Přejít na obsah

tokra

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

tokra's Achievements

0

Popularita

  1. Pri kontrole merky oleje jsem zjistil, ze mam 1cm nad. Jelikoz jsem pred mesicem menil olej,tak me napadlo, ze je to moje vina a ze jsem to proste prelil. Odpustil jsem tak 0,5 l a bylo to v pohode. Ale uz predtim jsem mel problemy se studenymi starty. A jak klesala teplota po ranu, tak byl problem se rozjet a obcas to neudrzelo volnobeh a dusilo se to. Jakmile se, ale motor zahral, uz zadne problemy nebyly. Takze jsem to spis pripisoval nejake podtlakove hadici. Dalsi vec jsem si vsiml, ze auto zacalo celkem smrdet. Dnes jsem si to pripojil na diagnostiku a zavada zadna. Ale z vyfuku jde pri kazdem prislapnuti takovy obrovsky stiplavy bily oblak dymu a pri kontrole merky oleje opet aspon 1cm nad a olej uz je celkem ridky, klesl mne i tlak oleje na volnobeh, takze je urcite naredeny palivem. Voda neubyva ani kapka. Jen jeste doplnim, ze jezdim asi 3 roky na cisty E85. Z netu jsem vycetl, ze by to mohl byt bud spatny regulator tlaku paliva a nebo netesny nebo vadny vstrikovac. Vstrikovace jsem, ale daval nove 3roky zpet, kdyz jsem absolvoval tu upravu na E85. JAk otestovat regulator tlaku paliva a daji se nejak vymenit gumicky tesneni vstriku a nebo jak poznat ze jsou vadne vstriky.?
  2. Tem readness kod by me taky zajimal, jak se to hlasi. Navic ten sekundar mne po urcite dobe softwarove vypli, takze netusim jaky to ma vliv na ten kod.
  3. Moje varianta : Ty odpory nemusi byt jen 10W , to nekdo prvni pouzil a od te doby to vsichni kopiruji, 10W se tezko shani a navic tam ani takovy proud netece, mel jsem doma jen 220ohmu na 2W a uz to tam mam 3roky a zadna chyba
  4. Tak jelikoz bylo pekne, tak jsem zkusil zapojit origo bosh ventil, jako open variantu.Saci hadici jsem ucpal vickem od lestenky (nic co byz tam pasovalo jsem nenasel :-) ). Start v pohode volnobeh to drzelo pekne zadna chyba na vagu nebyla. Pak jsem to jel kousek projet a musim rict ze zvukovy odfuk paradni a to jsem to foukal jen tak do 0,5bar. Chvilemi mne ale prislo, ze to trosku kolisa volnobeh a kdyz jsem jen lehce pridal a pak pustil plyn tak rychleji poklesly otacky oproti normalu. Jinak se pak objevila chyba na vagu pokles tlaku mezi turbem a skrtici klapkou, to mne prislo divny, kdyz se vzduch vraci pred turbo. Jen jsem si timto chtel overit jak se bude chovat auto, kdybych poridil jiny BOV. Jeste jsem tohle zapojeni zkusil jednou s lepsi ucpavkou. Auto jelo uplne normalne jenze to zkocilo do nouzoveho rezimu a pak uz tlacilo jen 0,3bar. Ale i ten 0,3 barovy odfuk byl dost hlasity, takze pri 1 bar to uz musi byt jak vichrice :-) Takze mit otevreny blow of ventil je pro moje auto zapovezena varianta :-(. Musel bych si nechat upravit ridici jednotku. Nevite nekdo nahodou na kolik tahle uprava vyjde ?
  5. Mam pokles vykonu na grafu z mereni a podle slov toho kdo to chipoval to zpusobuje vaha vzduchu a ze by byla lepsi tam dat uz tu z 165kw. Netusim jake ma vyhody ta z te 165kw, jestli ta moje origo uz nezmeri vic vzduchu a nebo v cem je problem. Kazdopadne na jizde ten pokles ani nepoznam, takze jsem to zatim neresil. Bohata smes mne az tak netrapi, zavodni auta taky maji asi bohatou smes, kdyz jim to strili z vyfuku, aspon teda myslim ze je to tou bohatosti :-) 13.11 zrovna nemam cas, mne by vyhovoval treba nejaky vikend kdy je i vic casu. Pokud nejsi nekde z 165 km od Brna tak bych mohl i dojet :-)
