Přejít na obsah

Servis v autorizáku Škoda, cena?


Doporučené příspěvky

Tak mám za sebou první servisní prohlídku od nákupu ojetého vozu:

 

Servisní prohlídka po dvou letech (O2FL 2009 1.4 TSI aktuálně najeto 50k km). Autorizovaný servis Škoda. Chci se s Vámi poradit ohledně ceny.

 

Úkony:

 

- měření baterie

- komplet diagnostika řídící jednotky

- geometrie

- rozebrané brzdy (neměnilo se nic, jen check, namazání, očištění)

- kontrola chladící kapaliny, vzduch filtru, zavěšení kol atd.

 

- vyměněn palivový filtr

- vyměněna brzdová kapalina

- výměna náplně a oleje v klimě

- výměna oleje (ten jsem měl jediný svůj)

- vyměněn olej filtr

 

byl jsem celou dobu (cca 2 hod) na svoji žádost u toho a kecal při tom s mechanikem, přístup a jednání mechanika i vedoucího servisu - super.

 

Olej jsem koupil Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 (sice je to LL, přepnul jsem na QG2 - přístě asi vezmu nějakej VW 502 00). Káždopádně mě překvapilo, že na prodejně ho měli vystavený za 800Kč, kupoval jsem za 210Kč (e-shop). Zkoumal jsem v čem se liší obal... Vše stejné, etiketa, polepky, láhev..jediný rozdíl byl v datumu plnění. Ta moje to má vytisknuté na hrdle láhve, kdežto ta jejich to měla vyražené (plasticky) na spodu, pod nálepkou, obsahoval i nějáky kód. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Je to stejný olej, nebo je to nějaká náhrada, nebo na tom mají tak šílené přirážky?

 

-jinak jsem se ještě dozvěděl, že těch 1.4 TSI mají na servis opravdu minimum, vedou 1.2 TSI a pak pár 1.8 TSI. Řetez prý měnili zatím jen na 1.2 TSI a to na čtyřech vozech cca ze sta.

 

výsledná cena 5k5 Kč, je to OK, nebo je to spíše víc??? Nemám moc představu kolik tohle stojí...

Odkaz ke komentáři

Je tam dost úkonů, takže cena by mohl být OK

 

Ale k tomu oleji: ničemu se nediv, je to naprosto "normální", jejich ceny jsou šilené... Bavil jsem se s prodejcem a ten mi řekl že oni nakoupí litr oleje za cca 140,- a prodají za 620,- takže se fakt oplatí mí svůj. Na ostatních dílech (filtry apod) se podle mně moc ušetřit nedá. :)

Odkaz ke komentáři

Cena mi na autorizak prijde gut, ale mam jednu otazku v jakem servise to bylo??,kde te nechaji byt u toho....ja jsem to parkrat zkousel a ani nahodou!!!Ze prej si nikdo nevezme na triko, kdyby mi v dilne neco spadlo na nohu,uklouznul jsem a bla bla kecy...do dilny prej nikdo krome proskolenych osob nesmi..

Odkaz ke komentáři

Cena mi na autorizak prijde gut, ale mam jednu otazku v jakem servise to bylo??,kde te nechaji byt u toho....ja jsem to parkrat zkousel a ani nahodou!!!Ze prej si nikdo nevezme na triko, kdyby mi v dilne neco spadlo na nohu,uklouznul jsem a bla bla kecy...do dilny prej nikdo krome proskolenych osob nesmi..

 

Zkusil jsem oslovit několik autor. servisů škoda na ose Praha - Budějice a řekněme z 10 autorizáků s mojí přítomností neměli problém tři (oslovil jsem jich více než 10). Ostatní se většinou odvolávali na bezpečnost práce, nebo že to prostě nejde. S použitím vlastního materiálu to bylo tak půl na půl, ale spíše většina by ho akceptovala (chtějí to akorát vše original zabalené). Ono je to s tou bezpečností trochu pravda - každou chvíli tam někdo příjíždí-odjíždí, liftujou auta nahoru, pořad s něčím lítají sem a tam. Snažil jsem se tam nepřekážet, ale personál byl OK, takové komorní. Bylo vidět, že se snaží vyjít vstříc.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...