Přejít na obsah

Podtáčení motoru (TDI DSG)

Guest Atila

Doporučené příspěvky

Já bych vrátil do měst zase 60km/h,a někde i více.Jsou rovné úseky, kde nejsou přechody ani křižovatky a tam mám jet 50km/h??Mě v Praze stačí 3kvalt.Když dám 4,tak mám v 50 asi 1200 otáček.Prostě na prd.

A co se týká MP,tak si myslím,že obecní (městská) policie se tak trochu přeorientovala na policii dopravní.Řeší pouze to z čeho mají prachy.Mají být víc vidět jako pochůzkáři a hlídat klid v ulicích!!!K tomu jsou zřízeni.

Odkaz ke komentáři
Já bych vrátil do měst zase 60km/h,a někde i více.Jsou rovné úseky, kde nejsou přechody ani křižovatky a tam mám jet 50km/h??Mě v Praze stačí 3kvalt.Když dám 4,tak mám v 50 asi 1200 otáček.Prostě na prd.

...

Teď jsi jak zprávy TV Nova před lety, kdy měli i velice poutavou reportáž na to, jak české favority a felicie nejsou na padesátku ve měste konstruované :)

Já musím říct, že 50 mi to jede na všechny rychlosti od jedničky až po šestku, některé jsou pro tuto rychlost vhodnější, jiné méně, ale vždycky se tam nějaká podle aktuální dopravní situace, terénu a zatížení vozidla najde, takže na tom bych to nestavěl. Co ty?

:)

vlak na přejezdu většinou potkáš jen jednou a pak je ti už dopr. značení a pokuta u pr**** :) !!!

V Británii maj u jednoho železničního přejezdu nápis "Moudřejší ustoupí, ale nepřeceňujte moudrost strojvedoucího!" :)

kdepak, 50ka je akorát.. ale na mnoha úsecích by obce mohly povolit i 80ku.. ale na to jsou moc liný, tak se tím přece nebudou obtěžovat :) ale jinak, co ti pomůže když bude v obci 60ka? že budeš někde o 2 minuty dřív?

50 vs. 60 si několikrát po sobě vyzkoušeli na Slovensku a myslím, že naši kamarádi z východu potvrdí, že efekt to nemělo skoro žádný.

Ale souhlasím s Dakiem a dalšími, kteří tvrdí, že v některých částech měst a obcí by měla být vyšší rychlost a ne zbytečně 50 km/h ještě půl kilometru za posledním barákem jen proto, že někdo shcválil umístění značky uprostřed polí kvůli potencionální další výstavbě nebo čemu. Pak to opravdu lidí dráždí a svádí a nejezdí se padesát ani tam, kde by mělo.

Odkaz ke komentáři
Pak nechápu tu Tvojí odpověď.

Já sem chtěl říct,že když budu jezdit 50,tak na trojku,jinak to podtáčím.

Čemu říkáš podtáčení? Otáčkám nižším než....?

Nevím jak u Tvého motoru, ale pokud já mám plný kroutící moment k dispozici od 1800 ot. / min. (do 4700 ot. / min.), tak logicky můžu jezdit na jakoukoliv rychlost při které mám dané otáčky a motor rozhodně nepodtáčím. V praxi je to klidně i pětka, ve výjimečných případech i ta šestka, prt. i na ní to můžu po městě za určitých okolností šolichat a motor nestrádá.

omlouvám se za malé OT:

já viděl v Kralupech n.Vl. na vlakovém nádraží nějakou diesel lokomotivu (neptejte se mně jakou a jestli ty hodnoty odpovídají už vůbec ne, hovno tomu rozumím) a na ní na přídi mezi těmi nárazníky nebo co to tam mají byla cedule a na ni nápis: bacha, ten co mne řídí váží 165kg a já jen 87t

taky pěkné :smich:

87 tun jistě není problém, 165 kg je asi horší, ale i to je možné, řekl bych ;)

Odkaz ke komentáři
omlouvám se za malé OT:

já viděl v Kralupech n.Vl. na vlakovém nádraží nějakou diesel lokomotivu (neptejte se mně jakou a jestli ty hodnoty odpovídají už vůbec ne, hovno tomu rozumím) a na ní na přídi mezi těmi nárazníky nebo co to tam mají byla cedule a na ni nápis: bacha, ten co mne řídí váží 165kg a já jen 87t

taky pěkné ;)

Tak taková klasická dvoudobá vznětová dvanáctiválcová sedmsetosumdesátjednička-SERGEJ měla hmotnost kolem 116 tun :smich:

No výkon skoro 1500kW něco musí vážit (ale i žrát) :lol:

Spíš bych chtěl vidět toho týpka jak do té mašiny leze B)

Podtáčení motoru říkam otáčkám 1200ot/min a nižší.Chce to alespoň 1500ot/min.Proto píšu,že kdybych měl jezdit 50km/h,tak pouze na trojku(1500 - 1600 ot/min.)