  6. Resit by se to asi dalo, ze zacatku to obcas padalo do nouzoveho rezimu, ale uz si to asi zvyklo a nouzovy rezim jsem rok nezazil :-) Vetsinou se to stalo, kdyz jsem jel na spotrebu a jen to lechtal. Musel by se doladit ten chip a nejspis i vetsi vahu vzduchu a jeste zajet dojet do Berouna. Takze na to zatim nejsou moc finance a jelikoz potrebuji hlavne novy podvozek, tak zatim je tohle v nedohlednu a lepsi sem tam bohata smes nez dlohodobe chuda :-) a pri najezdu 3000km rocne, to az tak nehori. Zatim vymyslim jine blbosti jako open ventil a podobne :-)
  7. Tak bohatou smes uz mne obcas zahlasi jednotka i ted jak to mam predelane na ten E85, takze, kdyz tam bude i na chvilicku pri razeni, to uz mne tak netrapi :-) Spis aby auto vubec jelo. 13.11 to zkusim promyslet, kdyz tak ti napisu do SZ Tohle je origo BOV http://www.skoda-dily.cz/eshop/06a145710p-vypinaci-ventil-deceleracni-1-8t.html
  8. Jelikoz budou vanoce, tak jsem zatouzil po nejakem BOV, ale jde mne hlavne o zvukovy efekt. Jinak nemam zatim duvod menit origo bosh. Mam strach, ze kdyz koupim tu hks kopii z HPP za 3000, ze to nebude fungovat. A z obchodu hpp mne napsali, ze jakmile ho vyzkousim, tak mne penize uz nevrati. Coz se me sice uplne nezda, ale hadat se s nima nebudu. Podle me kdyz nakupuje clovek prez internet, ma narok to do 14 dni vratit i vyzkousene. Premyslel jsem teda, ze bych zkusil zapojit origo ventil, aby odfukoval ven a zjistit tak co na to rekne jednotka. Ma nekdo zkusenost, jestli je to takhle plnohodnotny test, nebo se ten sekvencni ventil chova jinak a takhle to rozhodne nezjistim. Dale mam dotaz, jestli tady neni nekdo z okoli Brna kdo ho ma tu kopii hks namontovanou ?
  9. Vypnout jde pouze cely system sekundaru v ridici jednotce. Udelaji ti to tam kde umi pri chiptuningu upravovat ridici jednotky. Cenove te to bude stat kolem 1000kc. Jinak chyba nic moc duleziteho neovlinuje. Pouze po studenem startu se pozdeji zahreje katalyzator, jelikoz ten "vetrak"netesni a nefouka vzduch do vyfuku, ale pod auto :-) Je to takova ekologicka vymozenost aby to splnovalo euro 4.
  10. Budik mam depo racing cena cca 3000 ukazuje 4 hodnoty. To cidlo teploty mimo auto (na vzduchu) ukazovalo o par stupnu vic nez domaci teplomer. Nevim jestli to bylo schvalne jako kompenzace, ze v motoru je vyssi teplota nez u filtru pod chladicem oleje a nebo je to zpusobene nekvalitou. Tu redukci jsem koupil na highperformanceparts.cz a co se tyce plochy kde doseda olejovy filtr tak tam to neteklo, teklo to jen prez zavity tech cidel, ktere se sroubuji do te redukce , i kdyz maji takovy jemny zavit, takze jsem to musel pretesnit. Dalsi vec u AUQ je takovy blby pristup pri vymene olejoveho filtru, natoz kdyz se tam da jeste ta redukce a pak pri vymene olejoveho filtru se povolila i ta redukce, ale i prez tyhle komplikace to funguje :-)
