borlan Odesláno Září 27, 2011 Sdílet Odesláno Září 27, 2011 Tak jsem meziřečí zaslechl o solárních panelech pro udržovací dobíjení baterky. Má s tím někdo konkrétní zkušenost? Jak řešil, kde umístil, kde a jak zapojil, kde jaký za kolik pořídil... Momentálně mi to připadne geniální, ale jestli ono to nemá nějaké mouchy, které ve svém nadšení nevidím...asi největší ořech vidím jedině v tom Nerudovském "kam s ním" (aby nepřekážel, ladil oku a přitom byl něco platný). Dík předem za postřehy či zkušenosti... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Září 28, 2011 Sdílet Odesláno Září 28, 2011 mrkni sem, profor to riesil origo panelom... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Září 28, 2011 Sdílet Odesláno Září 28, 2011 Zbytocna vec do auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Říjen 1, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2011 Zasvěcená odpověď Prochyho - učitě s tím má bohaté zkušenosti. Já mám tento panel v Octávce skoro tři roky a funguje to - neustále oživuje baterii malým proudem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Říjen 3, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2011 Myslím že to určitě není špatné. Mám ale garáž, tak to nějak nevyužiji :P :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Říjen 3, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2011 Zasvěcená odpověď Prochyho - učitě s tím má bohaté zkušenosti. Já mám tento panel v Octávce skoro tři roky a funguje to - neustále oživuje baterii malým proudem. Ked mas v poriadku dobijanie tak je to uplne zbytocna vec. Napis v com ti pomohol ten panel niaky rozumny ucel toho panelu v aute. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Pajdo Odesláno Říjen 3, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2011 Ked mas v poriadku dobijanie tak je to uplne zbytocna vec. Napis v com ti pomohol ten panel niaky rozumny ucel toho panelu v aute. Minimalne v tom ze panel pokryva spotrebu auta v case parkovania (nie je to nulova hodnota prudu), v mojom pripade je spotreba GSM-GPS alarmu plne hradena spotreba z tohto panelu (pocas dna) ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aero Odesláno Říjen 4, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2011 Podle mě je to dobrý na zimu když člověk ví že baterka není nic moc..tak to aspoň něco pomůže.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
post-apo Odesláno Říjen 8, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2011 baterka funglofka 60Ah: odzkoušeno: když jí plně nabiju nabíječkou, po 4 týdnech (po návratu ze služebky) auta bez pohybu jí klidová spotřeba auta + samovybíjení vysaje tak, že nepohne starterem. Jak to mají ostatní Octávie nevím, moje to má takhle. Takže když baterka nebude funglofka .. a když nebude předtím nabita plně, tak mi taky může odmítnout nastartovat po 2 týdnech? Ty 2 týdny nechat auto bez dostatečného pohybu se stane snadno. Doma v garage to vyřeší to konzervační nabíječka .. nebo dospělá nabíječka + týdenní spínač. Ale mimo? Solar panel je jediná volba. Produktů je dost: http://www.gme.cz/cz/solarni-ochrana-autobaterie-13-5v-5w-sol6n-p522-041.html, http://www.gme.cz/cz/solarni-generator-v-kufriku-p751-590.html, budou-li stačit i pro krátké zimní dny slabého středoevropského slunka, oslabeného navíc jinovatkou či sněhem na oknech auta, zatím nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.