Přejít na obsah

Střední + zadní díl výfuku


Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám děravý tlumič výfuku na středním díle. Mám Octavii po FL, 1.8T AUM.

Sériový výfuk, nicméně - střední a zadní díl vypadá jako jeden kus. Nikde ani stopy po zavaření či nějaké sponě. Jediná viditelná spona/spojovací truba je na začátku středního dílu, kde se napojuje na díl první.

Chci se zeptat, zda je to možné a jak potom řešíte výměnu pouze jedné části výfuku ?

Napadlo mě jedině koupit střední díl, na jedné straně sundat tu spojovací trubku a na druhé straně to uřezat v místě, kde by končil nový středový díl výfuku a pak to stáhnout spojovací trubkou ? Otázka ale je, jestli ten nový středový díl nebude na konci rozšířený - připravený na zasunutí apod.

Mohl by někdo předat zkušenosti ?

Připadně zvažuji tam hodit holou trubku místo středového tlumiče.. Akorát jaký průměr ?

 

Díky

Odkaz ke komentáři

Takže zadní část středního výfuku bude mít stejný průměr jako trubka, která vede dál do zadního dílu ?

Pořád zvažuji nad tou čistou trubkou, jen nevím, jakou si udělat délku, abych případně trubku nahradil klasickým středním dílem s tlumičem, tedy, aby ten řez seděl na obojí.

Nejlépe asi sehnat byť i prožraný středový díl, který je už samostatný od výroby a cca ho připasovat a označit si řez. Pokud by ale nekdo věděl, kde udělat ten řez, ulehčilo by mi to dost práce :)

Každopádně už teď jsi mi to objasnil :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj,

tak jsem koupil z layitingu středový díl bez tlumiče. Akorát jsem narazil na problém - nemohl jsem ani za boha ten zadní díl vyndat, kroutil jsem s ním, tahal, ale prostě přes tu pojebanou nápravu to nešlo. Jinak jsem to rozřízl na autě a řekl bych. Jak jsem to hodinu nemohl vyndat tak jsem po kouskách řezal, až se mi ho podařilo vytáhnout, podle mě jsem to řízl víc o cca 7cm, než jsem měl - přišel jsem jinak na zajímavý poznatek, jak je ten díl v jednom kuse, je na výfuku vyraženo 6 důlčíků - 3 a 3. mezi nimi by se to mělo říznout.. A já to uřízl více.

 

Napadá mě, že bych koupil nový zadní díl - viděl jsem někde na 1.8T zadní díl, kde není takový obrovský tlumič jako jsem měl já, ale menší - v čem se to liší ? Myslím, že by se to lépe na auto nasazovalo. Druhá možnost - hodit tam dvě spojky - tzn., větší kus, který jsem odřezal od zadního dílu, tak jej tam takto připevnit zpět - je to rozumné, nebo ne ?

Přikládám foto toho výfuku.

IMG-64e16310921ab7d1165177ec00dc6fab-V.jpg.3e709d18785a07fe70ad432000d3396c.jpg

Děkuji :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...