  11. Mam namontovanou redukci pod olejovym filtrem a v ni mam cidlo. Tlak mne to ukazuje pri teplote oleje 99 celsia 1,2-1,3 bar . Saci kos mam vycisteny tak pred 2roky. Takze ty muzes byt vic klidny nez ja pokud mas 1,5bar. Zalezi ale dost na teplote oleje, takze treba pri 70celsia mam tlak vic jak 1,5bar, pak to ale pomalu se vzrustajici teplotou jde dolu. Dej prosim vedet jak moc pomohl ten napinak a nebo jestli budes menit i olejove cerpadlo.
  12. Za prve. To prvni cerpadlo jsem zadrel uz na vanoce, kdy jsem to natankoval a behem svatku nejezdil od te doby uz jsem jen kupoval cerpadla a prelival E85 :-) Druha vec. Nez jsem natankoval pred vanocemi plnou nadrz v tescu, tak jsem tam mel tak 1/2 nadrze rok stareho E85, jelikoz jsem resil na aute technicke problemy a auto bylo v depozitu. I po tom roce jsem v pohode startoval a popojizdel a kolikrat auto stalo i mesic a nebyl problem. Kdyz jsem konecne auto pred vanocemi zprovoznil ,udelal technickou a zacal jezdit do prace, tak jsem v Brne u tesca nabral za 1200 kc plnou, par dni jezdil , pak nastaly svatky a po svatkach uz jsem nenastartoval. Mozne je cokoliv,chyba byla uz ze jsem to tak dlouho nechal stat a kdo vi co vsechno v te nadrzi po roce vzniklo :-) Ale problem nastal az po natankovani plne.
  13. Tak mam dalsi postreh s E85, z octavie jsem vycerpal 30l, ale bylo mne to lito vylit. Tak jsem trochu naredil natural ve felicii. Rikal jsem si ta skousne cokoliv :-) Nejdrive trochu,az jsem se dostal tak 50 na 50 natural vs E85 a nebyl problem se starty ani s jizdou. Problem nastal az 2dny felda stala a rano uz jsem nenastartoval. Hned mne bylo jasne, ze odeslo cerpadlo. Na inzerat jsem koupil pouzite origo a vymenil ho. Smes v nadrzi jsem nechal, doufal jsem, ze cerpadlo bylo uz stare a na sklonku zivota a ze to byla jen nahoda . Dva dny jsem s dalsim cerpadlem jezdil normalne a pak byl vikend a dva dny felda stala a opet jsem rano nenastartoval. Ted uz mne bylo na 100% jasne, ze pricinou je nejaky divny E85, ktery jsem natankoval pred vanoci na benzince v TESCU a od te doby uz zadrelo 4 cerpadla. Takze tentokrat uz jsem tu smes naturalu a E85 vypustil a uz nebudu riskovat a jezdim jen na natural. Do octavie tankuji E85 na jine pumpe a uplne bez problemu.
  14. U mne se projevuje nouzovy rezim jen tim, ze turbo tlaci max 0,3 bar , zadna kontrolka svitit ani nemusi. Jinak auto jede celkem normalne, jen to nema ten velky tah. Umele to vyvolat neumim , to umi jen sam motor :-)
  15. Mam to ted castecne rozdelany , chystam se vycistit cooler. Takze video nebude. Ale nemusis mit strach , ze by to bylo moc hlucny. Prave kolikrat si v lete radeji otevru okno, abych to slysel :-) Dokazal bych si asi predstavit i jen trubku od turba az na konec bez tlumicu, to bych pak nemusel ani okno otvirat :-) Ale na zvuk ma predevsim vliv ten koncovy tlumic, takze u tebe ten supersprint bude zase neco jineho. Ja jsem nejdriv vyhodil stredni a koncovy originaly a dal jen catback milltek a to bylo zvukove dost nevyrazne a potom co jsem, dal tu downpipe bez catu se ten zvuk tak o 30% zvysil a uz je to celkem v pohode. Da se s tim krasne jet a na delsich trasach mne nepraska hlava :-)
×
×
  • Vytvořit...