Mischicka ale nemá TDI :)

Odkaz ke komentáři
Podtáčení motoru říkam otáčkám 1200ot/min a nižší.Chce to alespoň 1500ot/min.Proto píšu,že kdybych měl jezdit 50km/h,tak pouze na trojku(1500 - 1600 ot/min.)

Když motor podtáčíte – tedy řadíte vyšší rychlost než byste měli podle jakéhosi selského rozumu a citu, třeba aby to bylo akusticky příjemné – nutíte ho v nižších otáčkách pracovat pod větším zatížením, a tedy s vyšší účinností spalování. Z fyzikální podstaty to vede k tomu, že jezdíte s nižší spotřebou. Teď nabízíme už i ve fabiích ukazatele, které doporučují, kdy zařadit kterou rychlost. U benzinových motorů (bez turba i s turbem) se rozsvítí šipka pro podřazení na nižší rychlostní stupeň při zhruba 1 100 otáčkách, u dieselových dokonce při 1 000 otáčkách. Záleží ovšem také na zařazené rychlosti nebo na teplotě motoru. Samozřejmě s tím souvisí i motormanagement, nastavení škrticí klapky a další technické věci, ale prostě a jednoduše – motoru to nijak neškodí.

"Šéf" vývoje motorů a podvozků automobilky Škoda Martin Hrdlička

Pokračování tady: http://auto.idnes.cz/moderni-motor-vydrzi-...26_automoto_fdv

Slovo do pranice, co? Píše tam i o dochlazování turbomotorů, záběhu nových motorů a dalším, celkem zajímavé počtení.

Já osobně zcela vyjímečně motor nechávám na nižších otáčkách než cítím a slyším (obvykle když se zapomenu se spolujezdkyní a nevěnuju se 100% řízení a provozu kolem), a rozhodně si nemyslím, že bych motor podtáčel.

Mischicka ale nemá TDI :smich:

To asi Atila ví, i tady jsem to psal.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to přelousknul.

Není to špatnej článek jen není poznat u dieselů zda se vyjadřuje k PD nebo CR.

Co se otáček týká: někdy tam mám taky kolem té tisícovky třeba když jedu na dvojku v pěší zóně a podle mě OK

Pomalu pak přidávám plyn-lechtačka (žádnej plnej) a nevidím v tom problém.

Podle mě slogany typu: "1500ot/min a níž jsou pro setrvák smrtelné" jsou nesmyslné.

Odkaz ke komentáři
No jo...šetřílkové,podtáčeči-brzdiči.....když už jezdíte na ty skoro volnoběžné otáčky tak se prosím aspoň držte u pravé krajnice-jsou lidi kteří totiž běžně točí +4tis

vy s tím jezdíte jak s V8 :-D

to je ale váš problém,ono se dá jezdit skoro na volnoběh 50/90km/h

Odkaz ke komentáři
No jo...šetřílkové,podtáčeči-brzdiči.....když už jezdíte na ty skoro volnoběžné otáčky tak se prosím aspoň držte u pravé krajnice-jsou lidi kteří totiž běžně točí +4tis

malé otáčky neznemená, že jedeš pomalu.

Tady jde o to, jestli ve městě 50-60 jedeš na 3ku, 4ku a nebo 5tku... (samozřejmě záleží na motoru, ale když máš motor, který zvládne všechny tři)

Odkaz ke komentáři

Plně Tě chápu - se svým velkoobjemovým ale malovýkonovým motorem to prostě musíš rozpálit, aby to vůbec jelo a hlavně to trvá dlouho, takže příště jen blikni až budeš mít pocit, že máš na to, abys mě předjel a já budu kámoš a nešlápnu na plyn, abych Ti ukázal, že i na šestku to z 2000 ot. klidně rozjedu a nestihneš si mě ani vyfotit.

Ale teď prosím nechej tuhle docela dobře rozjetou debatu prostou svých nerelevantních příspěvků. Děkuji.

článek zajímavý a poučný :smich:

vývoj si chlapec musí pochválit, ale to že motor od r65 po fábii r2001 se moc nezměnil to neukecá ;)

To on ani neukecává, mluví o motorech T(F)SI a ne MPI, se kterými máš samozřejmě naprostou pravdu.

