Přejít na obsah

Palivové čerpadlo - hlučnost

Doporučené příspěvky

Zdarvím škodovkáře a prosím o konzultaci.

Mám už asi rok Octu tour 1,9 TDI PD 74kW a mám následující problém.

Po zapnutí klíčku a žhavení se mi od palivového čerpadla začínají ozývat zvuky jak když tam mám kafemlejnek a ten šrotuje nějaký šutry.Zvuk je to poměrně výrazný a vysloveně mechanický.Po nastartování zvuk většinou ustane i když ho je někdy slyšet ještě pár vteřin.Během jízdy problém není. Zvuky jsem slyšel poprvé během léta,ale asi jen týden a pak zase půl roku klid.Jediné co mám vypozorované je,že zvuky jsou mnohem výraznější když je v nádrži méně paliva.Situaci jsem řešil nahlášením jako běžnou záruční opravu.Konstatování technika značkového servisu je že je to běžné a dělají to hlavně motory PD.Jelikož jsem měl nafťáků už víc a jel jsem i v mnoha PD motorech a žádný nemravné zvuky od čerpadla nevydával chtěl bych se zeptat zda s tím někdo nemáte zkušenosti ....podobnou situaci jste neřešili.....nenapadá Vás ´´něco´´ . Znovu podotýkám,že nejde o zvuky které někdy vydávají čerpadla jako elektrický náběh kdy je slyšet něco jako bzzzz když čerpadlo nabíhá.

No tak jsem se tu vykecal :smich: a budu doufat že někdo něco podobného řešil.

PS: ze Škodovky mi ještě napsali,že by muselo jít o zavzdušnění ( netěsnost ) soustavy vzniklé z výroby ( nevím kde jinde ).Situaci bohužel vždy musí posoudit technik značkového servisu a někdy mi to připadá že ti kluci auto ještě nikdy neviděli..tedy mimo propagačních letáků. ;)

Odkaz ke komentáři

no to právě dělám.Psal jsem už i do Škodovky,ale jediné co z toho vylezlo je,že zavolali do toho servisu a mě dali vědět že se s nima mám dohodnout. Ti mi pak řekli ať to znova přivezu že to poslechnou znovu.Jenže to tam chtěj zas nechat a nevím vůbec na co. Na poslouchání jim stačí jeden,dva starty. Teda mám Škodovky už hóódně let,ale tenhle přístup jsem ještě nezažil.A to jsem si já trubka ještě zaplatil prodlouženou záruku :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...