Přejít na obsah

Modul CAN Bus s indikací kontaktu 86s

Romaxik

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...

Tak som trochu bádal dneska.

Podľa mňa je najjednoduchšie sa napojiť priamo na spínačke.

Ja mám MR2011, mám tam podľa obrázku už len 4 vodiče.

Takže stačí odsledovať káblik vedúci do podvolantovej RJ na pin 4 a to je 86s.

Spínačka teda kontakt je napájaný stálym napätím svorky 30, koniec koncou je to popísané na obrázku.

Obávam sa však že do MR2010 ten konektor bude vyzerať inak.

Mohol by niekto s tým ročníkom odfotiť pripojenie spínačky na podvolantovú RJ.

post-9194-0-31986300-1319926098_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Fungovat to nebude je tam 5 V a jestli ten kontakt chcete pouzit musite to udelat bez zatizeni... podvolantovka to nema rada kdyz ji seberete napeti na vstupu...

Nejsem autoelektrikář, ale já bych se přikláněl ke 12V. Tedy pokud jsou ve spínací skříňce opravdu jen kontakty a jde do ní 12V (sv.30). V tom případě by 5V na výstupu napovídalo přechodovému odporu na kontaktech ve spínačce nebo nadměrnému odběru podvolantovky nebo obojí. Jinak pokračujte v bádání, 86s potřebuji taky na neorigo autoradio, ale mám auto ještě v záruce. :palec:

Upraveno uživatelem honzako
Odkaz ke komentáři

Meril jsem to a bylo tam u mne 5 V... Taky jsem na to cumel jako pero ale potom jsem se na to vybodl... Mam ale MR08 a ty MR11 v tom bude mozna rozdil...

JJ to bude ten rozdiel.

Ako to máš vlastne pripojené? niečo sa mi zdá že to je rovno kontkrotom do podvolantovky? alebo je tam kablik?

Ja tam mam tie kabliky ako som spominal...

Nejsem autoelektrikář, ale já bych se přikláněl ke 12V. Tedy pokud jsou ve spínací skříňce opravdu jen kontakty a jde do ní 12V (sv.30). V tom případě by 5V na výstupu napovídalo přechodovému odporu na kontaktech ve spínačce nebo nadměrnému odběru podvolantovky nebo obojí. Jinak pokračujte v bádání, 86s potřebuji taky na neorigo autoradio, ale mám auto ještě v záruce. :palec:

No konečne vieme približne ake auto máš.

Inak selský rozum môže napovedať že by tam malo byť 12 (keďže je to 30na) ale 30 znamená stále plus a nehovorí o tom aké napätie tam je :)

takže aký ročník máš?

Odkaz ke komentáři

Já mám MR2012, ale neměřil jsem to. Dělám do elektroniky a odpovídal jsem jen z pracovních zkušeností v průmyslové elektronice. (86s=cca5V->30=5V=>OK, 86s=cca12V->30=12V=>OK, 86s=cca5V->30=12V=>????)

Ještě mě napadlo použít tento modul. Jeden z výstupních signálů je "klíček v zapalování"

Co vy nato?

http://www.axlelectronics.cz/zabezpeceni-vozidel/prevodnik-can-bus/mcb-01-modul-can-bus-212/

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...