Odkaz ke komentáři

ja teda nevim ale 2,0 TDI toci pri 160 na dalnici nejakych 2500?

takze si myslim ze kdyz s nim ve meste jedu pianko na 4 nebo petku kolem 60 a toci to 1000 otacek a akusticky to zni dobre nevidim v tom problem.

problem zacne byt kdyz to v tehle otackach jezdi porad, to ti rekne cosby nebo kdokoli, kdyz budes jen jezdit po meste a auto nedostanes nikdy do vyssi otacek tak to je problem a muze se ti zacit par veci s*at :smich: a u dnesnich aut plati ze kdyz je zpocatku nenaucis i vyssi otacky tak jsou ty auta pak mrtvejsi, pripad leona co sme meli doma..v praci vyzkouseno asi na 30 renaultech

Odkaz ke komentáři

Jezdím po městě na čtyrku kolem 50km/h tachometrových. Kolik mám na otáčkoměru nevím - odhad pod 1500 ot/min. (odpo mrknu).

Je to jak píše vitto: když budeš jezdit v hodně nízkém pásmu dlouho, tak to auto zlenivý popř. zakarbonuje celou soustavu.

Takže jezdit s rozumem. Někdy nízké otáčky jindy řádně vypálit červa na dálnici :smich:

Odkaz ke komentáři
Plně Tě chápu - se svým velkoobjemovým ale malovýkonovým motorem to prostě musíš rozpálit, aby to vůbec jelo a hlavně to trvá dlouho, takže příště jen blikni až budeš mít pocit, že máš na to, abys mě předjel a já budu kámoš a nešlápnu na plyn, abych Ti ukázal, že i na šestku to z 2000 ot. klidně rozjedu a nestihneš si mě ani vyfotit.

Ale teď prosím nechej tuhle docela dobře rozjetou debatu prostou svých nerelevantních příspěvků. Děkuji.

Ale, ale, zrychlovat při předjíždění?

S tím zlenivěním jsem to taky slyšel :-)

U aut se kterými jezdím já se to stát nemůže :)

K tomu podtáčení, to je prostě o citu a záleží od motoru.

když jsem onehda jel s A8L s V8, tak to při 50 točilo sotva 1000ot./min. a naprostá pohoda :)

Odkaz ke komentáři

TY jo, to je debata jako na pive... :) Podtaceni, jak to tady popisujete je totiz problem lozisek v prevodovce a spojce (setrvaku). Kdyz chcete prenest nejaky vykon musi se hridel tocit, protoze jestli prenasite veliky kroutak a hridel se toci pomalu, tak trpi loziska a dost.. Dle meho, u dnesnich motoru, kdyz moc neakcelerujete, muzete klidne pianko tocit i 1500 otacek. Samo diesel... Mysak ma ale benzin TFSI a tem ma kroutak stejnej skoro od volnobehu az do max. otacek. Ten motor se totiz v nizkych otackach chova jako diesel a ve vysokych jako benzin. Vim o cem mluvim... Mam neco podobneho... Jestli, ale nekdo ma 1,6 MPI a jezdi kolem 1200 otacek tak dle meho nazoru na to ten motor nema, aby to ukroutil...a uz vubec ne ve meste... Ale mozna se mylim...

U jakehokoliv moderniho auta se ma vyuzivat cele spektrum otacek...

PS: znam kluka co ma htp 1,2 fabku a auto se mu cele trese na 5, otacky na 1000 ale on nepreradi ani za boha... proste nema cit... a o citu to cele je...

Odkaz ke komentáři

Chudaci lidi, co povas ty auta koupi. :) Jezdit po meste na 4 50 km/h, to je otres. Pokud pojedu tech 50 z nejakyho mirnyho kopce a nebudu chtit brzdit, klidne tu ctyrku zaradim, at se jen prevaluje motor, ale pri pridani plynu radim trojku. Jeli jste nekdy s automatem? Ten taky netaha z nejakych 1000-1200 otacek vyssi rychlost, ale automaticky podradi. U atmosfery je to zase trochu neco jinyho. U Pandy taky muzu zaradit 4 ve meste, to je ale atmosfera a je 6g, je to taky o prevodech.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Nechce se mi to moc rozebirat, ale presne takhle jezdil muj otec. :) Skudlil to vzdycky na maly otacky, po meste za 4 atd atd, presne takovej pripad, jako se tady vetsina prezentuje. Vsude na netu jsou clanky, jak je 85 kW PD TDI kraaasne zivy a "rychly" motor, haha. Timhle stylem jizdy se totalne zabilo, prdel by mu natrhnul i Favorit. A to vsechno jen diky stylu jizdy. Ted jezdi v automatu a taky sam vidi, ze je treba radit, i ten automat si podrazuje. Aspon vidi, co delal driv spatne.

Ale tyhle diskuze jsou o ho*ne, stejne jako vetsina jich tady. Netreba nikoho presvedcovat, at si kazdy jezdi tak, jak uzna za vhodny.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...