Přejít na obsah

Zmila

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Zmila

  1. Ok, tak asi koupím a budu doufat, přinejhorším koupím jiný, není to zas taková pálka. Každopádně díky za rychlou odpověď, už klikám na eshopu :).
  2. Ahoj, objednávám filtry na výměnu a narazil jsem na problém, vzduchové a kabinové filtry mají různé rozměry. Liší s v řádu milimetrů, je to jedno, nebo musím zjistit, který mi tam sedí? Např. jeden kabinový je vysoký 25mm a druhý 30mm. Jinak na délku a šířku je to +/- 2mm.
  3. Ok diky za odpovědi, změřim náboje, pak budu řešit dál
  4. Prohlížel jsem internet a našel jsem tento článek: http://www.autorozvody.cz/clanky/vibrace-prednich-kotoucovych-brzd-vozu-skoda-octavia.html Asi dám auto nejdřív do servisu, aby se mi podívali na ložiska a zkřivení nábojů, než budu investovat do nových brzd, abych neinvestoval 10k za brzdy a pak zase nebrečel. Neřešil jste někdo problém výměnou nábojů? Mám najeto 300k km a pravděpodobně původní náboje. Každopádně za necelý 2 roky mam 3. brzdy.
  5. Hmm slusna palka, to je i s kotoucema a vymenou minimalne 10k, jestli se to pak zase zkrouti, tak octavka asi poleti.
  6. Jo diky, jak tu brouzdam na mobilu, tak v tom listovani mam celkem bordel. Alespon vim, ze to sedi na 15tky. Nemate nekdo zkusenosti kolik stoji material na predelani, kdyz nepocitam kotouce a desticky, alespon priblizne.
  7. Ahoj, zeptam se, kdyz chci menit z 280 na 288,co vsechno se musi krom kotoucu měnit? Vejdou se brzdy pod 15tky litaky i plechy, desticky jsou pak stejny na oba prumery brzd? Procital jsem to tu, ale nevsim jsem si odpovedi konkretne z 280->288
  8. Zmila

    Olej 15w40?

    bydlím mezi Mělníkem a Prahou, právě že už nevím co mi tam lili
  9. Zmila

    Olej 15w40?

    Asi jo, chtěl jsem čekat na výplatu, ale asi to nějak zmáknu. Co bych teda měl objednat za olej? 5w40, 10w40?
  10. Ahoj, potřebuju dolít olej na dojezd cca měsíc, než ho budu měnit. Problém je, že nevím co tam mam dát za olej a od poslední výměny už jsem doléval 1l 15w40. Teď nevím čím to dolít a co tam dát při výměně. Doufám, že tomu ten 15w neuškodí.
  11. Poraďte prosím, čím odmastit dveře, abych nepoškodil lak. Třeba aceton použít můžu?
  12. Jak jsem dal odkaz na set: repro, tlumení, podložky, tak odtud je mám. Je to divný, ale bez úprav to nesedlo. Například zespodu má podložka výstupek, kde je předtím umělohmotný čudlík na šroubek od tapecírungu. Tam jsem zezadu musel udělat úkos, aby mi seděla celou plochou na plechu. Od kamaráda jsem dostal tubu a asi pořídím zesík na předek. Řekl jsem si, že si to raději nechám udělat od profíka, popájet spoje, natahat nový kabely aby to bylo vše jak má být. Sice radost z dobře odvedené práce je k nezaplacení, ale bojím se, že bych na tom strávil X víkendů a výsledek by nebyl 100%. Hlavně představa, že budu tlumit plechy za stahovačkou mě odradila, když jsem to rozdělal a viděl kolik je tam místa :).
  13. Tak už mám hotovo, dal jsem pod tapec na dveře igelit a na tapec jsem nalepil tlumící pěnu. Tapec s tou pěnou jsem tam namontoval jentaktak, ale šlo to. MDF podložky jsem musel upravovat dlátem a kladivem, pak sedly. Ješte jsem zaznamenal jeden problém, když jsem tam neměl tapec a jel jsem do prace, tak se mi v podložkách uvolnily repráky, takže jsem vyšrouboval 4 vruty, co jsem tam měl, provrtal podložku skrz a dal tam M4x50 šrouby na kontramatku. Všechno funguje ok, ale už se poohlížím po nějakým zesíku :).
  14. Ahoj, zkoušel sem se ptát v příslušném topicu, ale nedostalo se mi odpovědi a vypadá to tam poslední dobou mrtvě. Proto jsem se rozhodl založit topic nový. Koupil jsem si tento set: http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/01494-b62-octavia-pack.html, do oktávky a začal jsem montovat reproduktory. Tlumit plechy dveří budu asi až v létě, až bude tepleji a budu mít víc času. Zatím si dám jen do tapecírungu molitan, co byl v tom packu, určitě to bude mít taký dobrý tlumící účinek. Každopádně jsem narazil na pár překážek a postřehů, rád bych dostal nějaké rady a možná to bude i někomu jinému k užitku. Jsem naprostej amatér a nikdy jsem nic podobnýho nedělal, proto mi prosím napište, jestliže udělám nějakou pitomost. Takže mám pár otázek: 1. Uříznul jsem ten růžek za reprákem, ale drží na tom stahovačka, takže už nemám co dál řezat. Když namontuju reprák, tak se mi dotýká zbytku toho plechu přes takovou gumu, kterou je potažený magnet, vadí to? 2. Rád bych zjistli názvy nebo čísla těch 3 druhů plastových držáků, které ve dveřích drží kabely, podložku reproduktoru a tapec. Počítám, že až budu koplet předělávat a izolovat kabely nanovo, tak jich pár zníčím. 3. Musím dát pod tapecírung nějaký igelit proti vlhkosti do doby, než plechy polepím tlumícím materiálem? Bohužel jsem zjistil, že mi nejde nasadit tapecírung, kvuli MDF podložce, která je dělaná přímo na oktávku . Budu muset kousek odřiznou/udlabat, nebo nějak upravit. Označil jsem na poslední fotce. Takhle jsem začal:
  15. Ahoj, mate nekdo zkusenosti s materialem Anti-Vibromat? Mam doma 4 platy, tak se chci zeptat, jestli se hodi jak za stahovacku na plech, tak i na vyplneni otvoru ve dverich. Mam ty otvory kdyztak podlepit paskou, jaka je idealni? Kdyz bych ted montoval jen repra a tlumil az v lete, mel bych dat na dvere pod tapec igelit proti vlhkosti? Jak se odrezava kousek toho plechu, tak ipotom mi tam jde reprak hodne natesno, vadi kdyz se magnet pres gumu co je okolo neho dotyka toho plechu?
  16. Ahoj, ze svého plánu na audio sestavu do auta si chci pořídit jako první rádio, protože se mi to zdá jako hlavní prvek. Vybral jsem si :http://www.carhifi-profi.cz/autoradia/00313-deh-x3600ui.html. Má 2 páry zadní výstup+na subwoofer. Chci se zeptat, jestli je vyhovující pro budoucí sestavu: přední dveře + výšky vpředu, zadní oválný repra vedle plata (jak jsou originál), zesík + subwoofer. Jak hodně je znát napětí výstupů předzesilovače 2V oproti 4V (4V začínají na vysokých cenách, rád bych pořídil do 3 000,-). Jestliže máte někdo lepší tip poraďte :).
  17. Zmila

