Přejít na obsah

Tvrdy brzdovy pedal

jofa

Doporučené příspěvky

Taak,brzdovka vymenena,brzdy premazane a nic.bavil som sa s jednym mechanikom a ten sa priklana bud k cerpadlu podtlaku alebo k ventilu spalin N18 (sdi nema ventil n75)ze nedrzi podtlak a stale ho taha.posilovac vylucil kedze to nerobi stale ale hocikedy kedy si zmysli a s najvacsou pravdepodobnostou by aj sycal vo vnutri auta pri zoslapnuti pedalu.teraz k tomu ventilu,ked ho pripojim k podtlaku tak sa ma zmenit chod motora,ci?lebo raz sa mi zmeni,raz nie.da sa nejako cez vag skontrolovat ten ventil,resp ake ma mat hodnoty?pre upresnenie to je ventil spatnych splodin egr.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak dnes som sa v tom zase vrtal,odpojil som podtlakovu hadicu z posilovaca a nastartoval.neviem,zdalo sa mi ze to taha nejak slabonale tahalo to.ked som odpojil egr tak to tahalo skoro jednak,o trosku viacej.zaujalo ma ale ked som zaslepil stuc na egr,vypol motor a dal dole tu zaslepku tak bolo pocut ako si vcucne vzduch.ked som mal egr zapojeny a vypol som motor,dal som dole hadicku a nepotiahlo si nic.teraz neviem uz na co sa mam zamerat.vie to niekto vyskusat pri vypnutom motore ci si potiahne ten vzduch alebo nie?teraz rozmyslam ze co,ci zla vyveva,zly ventil N18 alebo brzdovy valec?ten valec si myslim ze keby bol zly tak by bud prepadal alebo nebrzdil vobec.uz si neviem rady s tym.da sa ten ventil nejak cez vag skontrolovat ake ma hodnoty?ked som ho skusal v akcnych clenoch tak cvakal,len neviem ci drzi podtlak alebo nie.teraz k vyveve,zda mi byt blbost aby chvilu mala podtlak a chvilu nie...podla mna bud dava postlak stale alebo nedava a nie ze chvilu to ide a zrazu nejde a chvilu na to zase ide.este ma napadlo ze co tak spravit zakl.nastavenie tlaku brzd cez vag?ma s tym niekto nejake skusenosti?uz fakt neviem co mam skusit.pytal som sa v dvoch servisoch a odbili ma tym,ze budu menit postupne brzd.valec,posilovac,vyvevu a neviem co vsetko az kym sa to neodstrani...takze ma to vyjde dost draho.jebne ma uz asi z toho...

Odkaz ke komentáři

Nikto nic?ziadne napady?ok,chcem sa este spytat,ci by to teoreticky mohli sposobovat aj podtlakove hadicky co ovladaju egr ventil.nedavno som ich menil lebo som mal jednu prasknutu vlastne odvtedy sa to tiahne.ide o to,ze tam nie su original vzduchove hadicky 3,5mm ale palivove 4mm,lebo chuji v nasej mototechne ine nemali a povedali ze to je ok.tak ma napada jedna teoria.ked sa spusti egr,ventil n18 zacne brat podtlak.kedze je hadicka vacsia nestiha ho cerpadlo vytvorit.mohlo by to tak byt?ventil n75 s nadobkou podtlaku nemam,takze to ide solo rovno z cerpadla.a takisto to moze unikat aj cez spoje kedze su o pol mm vacsie,ci?vie mi niekto tuto teoriu potvrdit?

Odkaz ke komentáři

Hadičky vymené a pedál stále brzdí ako sa mu zachce, raz pekne lahko v polke už jak hovado, inokedy brzdí na vrchu svojej dráhy a tvrdšie... nemôže byť za nepravidelným chodom brzd.pedálu zátažový regulátor zadných brzd? ako zistím či funguje na obe kolesa?totiž jedno koleso mám neustále po brzdení studené, druhé zase teplé, niekedy až moc si myslím. koleso mi za jazdy nebrzdí takže sa tak zohrieva počas brzdenia, obloženie ok. podla mňa to určite nie je normálne že jedno koleso je zohriate stále a druhé je stále studené. predok sa mi zohrieva jednak, problém je len so zadnou nápravou...

Odkaz ke komentáři

Napadla ma este moznost ze sa mi pridiera lanko rucnej brzdy,lebo paka ide obcas tazsie a citim na nej odpor.to by vysvetlovalo ze sa mi nenastavuju dobre samostavy a tym aj nepravidelny chod pedalu :)teoreticky je to mozne a za pokus to stoji ;)len lanka som este nemenil,byva s tym problem nejaky?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Zdravim,hladam radu ohladom mojho problemu s brzdami.od vcera sa mi stava dost casto ze ked idem zabrzdit tak mi zostane pedal tvrdsi ako obycajne,teda nie uplne tvrdy ale nejde tak lahko ako obvykle,takisto mi pedal brzdi pri vrchu,nie v polovici ako obvykle.brzdi dobre,len musim viac zosliapnut pedal.s brzdami som nic nerobil minimalne pol roka.ked pedal naslapem pri vypnutom motore stvrdne,ked nastartujem padne do normalu ale po chvilke alebo viacnasobnom brzdeni zase stvrdne.hladal som tu podobny problem ale nic taketo som nenasiel.na co sa mam pozret?vdaka za kazdu radu.

Priklanam sa ten prasknutej trubke z posilovača ,mne robilo to iste ...cena cca 40 eur

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...