Přejít na obsah

Eidam

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    50
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

501 zobrazení profilu

Eidam's Achievements

0

Popularita

  1. Napichnout na disgnostiku a podivat se na: - kolik ukazuje v diagnostice cidlo teploty motoru - kolik ukazuje vaha vzduchu na volnobeh (porovnat s dilenskou priruckou jestli cca sedi) - podivat se na adaptacni hodnoty pri volnobehu a za jizdy (da se zjistit zda neni netesnost za vahou) - zkontrolovat lambdu zda cykluje(pozor, pokud je neco z predchoziho spatne, nemusi cyklovat a pritom je v poradku) Jinak predpokladam, ze vzduchovy i palivovy filtr menen v rozumnych intervalech a je pruchodny. Bacha na to, v dlouhodobem horizontu takto odrovnas Kat (pokud uz neni ko).
  2. Eidam

    2.0 + LPG

    @jedlis zatim jsem ty starty nevyresil. Nemam nejak cas a zase tolik me to netrapi, kdyz jinak auto funguje😀 Nevyresil jsi to sam mezitim?
  3. A komprese byly mereny? Jak je kabelaz promerena? Pouze multimetrem odpor? Idealne napichnou vstrikovace na osciloskop (pres proudove kleste).
  4. Zmer kompresi vsech válců ( i kdyz pri nizke kompresi by spis vynechaval na volnobeh). Pokud ale vypada jen jeden valec a uz jsi zkousel kabely, svicky a modul, tak to vypada na vstrikovac nebo jeho kabelaz. Pokud nemas osciloskop, tak zkus prohodit dva vstrikovace mezi sebou, jestli se zavada prestehuje. Pokud ano, je chyba v nem.
  5. @Konny Ajo, máš pravdu, když jsem se tam dole kdysi hrabal, bylo tam. Vůbec mi to nedošlo.
  6. @josefino jí mám před facelift, mě se to ve volnoběhu nepřepíná na l/h, ale zůstává mi tam stále l/100km. Nicméně při brzdění motorem při otáčkách cca 1500 a výš to ukazuje aktuální spotřebu 0. @Konny Po facelift má čidlo spojky? Pokud ano, mohlo by to josefinovi opravdu dělat problém. Taky bych zkontrolovat teplotu motoru ve VAGu (nejen budík). Ale to nevidím jako souvislost, že se neukazuje 0 při brzdění motorem.
  7. @josefino Nejdřív jsi odpojil baterku a až poté, po připojení jsi kontroloval skupinu 32? Jestli ano, jsou nuly jasné - odpojením baterky jsi smazal adaptační hodnoty. Kontroloval jsi lambdu? Logovat příslušné hodnoty v diagnostice při různých zatíženích, nebo ji napíchnout na osciloskop.
  8. Eidam

    2.0 + LPG

    @zdenda2.0 Tak super, problém vyřešen. Občas je potřeba se chvilku zamyslet nad spojitostmi, než něco řešit ukvapeně. Já i po přeladění mapy (tedy lambda korekce v pohodě 0 až +3%) mám problém se studeným startem při cca 10-15°C. Napoprvé zdechne (ani pořádně nenastartuje) a napodruhé už chytne. Vyšší i nižší teploty v pohodě, takže zatím neřeším. Až budu mít chvíli a chuť, zkusím změřit tlaky paliva podle DP.
  9. Podle výpočtů je to průkazné (pokud je to stále stejná benzínka a stejný dodavatel plynu). Zkontroluj skupinu 32 a dej vědět. Mělo by se to pohybovat do +-5 % (ideál co nejblíže kolem 0).
  10. @josefino Spotřeby jsi psal podle PP. Těch dřívějších cca 7 litrů bylo taky podle PP nebo reál od plné do plné? Než bys mazal / resetoval jednotku (jak radí Konny), podíval bych se být tebou na závady a adaptace (pokud máš možnost).
  11. @josefino Na palubní počítač moc nehleď - zkreslují ho adaptační hodnoty. Jakou jsi měl reálnou (měřeno od plné do plné nejlépe u stejné benzínky) spotřebu před přetěsněním sání? 9,5l/100km mi přijde tak akorát. Mám to podobně. Přisáváním vzduchu ti rozhodilo adaptační hodnoty. Teď po opravě se asi dostaly do normálu. Kolik ti to ukazuje? (na VAGu skupina 32)
  12. Eidam

    2.0 + LPG

    @karelkopp Bacha na to, poznají, že jsi to namontoval a budou se cukat s vrácením (s jinými neplynovými autodíly to tak je). Ale záleží na obchodu a na tobě, jestli to chceš risknout.
  13. Eidam

    2.0 + LPG

    @karelkopp Tak bych ho byt tebou vyzkoušel mimo, třeba na kompresoru, kde budeš mít i kontrolní manometr. Porovnáš hodnoty z manometru a to co ukazuje v diagnostice.
  14. Eidam

    2.0 + LPG

    @karelkopp Pokud jsi opravdu vypustil všechen tlak, tak by to mělo padnout na nulu, nebo máš špatně vybraný typ tlakového senzoru v softwaru, nebo nemá defaultně rozsah až do 0 nebo je špatný. Těžko říct, zkus si o něm dohledat víc, zkontrolovat správně vybraný senzor v softwaru. Nevím, to jsou věci co mě napadají, tvůj systém neznám. O svém elpigaz jsem si taky musel vše dohledat, poté co mi nikdo z odborníků nepomohl.
  15. Eidam

    2.0 + LPG

    @karelkopp Aha, tak nastartuj na benal, neprepinej na plyn a zkus upustit tlak.
×
×
  • Vytvořit...