která by tak nesvítila do očí ,ale co je to pod sedačkou a nebude to zas až tak na očích :-)

Nu takže ted už jen naroubovat tu elektriku a zatopíme si pod zadek.gif

img2029q.jpg

img2057r.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...