Přejít na obsah

Harry_

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Harry_

  1. Zdá se mi to nebo skutečně nikdo nenabízí službu instalace potahů na auta? V servisu mě vyhodili a přitom mi přijde, že šikovný člověk by to mohl mít za hodinu hotové a našlo by se dost lidí, kteří by za to dobře zaplatili, včetně mě...
  2. Harry_

    Volant O3

    Nemám. Znamená to, že tam nemám potřebné kabely? Kolik takový výměna stojí v servisu a kolik stojí třeba jen výměna obyč volantu?
  3. Ahoj, mám laický dotaz: lze obyčejný volant v O3 (2014) za multifunkční, resp. s ovládáním rádia na volantu? Je to tam připraveno a jenom šetřili za volant nebo k tomu nejsou vyvedeny příslušné kabely? Máte někdo představu o ceně volantu a práce? Děkuji.
  4. Mám 1.8 a spokojenost. Když jedete 130 do kopce a ještě můžete přidat pro předjíždění, je to paráda. Olej se doplňuje jen při servisní prohlídce (jezdím na roční bázi, nechci nějaké long-term oleje). Spotřeba tady padla. Na dlouhé tratě kolem 6l, i méně (to se mi moc neděje, protože německé dálnice svádí ;). Jinak 7-9l, podle těžké nohy a terénu. Když si kupuji takovýto motor, spotřebu už moc neřeším (jenom, když mi dochází benzin 😉
  5. Beerko: Myslím, že by se to (prodej takto ojebaného vozu v rámci Škoda Plus) měla dozvědět přímo Škodovka, protože to celému systému kazí jméno. Akorát jsem nenašel, kam to rozumně napráskat. Skoro si myslím, že přes všechny ty akce na veřejnosti Škodovka nemá zájem problémy slyšet.
  6. Tak jen pro doplnění. Koupil jsem nakonec Thule WingBar ALU 754+969+kit(TH-1726) a do starých držáků na kolo ten šroub na T-drážku (jeden šroub za 90 Kč!). Tady máte případně průzkum z internetu: 5350=5350+0 - https://www.auto-doplnky.com/stresni-nosice-skoda-octavia-iii-2013-pod-stresni-lem-thule-wingbar-969-patky-754-kit-1726-p16331 (pošta zdarma; ostrava) 5700=5700+0; https://www.nosice-stresni.cz/detail/stresni-nosic-thule-skoda-octavia-iii-5-dr-hatchback-2013--1/ 5700=5700+0; https://www.omnipuls.cz/1191-1181-thule-wingbar-alu-754969kit-cz.html#content 5700; https://www.sportobchod.cz/stresni-nosic-thule-skoda-octavia-iii-5-dr-hatchback-s-holou-strechou-2013-s-hlinikovou-tyci.htm Součástí setu je zámková sada Thule 544, 5445 http://www.nosicekol.cz/e-shop/stresni-nosice/standardni-strecha/pricniky-thule-pod-dvere-754-969-kit-th754-969 Takže záleží odkud jste a zda chcete poštou nebo osobně. Já to koupil v Praze-Hostivaři, není to nejlevnější, ale mám to docela blízko a personál je velmi ochotný. No a aby to nebyl happy-end, tak mi záhy nějakej šmejd ukradl ty plastové koncovky a gumu do T-drážky... V Hostivaři chtějí za jednu koncovku 350 Kč, na internetu je nejlevnější asi za 250 Kč. Za kus plastu dost dobrý. Thule je špička, ale s cenou náhradních dílů tp fakt přehání.
  7. Jen pár poznámek (asi ne přímo k autu): - Nevím, proč na to jdeš přes tipcars.com. Stejně to vede na originální http://www.skodaplus.cz/ nebo www.dasweltauto.cz. Oba weby nabízejí jen garantované vozy pod programem kontrolovaným Škodovkou. Všechny vozy mají Cebii, servisku a záruku (různě dlouhou). - V tomto lovosickém salónu jsem koupil auto před 2 měsíci a byl jsem spokojen s přístupem a servisem (převod v ceně, kromě úředních poplatků, rychlost, jednoduchá smlouva, protiúčet). - Záruka je popsána na http://www.skodaplus.cz/About?subpage=application a obecně je to 5 let od uvedení do provozu. Jde o plnou tovární záruku, takže jako když si koupíš nové auto, akorát zřejmě už jen rok. Ale souvisí s tím i povinnosti jako značkové servisy, prohlídky apod. Hodně štěstí s výběrem, ale Lovosice mohu doporučit.
