Belis Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Ahoj, chtěl bych Vás požádat o radu, na mé octávce se rozsvítila "KONTROLKA ELEKTRONIKY MOTORU" po přečtení pár vláken sem se rozhodl jít na diagnostiku přímo do Škodovky kde mi to vyhodilo následující chyby: 17 544 - Chudá směs 16 891 - Řízení volnoběhu Bylo mi řečeno že se nejedná o závažné chyby, že by auto "spadlo" do nouzového režimu a "nejelo" by. Mě však svítí jen kontrolka a auto jezdí normálně. Nejspíš prý bude problém v nějakých hadicích (netěsní jak maj), mohl sem tam auto nechat a oni by to našli a opravili, ale zase asi tak bohatej nejsem :D Díky předem za pomoc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dalas Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Ahoj Chyba 17544 je:Řada valců1, adaptace směsi,system je příliš chudý.Kontrola: zkontrolovat těsnost systému sekundárního vzduchu, zkontroluj podtlaková vedení na netěsnosti Chyba 16891 je:špatná regulace volnoběhu-ted záleží jestli jsou otáčky pod nebo nad uroven požadovánehovolnoběhu.Zkontroluj: škrtící klapku, zkontroluv vstřiky, zkontroluj hadice, a ještě zkus regulátor tlaku paliva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Belis Odesláno Září 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 4, 2013 Ahoj, děkuji mockrát za vyčerpávající odpověď, určitě to co v nejkratší době hodim někam do servisu s poznámkami od tebe :) ještě přikládám protokol závad přímo z jarova ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Belis Odesláno Říjen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 2, 2013 (upraveno) Tak vše vyřešeno, stačilo dorazit k Jardovi Vaša a Rolbař a po 10minutách byl nalaezen problém ( přsávání vzduchu do podtlakových hadic) objednal díl a pak hodinka oprava ;) a hlavně super cena. Upraveno Říjen 3, 2013 uživatelem Belis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Silwer Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Taky už dobu bojuju s chybou 17544. A i když všichni píšou zkontrovalovat hadice, no, představa že kontroluju každou hadici v celým motoru mě moc neláká :o Není nějakej trik, jak přibližně určit, v kterým místě je problém? Moje dosavadní poznatky: Chyba se objevuje nepravidelně, a podle všeho ji rozsvěcí přechod na volnoběh po zátěži. Ale nedokážu ji rozsvítit úmyslně. Volnoběh je nestabilní, neustále skáče mezi 800-840. Motor citelně vibruje, ale to může být subjektivní. +- ve stejnou dobu (první rozsvícení chyby) se objevily problémy se sekundárních vzduchem, nakonec se muselo vyměnit čerpadlo. Někdy při studeným startu něco silně zarezonuje. A celkem to dýmí. Podle všeho jsem první, kdo do toho auta začal investovat, takže skoro všechno je stále originální (12 let). Pomoc :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 tak symptomy,co popisujes, by som tipoval na roztrhnute hadice podtlaku pod sacimi zvodmi. Pripadne unik inde vo vedeni . Sice si nenapisal, aky mas kod motoru,rok vyroby, ale skontroloval by som aj tesniaci o kruzok, ktory je na hadici s rychlospojkou , ktora spaja prvy nerezovy diel smerom od turba a zapaja sa do "palacinkovej" rury, tej bocnej, co ide okolo praveho predneho kolesa. Nemusis kontrolovat hadice,ak mas kompresor a vies natlakovat sustavu,tak zistis kazdy aj maly unik. Ale musis mat kompresor a vediet ako na to. Inak neviem,preco servisy nemaju taketo pripravky, kde zistite netesnosti za par sekund. Takisto ci mas problem s deravymi hadicami lahko zistis cez vag ,merane hodnoty : additive fuel trim a multiplicative fuel trim. Ale opat musis vediet, co hladas atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Silwer Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 Je to RS, rok výroby 2003. Kompresor mám, ale netušim jak na to. Je to něco složitýho, nebo to zvládne každej? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 Tak ano,mas uz tu "hlupu" charge pipe aka turbo outlet pipe. Cize lepsie raz vidiet,ako stokrat pocut. Tu je video - sice na audi ,cize pozdlzny motor 1.8t, ale princip je rovnaky. Dolezite je vytiahnut PCV ventil z nasavacej hadice Ako ukazuje, musis mat nejaky stopel, cim zapchas dieru v nasavacej hadici. PCV vyberies. Takisto odsrubovat viko oleja. Vysvetluje to tam,ze chceme zabranit vytlaceniu tesneni v skrini motora, kluke.. atd No a potom uz si len vyrobit nejaky pripravok,ktory vopchas namiesto vahy vzduchu , napojis a natlakujes zhruba na tlak,ktory dava turbo nachipovane, max 1,2 baru .. Ja testujem tak do 1bar - 1,1 a vytahujem kompresor. Testoval som tak uz viackrat. Ked mas male uniky, tak je dobre mat vodu s jarou ,striekat na miesta a ukaze ti bublinky. tak vychytas aj najmensie miesta s unikami. A kazdy nechceny unik je strata koni v motore Ja som ale lenivy ,nechcelo sa mi ten pripravok robit, tak som si to objednal u toho pana z ameriky, co tocil to video Prislo mi to uz so vsetkym aj so stuplom,ktory je potrebny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.