Sentinel Odesláno Srpen 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 Já psal Sportmotoru i Cimbovi. Sportmotor psal že z toho dostanou navíc kw tak, že ostatní to prej neuměj rozkodovat. Cimbu mi napsal že to zas po Sportmtoru opravuje. Pokud bych to nechal u Sportmotoru a pak u Cimba nevyruší se to? Resp že to pude u SM na 82kw pak půjdu na přechodový stavy a nepřepíše se mi to zpátky na 75 akorát bez zpoždění plynu? Piar: Já tě tu hledal pod nikem jakej máš na skodahome :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Piar Odesláno Srpen 21, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2009 No jak uz som ti pisal na os ze mne chip nerobili po kablu ale priamo v r.d.a cibmu to robi vraj cez vag takze by to nemal byt problem,jo a to u cimbu ,zmena tich prech.stavou iba u BFQ A nick som si tu dal iny, na skodahome je dost dlhy a tu je presne ako ma volaju skoti Pia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2009 Jasný díky já to psal součastně na obě fora tak proto sem se tě ptal vlastně 2x jo prosimtě kolik si najezdil km/let po tom chipu?nějaká změna ve spotřebě?myslim razantní změna půl litru asi nehraje roli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Piar Odesláno Srpen 22, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2009 Jo,s chipom som najazdil asi 2 roky a vse v poho co sa tyka oleja,nazistil som ziadne ubytky oleja medzi vymenou,iba na olej.vyku bola vzdy taka zltohneda mazlina alebo jak to nazvat,ale vraj to moze byt kratkymi jazdami,alebo kondenzovana voda, Auto malo najazdene pri predaji 81 t. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2009 Tak to jo díky za info. Takže si tam šoup ten chip na 82kw a ty přechody a tim to bylo vše (softwerově)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 22, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2009 Ja mam s cipem od Sportmotoru vic jak tri roky a temer 60000km a stale nadseni Mam teda 74kW, cili nepriskrcenou verzi s jednou lambdou. Svicky, KN, trubky, vycisteny sani, vejfuk, celou dobu lehkobeznej olej, vyhral jsem si s tim celkem dost a hodne vyzkousel, i kdyz zadny upravy primo na motoru, to jsem nechtel. Sestikvalt jsem chtel taky, ale rikal jsem si, ze uz se nevyplati nechavat ji tam dodelat a prevodovka z 1,6 Tourana, ktera ma sestku, neni k sehnani. Chtel jsem jit do vacky, ale nakonec jsem se na to taky vyprd, pac autak uz 2 roky hubou prodavam ;) Benzin u takhle upravenyho auta dela divy, Verva 100, V-power racing nebo i obyc natural 98 je dost znat. Jinak je trosku vseobecny tajemstvi, ze Cimbu tenhle motor proste neumi opicovat, idealne Bitpower nebo Sportmotor, jinam bych to nedal. TDi dokaze opicovat uz kde kdo. A bezny 95 uz beru jen v nouzi na venkove, kdyz jinej neni, u OMV uz neberu vubec, skube mi to na nej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2009 Paráda díky za poznatky A ta vačka nepamatuješ na kolik by vyšla a kde? Já teda u tý carrery rozdíl nepoznal snad jen že to nepatrně mín že lehce líp leze do otáček. Ještě zkusim shel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 23, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2009 Nejni zac, kdyby Te neco napadlo ohledne tech vyzkousenych veci, rekni :) Vacku jsem tenkrat zvazoval bud poslat pres Cartechgroup do Anglie nebo to dela http://www.motor-excel.cz/ Carrera se mi taky nepozdavala, zkus tu Vervu u Benziny nebo nejlip tu silenost u Shellu, to je fakt uzasna stava :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2009 (upraveno) Motor excel mi byl už taky doporučenej...zrovna od Cimby. Už jsem jim psal ale zatim žádná odpověd. Shell jsem poznal když jsem to načerpal do motorky 125cc :) sice se mi za měsíc vyletěla ojka, ale to bylo asi tim že to byla yuki :P tak já zatim budu psát a zjištovat. Na Bitpower sem bohužel nenašel cenik. Mám poměrně nový auto 2005 tak nevim jestli se by se mi tam vyplatil 6kvalt ani nevim jak se pohybuje cena. Nej by bylo asi tam hodit 1.8T :( Spíš jen se mi nechce věřit, že 1.6 nemá žádnou výkonostní rezervu. Ze všeho se musí přece dostat trochu víc. A z výroby určitě neni 75kw a 148nm nejvyžší co z toho šlo dostat. Klidně piš všechno co tě napadne :) určitě to pomůže spoustě lidem co s tim bude chtít něco dělat. Upraveno Srpen 23, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 24, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Aaaha, Motorexcel asi umi, i kdyz je s