Guest aliena Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 Caute, poradili by ste mi: po case mi zacne svietit airbag na pristrojovke. Ked sa mi to aj vynuluje na diagnostiek znova po nejakom case cca 2 tyzdne zase. A nevedia mi prist na to co to robi bol som aj v origo skoda servise a ne spravili mi to , chyba kabelaze ziadna a robi to sporadicky. Asi to nema nic s airbagmi. Poradili by ste mi nejakeho schopneho technika v slovensku najlepsie nitriansky kraj. Dakujem. Mam O2 2008 1.9 Tdi sedan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 Tuto chybu může způsobovat krátkodobé přepětí v palubní síti auta. Na vině může být regulátor alternátoru. Krátkodobé zvýšení napětí může trvat třeba jen desetiny sekund, takže ho nemáme šanci normálně zjistit (podle zvýšení intenzity světla žárovek, kontrolek), ani běžným multimetrem to nezjistíme. K tomuto účelu lze sestrojit jednoduchý "lapač" přepětí. Ten závadu sice neodstraní, ale zjistí, že přepětí opravdu vzniklo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rtg61 Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 lapač přepětí... ach jo.Muzes to rozvest, o jakem prepeti mluvis? Na 99% je to na vedení mezi bagama a RJ. Mozna krouzek. Chce to cislo chyby, jestli je to ridicuv ci spolujezdcuv bag. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 Nevím proč vzdycháš. Mluvím o napětí v palubní síti auta (zpravidla okolo 14V). Není vyjímkou, že poruchou regulátoru v alternátoru může toto napětí krátkodobě vyskočit i přes 20V (a elektronika airbagu se zblbne a zapíše chybu). Ten lapač jem dal do uvozovek. Je to jednoduchý elektronický obvod (udělal jsem ho z IO TL431 a jednoho tranzistoru), výsledkem je klopný obvod, který zapíše i časově velmi krátké zvýšení napětí, hranici jsem si nastavil na 15V. Indikováno je to LED. Napsal jsem "Tuto chybu může způsobovat", a ne že to je jediná možnost. Počkáme si na informaci od aliena, jsem sám zvědav. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest aliena Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 Budem muset s tym zajst zase do servisu nech si tu chybu opisem. Peniaze zobrali odo mna v skoda servise ale chyba je tam stale ;) . Inak mam tam zeder lock ale ten to asi nerobi a mam este nejake tajne vypinace cez rele ani tie by to nemali asi robit ci ? Mam dorabany colombus vymenenu gateway. Ta by to asi nemala tiez robit ci ? Chybu sem napisem hned ako to bude mozne a ak by ste mi vedeli odporucit nejakeho schopneho technika zo svk naj nitriansky kraj sem s nim, Dost mi vadi ten airbag ako svieti, kazdy sa ma na to v aute pyta preco to svieti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 skus sa obratit na uzivatela juroSDI (okolie TO), keby si bol v okoli PN, tak Vag mam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rtg61 Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 Vzdyt jsi v O1 sekci.... ;) . Pokud vim,u O2 problemy s bagy byvaji u konektoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest aliena Odesláno Květen 14, 2011 Sdílet Odesláno Květen 14, 2011 Jasne prepacte az teraz som si vsimol ze je tu aj O2 ;) . Ano chyba je v kabli pod sedackou vadny konektor v skoda servise chcu za to 120eur v inom neuatorizovanom ale kvalitnom servise 25eu. Vyber je jasny. Inak potreboval by som zohnat maxidot zatial mam ponuku na novy za 200eu je este niekde moznost lacnejsie ? V skodovke chcu 720eur. Pre mna je skoda servis sklamanim - zastarale diagnostiky ktore im tam mrznu - videl som, neschopnost technikov odhalovat chyby a ich velmi zdlhava praca. Mozno to tak nie je so vsetkymi ale tento konkretny je pre mna sklamanim. Jedna sa o MotoJas v Nitre. PS: Dakujem za odpovede, zaujem a rady vazim si to. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.