  8. Ještě dotaz - co přesně je ta T-drážka a mohu nasadit na nový Thule WingBar ALU staré Thule držáky na kola (kdy se o T-drážce ještě nemluvilo)??
  9. Díky za dosavadní odpovědi. No, nepotěšili jste mě, že nikdo nepoužívá "alternativní" značky ;) Na O1 jsem měl Diheng a v pohodě, ale teď očekávám, že pojedu trochu rychleji.. Držáky na kolo mám Thule a je fakt, že oproti konkurenci to upínání je nebe a dudy. Jenže to jsem řešil třeba před 5-7 lety, furt se to posouvá a vývoj je všude. Je možné, že rozdíl mezi Thule a ostatními již není dnes tak velký...
  10. Od 25.5.2018 bude platit nařízení GDPR (nařízení EU 2016/679), kterým zanikne povinnost registrovat kamery (vlastně cokoliv) u UOOU. Osobní údaje se budou muset chránit pečlivě, ale my jako fyzické osoby můžeme pro vlastní potřebu klidně v autě natáčet. Nesmí se akorát video dávat na web, pokud by byl subjekt údajů (fyzická osoba) na videu identifikovatelný. Pro trestní řízení či jiné jednání s Policií nebo úřady jim lze video legálně předat a využít pro obranu svých práv.
  11. Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s příčníky (střešními nosiči) na liftback, tedy ne na kombíkovské hagusy. Originál za 3600 Kč mi přijde drahý a ne zcela aerodynamický. Máte lepší nápad? Nejlepší jsou asi Thule WingBar, ale 5300+ mi přijde dost. Zaujaly mě: - "Střešní nosič NEUMANN ŠKODA, Octavia III 5-dr Hatchback 2013 -" za 3100 Kč a přijdou mi docela aerodynamické; nebo - "Střešní nosič HAKR ŠKODA, Octavia III 5-dr Hatchback 2013 -" za 3070 Kč. Ještě se objevuje značka Menabo (velmi levné), Böhm (průměr), Piccola (průměr, přijdou mi humpolácké) , ATERA nebo Prorack (velmi drahé), ale to vše mi nic neříká. Nějaké nápady, tipy, zkušenosti? Díky.
  12. O3 z pohledu ojetiny řešil Svět motorů 13/2017. Celkově O3 velmi chválí. Co se týká motorů, tak ohledně 1,8 TSI cituji: "V současném zlobí nanejvýš vodní pumpy, které jsou v jednom tělese s termostatem a občas tečou. Celkově však není moc důvodů si kupovat tak složitý motor, jehož točivý moment musí být kvůli malé převodovce oříznut na stejných 250 Nm jako má mnohem jednodušší a levnější 1.4". U nevýhod o O3 ale zase zmiňují "vyšší hlučnost motorů 1,4 TSI a 1,6 TDI". Dále zmiňují cvakání po studeném startu a obrovskou spotřebu oleje u motorů do června 2014. Pro mě byl podstatný fakt, že pouze motory nad 110 kW mají multilink (víceprvkovou zadní nápravu), která je sice dražší, ale má výrazný vliv na hlučnost a jízdní komfort. 1.4 jsem nejel, ale jízda v 1.8 TSI/132kW je prostě paráda.
  13. Ahoj, nevíte, zda instalace zabezpečení řadicí páky Construct v neautorizovaném servisu je porušení záručních podmínek prodloužené záruky Škoda? Servis je neautorizovaný, ale jde o certifikovaný doplněk Škoda a výrobcem certifikovanou firmu-technika. Díky.
×
×
  • Vytvořit...