nima trosku slozitejsi komunikace a co si budeme povidat, ta uprava zas neda tolik, na to, ze chteji 30k. Jo a ted koukam, ze si jim psal, odpoved na email necekej, spis volej a i tak neni odpoved hned zarucena ;) Proto jsem to chtel poslat do Anglie, kde to vychazelo zhruba na pulku. Ale nakonec jsem si to rozmyslel asi kvuli spotrebe a pak uz jsem to se chystal to strelit, a mam to furt :D V-power racing je fakt uzasnej benal, kdyz to nalejes do skoro prazdny nadrze, aby se to moc neredilo, tak budes cubrnet :) Nevim teda, jak se to chova bez cipu, ja to zkousel az po nem. Picovani Bitpower slibuje vetsi hodnoty nez Sportmotor, ale co je na tom pravdy, tezko rict, cenove je to podobny, viz http://www.bitpower.cz/index.php?module=cl...ek=Ceník-služeb (2.polozka) Jinak jeden cas jsem zvazoval kompletni potrubi od Supersprintu, to by bylo asi hodne znat, ale tenkrat jsem na to nemel a ted mi to zase prijde do tak staryho auta zbytecny :) http://www.supersprint.com/USP000skooct1.asp Jinak ty 1,6ky opravdu moc rezervu nemaj, i rozsahlou upravou z toho nedostanes moc. Kdyz si vemu, co jde ze skodovackyho 1,3 motoru ve Felde, napriklad, o tom si muzeme nechat jenom zdat. Ohledne poznatku z toho svyho psal hodne na Skodahome, ale to to radsi napisu sem znova, co me napadne :) No a jeste jsem kdysi zvazoval sportovni katalyzator a rezonator, ale vyprd jsem se na to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 (upraveno) Jo ten rezonátor to taky nechci. Já to chci mít všechno v cajku jak na tecnický tak emise nebo aspon co nejmín problémů :) jenom za ty moje vejfuky sem se zdržel na technický dýl :) a ceníku jsem se fakt nevšim díky ;) a těch 30tis od Motorexelu za tu trošku se mi dávat nechce :)asi to chce šoupnout 1.8 místo 1.6 :) Asi tam hodim jen ten čip na těch 84kw a dál to neřešit. Dál by to asi bylo za hodně penízků málo hudby :) Ale moc díky :D Upraveno Srpen 24, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pym Odesláno Srpen 24, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Ja mam s cipem od Sportmotoru vic jak tri roky a temer 60000km a stale nadseni ;) Mam teda 74kW, cili nepriskrcenou verzi s jednou lambdou. Svicky, KN, trubky, vycisteny sani, vejfuk, celou dobu lehkobeznej olej, vyhral jsem si s tim celkem dost a hodne vyzkousel, i kdyz zadny upravy primo na motoru, to jsem nechtel. Sestikvalt jsem chtel taky, ale rikal jsem si, ze uz se nevyplati nechavat ji tam dodelat a prevodovka z 1,6 Tourana, ktera ma sestku, neni k sehnani. Chtel jsem jit do vacky, ale nakonec jsem se na to taky vyprd, pac autak uz 2 roky hubou prodavam :D Benzin u takhle upravenyho auta dela divy, Verva 100, V-power racing nebo i obyc natural 98 je dost znat. Jinak je trosku vseobecny tajemstvi, ze Cimbu tenhle motor proste neumi opicovat, idealne Bitpower nebo Sportmotor, jinam bych to nedal. TDi dokaze opicovat uz kde kdo. A bezny 95 uz beru jen v nouzi na venkove, kdyz jinej neni, u OMV uz neberu vubec, skube mi to na nej. To je docela prcina co pises, ale ja mel to samy se Shellem V-powerem. Ale mam pocit, ze to neni benzinem.... Ja myslim, ze jakkakoliv ta 100 nebo 98 je celkem dobra. Verva je fajn, ale cene uz neni. U Shellu jsem nemel nejaky vyrazny pocit narustu vykonu a k tomu to cukani. S OMV jsem spojenej. Cena/vykon snesitelne i kdyz by to mohlo byt lepsi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 24, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Jo ten rezonátor to taky nechci. Já to chci mít všechno v cajku jak na tecnický tak emise nebo aspon co nejmín problémů :) jenom za ty moje vejfuky sem se zdržel na technický dýl :) a ceníku jsem se fakt nevšim díky ;) a těch 30tis od Motorexelu za tu trošku se mi dávat nechce :)asi to chce šoupnout 1.8 místo 1.6 :) Asi tam hodim jen ten čip na těch 84kw a dál to neřešit. Dál by to asi bylo za hodně penízků málo hudby :) Ale moc díky :D Za tech 30k muzes mit vicemene komplet prestavbu na 1,8, sakum prdum. Pruser je, ze to nedas do papiru, nebo aspon nevim, ze by to nekdo zvladnul, coz je trochu problem. Asi to s tim prodas, ale nevim, co na to pojistovna pri bouracce, kterou pripadne zavinis, asi se jim to moc libit nebude. Na Motorexcel bych prdnul a vzal radsi komplet potrubi od Supersprintu, za pulku budes mit myslim vic muziky a luxusni zvuk. A vozkousej par tech benzinu a uvidis, co tomu bude chutnat nejvic :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 24, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Jinak mame blby auta, tady na nas prdej... ;) http://www.obxracingsports.com/ http://www.greddy.com 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 25, 2009 Já koukal, že u nás se toho moc nenajde. Já ted dodělal školu tak zas moc dobrej plat nemám tak šetřim a šetřim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 26, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 No na jednavosmu by clovek zas nevedel, co driv a nacpes do toho klidne cenu druhyho auta :) http://www.highperformanceparts.cz/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 26, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 Jojo to věřim a už jsem to i viděl :) ty stránky znám, ale pro moje auta tam asi nic neni :) leda že bych si do auta dopasoval turbo což by asi jednak byla celkem pálka a nevim jestli by to motor vydržel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 26, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 Mozny to je, ale znamena to naprosto totalni prestavbu v cene dalsiho auta, ten motor na to neni stavenej, naprosta silenost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 26, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 (upraveno) Já vim no :) jako sen je to pěknej :) ale ta ceny by to pak daleko přerostla. Upraveno Srpen 26, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 27, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2009 To je lepsi vzit rovnou RS a nebo nejakou libovou sestihrnkovou atmosferku od BMW, to je je jeste lepsi varianta :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 28, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2009 Nevim jak to funguje, ale slyšel jsem o tom :) no tak já pudu asi na ten chip. Z Bit power se mi neozejvaj tak asi pudu ke Sportmotoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JasteR Odesláno Srpen 30, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2009 u 1,6 to ztezka pujde. Nejde udelat zazrak. Naprve prived cerstvy a pokud mozno hladnejsi vzduh do sani (pokud mozno s co nejmene ohybek a zakrut), a to z materialu ktery udrzy ten chladny vzduh. SPortovny filter urcite pomuze al jen malo. Doporucuji jenom sportovni vlozku do original skodovackeho telesa filtru, akorat odstranit z nej ty drobne zalisky. Negde jsem slisel ze 1,6-tka ma tovarne perfektne udelane sani a ze pro dalsi vykon neni treba udelat nic krom vymene filtru. Pak muzes vylestit sani, saci a vyfukove kanaly v hlave valcu, montaz sport.ladenich svodu uricte da hodne, ale pak zalezi na tom jak ty to udelaji aby to nebylo hlucne jako zavodni auto. Pak sleduje demontaz stredniho dilu vifuku, pokud mozno katalizatoru a na konci samotny ladeni vifuk. Ten vyfuk Layting co tet mas, spise kvuli tem 4 koncovkam moc neprida, chtelo by to vypocitat presne co motor potrebuje. Do motoru jeste muzes nacpat sport.svicki, zlepsi to trochu hod motoru a pomuze pri visich otackah (bude lepe spalovat benzin). Pak uz zustava samotny chip (u kterecho pokud je udelan profikem, nemusim mit starost ze Ty auto nedojede). npr. u SportMotoru zvisuji vikon Tvicho motoru na 115ks coz urco lze poznat za jizdy - hlavne pri nizsih otackah. Jeste lepsi je "chip na miru" ktery v sobe bude myt vsehni pred tim udelane modifikace - tim dostanes vice koniku ale je trochu drazsi. To je vsehno co bych na Tvem miste udelal, a aby to nemnelo vliv na zivotnost motoru. Odhad je zhruba 125-130ks a takovych 155-160Nm, coz su sluzne hodnoty na 1,6-ku. Cena? hm, samotnej chip cca 5-10.000kc, komplet vyfuk s ladenimy svody cca 10-20.000kc, filtr cca 2000 kc, svicky 1500kc, lesteni hlavy cca 1000kc. Ja osobne bych radsy udelal neake modifikace na podvozku (z RS-ka), vzadu kotouce a vpredu vetsy (treba z RS-ka), predni a zadni seleny od modelu Golf R32 nebo Seat Leon Cupra, silnejsi stabilizator z Leonu V6 Cupra, pro lepsi pocit z rizeni ridici tyc z modelu Golf R32. Naprosty souhlas.. chipovat nechipovately "rodinny motor" je nesmyls.