    2 nebo 4 pružiny

    Pouzil jsem Bilstein B4, zdaji se mi dost tvrdy, kdyz prejizdim vetsi hrbol nebo dolik, jsou dost nepohodlny, ale neni to nic hroznyho. Kazdopadne do zatacek to sedi slusne, ale nemuzu porovnat s origo, protoze ty uz jsem mel total v riti. Zda se mi ale, ze se auto obcas trochu pohupuje, tak nvm, asi koupim monroe pruziny.
  18. Zmila

    2 nebo 4 pružiny

    Ok, tak bohuzel jsem to nezvladl najednou takze penizky za praci tase potecou :( Samozrejme horni ullozeni jsem menil za novy.
  19. Zmila

    2 nebo 4 pružiny

    No tak v pondělí jsem objednanej v servise, tlumiče mám doma, takže už to asi s těma pružinama nezvládnu :(. Každopádně teda budu do budoucna uvažovat o těch pružinách -35/-35. To prý můžu namontovat i k normalní délce tlumičů. Jen se bojím abych pak nenaložil o dovolený auto a někde neurval nějakej spodní dekl, jako už se mi povedlo i při normální světlé výšce :D.
  20. Zmila

    2 nebo 4 pružiny

    No o snížení ani zatím neuvažuju. Každopádně mechanik mi řekl, že pružiny nemá cenu měnit, jestliže nejsou prasklý, ať vyměnim jen tlumiče. Zítra mi je dovezou. Je t os těmi pružinami pravda? Každopádně když t oříká mechanik .... :)
  21. Ahoj, na eshopech jsem našel různě vypadající uložení brzdového třmenu. Nevím jaký koupit na svůj typ auta :). Prosím o radu. 1.9 TDI 81kW
  22. Zmila

    2 nebo 4 pružiny

    Tak už jsem to asi vyřešil, dám si tam Bilstein B4 a pružiny Monroe.
  23. Zmila

    2 nebo 4 pružiny

    Kombi a sedan mají stejné pružiny? Jak dobré jsou od značky monroe? nebo tyhle http://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/396088-sada-dilu-vinutych-pruzin-k-tlumeni-lesjofors-4585701/ ještě jsme našel firmu Jamex
×
×
  • Vytvořit...