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 30, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 30, 2009 (upraveno) Většinou se jako rodinný auto bere dizlovej motor. Každej motor má rezervu at už je jakákoliv. Ono kdyby si tam neměl turbo tak tam hledáš taky těžko nějakou rezervu kterou by jsi chtěl využít. Jinak ten chip na míru si myslel jako po tom co by tam šel vejfuk na míru třeba ta vačka atd? Upraveno Srpen 30, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Srpen 31, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Samozřejmě že každý motor má nějaké rezervy, ale jde i to, kolik stojí ty rezervy vydolovat. A tahle 1.6ka patří k těm motorům, které v tomhle nejsou prostě nic moc (třeba proti slabší 1.6-ce nebo jakémukoliv turbu v OI). Na svou dobu dobrý motor, ale dnes už bych maximálně udělal chip + sportovní filtr a žil s pocitem, že jsem udělal aspoň něco, co je jakž takž přínosem a nákladově (snad) efektivní. Svody, turbo, vačka, hlava, chip na míru apod. - pěkné, ale vzhledem k nákladům nebo času a zanedbatelnému přínosu bych se tím ani nezabýval, protože aspoň já nevidím smysl v tom, utápět peníze takovým laděním (a nákladnou tvorbou unikátu), abych dostal tuto 1.6ku na výkonovou úroveň stejně staré sériové 1.8ky nebo dvoulitru, když za podobný peníz můžeš pořídit srovnatelné auto s lepším a pro ladění vhodnějším motorem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Srpen 31, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Jo to určitě máš pravdu. Já jen miluju řeči moje 1.9tdi je lepší jak 1.6mpi tu 1.6 vidim akorát v zrcátku.Samozřejmě že je aby taky ne ale ta 1.6 ma menší objem a NEMÁ turbo. No nic to patří jinam Zpátky k tématu: tak třeba výměnou první tlumiče(hned za katem)za čistou trubku docílí se něčeho? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Srpen 31, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Uržitě něco málo ano (viz. moje příspěvky u 1.6 55kW), ale žádný zázrak. Navíc tato úprava se projevuje jen v určitých otáčkách a v jiných může dojít dokonce ke zhoršení. Kámoš to svého času diskutoval s ing. Čepkem z Motorexcelu u Feldy 1.6 a 1.3 MPi, dodnes mě se.. , že jsem ten 2-stránkový email ohledně hladkého středu a výsledků testování někde zašil. Ale co si pamatuju, tak je to o konkrétním typu motoru, u 1.6ky to fungovalo, u 1.3 třeba už vůbec ne, ta jela líp se sériovkou (fakt bez záruky, je to asi 8 let a hlava mapa) ... A jak píšu výše, nesrovnávám motory mezi sebou, ale efektivitu zásahů a ladění, protože většina lidí tady na foru je limitována penězi. Takže si koupíme auto v dosahu naží peněženky. A jestliže výkonové ladění daného auta stojí x tisíc a za ty peníze můžu mít výkonnější motor v základu, nebo dokonce poladěný o třídu výš, tak to prostě nemá smysl. Pokud si fanda a na penězích ti nezáleží, tak to je jiná .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Piar Odesláno Srpen 31, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Absolutne suhlasim s "tesna" na tom motoru sa fakt nic neda zvysit ,okrem vysie zmienovaneho chipu a upravou prechod.stavu,troska to zlepsi tu spomalenost toho motoru tak na cca 84kw ale nic viac,pokusal som sa o to dlhu dobu a nakoniec som to predal a obstaral som si 1.8t rs a tam sa da uz nieco robit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Září 1, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 1, 2009 (upraveno) tesna: Já nemyslel jako že ty srovnáváš to jsem si jen vzpoměl na jedno forum kde na tohle padla řeč. No tak peníze na to nemám to můžu napsat rovnou před prázdninama jsem dostudoval takže zatím žádná sláva. Fakt tam hodim asi jen ten chip a nechám to. Zatím až na 1 jsem slyšel na sportmotor zatim chválu. Ještě mě napadlo co třeba EGR ventil zaslepit? Nebude to vadit u benzínu nějak na přípravě směsi nebo tak něco? Benzínovej motor je prej na to náchylnější. Tak jsme s klukama zkusili vyměnit střední tlumič za trubku. Trochu víc to řve, ale první dojmy mi přijdou že to asi líp táhne sice je brzo na to říct že to tak je, ale po jízdě i dálnice a pak město domu jsem přijel a měl jsem průměrnou spotřebu furt 7 tak uvidíme po nějaký delší trase. Upraveno Září 1, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cokapid Odesláno Listopad 4, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2009 ahoj, prosímtě jak moc se změnil zvuk použitím toho hladkého středu? Mám koncový tlumič sportovní ulter sport, je to lepší ten zvuk ale slabota o máš ty za koncovej? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 4, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2009 Zdravim tak já mám oba díly koncovej i střed od laityngu a ten zvuk se změnil dost....ale líbí se mi...nejvíc se to projevuje kolem 2 a 4 tis takže hlava ti z toho zas nepraskne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.