Manci Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Zdravim, tak i sem dám své auto. Kupoval jsem ho v lednu tohoto roku. Předešlý majitel to byl jako služební, jako operativní leasing, takže servis byl originál. Když jsem scháněl auto, měl jsem hodně požadavků na výbavu a motor, nakonec jsem musel někde slevit jelikož mě limitovala peněženka. Z původního požadavku zůstal jen xenon, motor a výbava elegance. Chybí mi jen výhřevy a zadní asistent. 2.0 TDI r.v. 2006 Najeto při koupi 109 300km, nyní cca 127 000km Výbava Elegance + xenony Barva Cappucino Kola na léto 17" Pegasus Pneu 2x Wanli S1063, 2x Bridgestone Zima 15" plechy Continental TS 830 Úpravy co už proběhly: - Chip 129 kW - Výměna kol na léta za 17" Pegasus - Zadní parkovací asistent (zatím mi leží jen doma nalakovaný, musim nechat namontovat u Rolbaře) - Koncem týdne přijde LED osvětlení, komplet vnitřek, parkovačky, SPZ, osvětlení nástupního prostoru Úpravy co chystam: - Po zimě chci stříknout brzdiče na červeno - Fólie (dost se jich bojim, navíc mě čeká příští rok STK, ale připadam si v autě jak akvárku) Navíc od výroby už je to tónované, ale snad by prošlo dát dopředu 75% propustnost a dozadu cca 35% - Rád bych vyměnil anténu za menší - Fólii černou na střechu, ale už jsem tu viděl nádhernou Octávku ve stejné barvě, takže uvidím - Chtěl bych nakódovat zapnutí osvětlení nástupního prostoru při zařazení zpátečky - Až budu měnit čelní sklo dát tam dešťový a světelný senzor (už je na nějakých částech napraskané a zvětšuje se to - Rád bych zadní světla z FL, ale to asi včetně nárazníku z FL - Po zkušenostech a velkého strachu nechávat auto mimo domov a svou garáž, silně uvažuji o alarmu Foto Po dovezení domů Brzké ráno po nečekané "návštěvě" v květnu u přítelkyně před domem :\ ještě, že mam dobrou pojistku Výměna 15" za 17" Koncem srpna nevydrželo turbo a nechalo mě na dálnici :\ Vše děláno v originál servise, celkem se měnilo turbo za pouřité, najeto cca 10k km, intercooler také použitý, chladič (byl zoxidovaný, proto mi mizela chladící), navíc se udělaly rozvody, všechny filtry a výměna všech kapalin, a jelikož se jim akorát rozsvítily brzdy tak i přední destičky celková cena nepřesáhla 30 000,- tak jsem byl rád a bylo mi hned líp, a nemusel jsem plánovat to nejhorší a zbavovat se auta, snad to nejhorší mam zasebou Příprava na zimu Dnes ráno se mi rozsvítila kontrolka prasklé žárovky, ale nikde jsem nic nenašel, tak snad až večer pojedu nikde nic svítit nebude. To je asi vše o mém autě co mi dělá radost. Jedná se o mé první vlastní auto, předtím jsem jezdil ve Fiatu Punto :lool: Pak OI r.v. 1999 a teď konečně vlastní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Tak snad sis všechnu smůlu už vybral a bude ti jen dělat radost :-), pěkná barva Ty ukradnuté xena a airbag se obešlo bez dalšího poškození auta? Protože nevidím žádnou vypáčenou kapotu rozbité sklo ani nic podobného 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Listopad 1, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 To foto je dělané už odpoledne když jsem si to dovezl do servisu, jinak to vypadalo tak, že jsem v půl páté ráno šel k auto a už od vrátek odemykal, jelikož dveře spolujezdce jsem měl do ulice takže jsem nic podezřelého neviděl. jenže jak jsem došel ke dvěřim, tak byly špatně zavřené, v tu chvíli sem tušil co se asi děje, koukl dovnitř a airbag pryč, řikam fajn, "jen" bag pryč, jenže koukam na kapotu a ona trošku nadzvedlá, v tu chvíli sem se jen modlil ať tam jsou světla, hm nebyly. ještě navíc byly uřezané kabely, koukal jsem po autě a z auta nic nezmizelo, jen mi prolezli loketku a kufr, odkud mi zmizela prázdná sportovní taška (aspoň si měli kam dát věci: \), což mi došlo až po měsíci když jsem tu tašku hledal.. tak jsem zavolal polici, do 15 minut přijeli, koukli na to, přijela kriminálka vzala otisky z auta, a pak jsem mohl ject do práce, po práci jsem si zajel pro auto a odvezl jsem ho do servisu, ale bál jsem se policie, přece jenom bez světel na mě každej koukal každopádně tu noc co se mi to stalo tak v okolí udělali cca 3 Octávky a jednoho SII combi kterého jsem potkal v servisu včetně těch Octávek a dopadl jsem nejlépe z nich oprava vyšla na cca 52k, mě na 5k spoluúčast jinak u mě žádné poškození krom uřezaných kabelů, jako kdybych nezamkl auto, zapomněl sem si ten večer v autě peněženku, v loketce a po 10 minutách jsem se pro ní vracel, ještě, že tak... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Tak to je mi lito! Jinak pekne auto,jsou to zasrani buzeranti!!!! To je v Praze to auto? Porad se to krade cim dal vic sakra! :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
firemp3 Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Myslim, že od xenonov upustíš, kupovať ich už nebudeš že ? Rozmýšľaš nad nejaký zabezpečením ? Alarmom ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Listopad 1, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 bydliště mam Středočeský kraj, 14 km od Prahy, ale v Praze jsem denně, kuli práci a škole. Xenony mam zpět a budu je mít pořád, nebudu se omezovat a přemýšlet co je zrovna v kurzu, já měl to neštěstí, že šli pro jednu věc do auta a našli tam i druhou věc na ukradení tak vzali airbag a xenon jen ode mě, když o metr dál stála také Octávia, jen ne s xenama, a ta byla netknutá o auto se bojim i ve dne, ale co se dá dělat, přemýšlim nad alarmem už nějakou dobu, hned jak bude něco navíc uvolnim ty finance ať se mi lépe žije. jak jsem doma je to v pořádku, mam dvorek, mam dvě garáže, ale i tak když slyšim v noci bouchnout dveře tak už koukam, hold už se mi to jednou stalo a bude mě to pronásledovat asi pořád musel bych jezdit asi Favoritem abych se nemusel bát : \ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Listopad 4, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2011 Presne tak,kdyz tak xena byli tak naco budu davat halogeny kdyz uz mam auto nato stavene no ne?To bych byl fakt magor kdybych je tam nedal! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Listopad 5, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2011 asi takhle, nedal bych je tam jen z jediného důvodu, a to je, kdybych auto neměl pojištěné a neměl bych na xeny, ale jelikož si platim pojištění tak tam budou. v případě, že bych ho neměl pojištěné asi bych od května už nejezdil a trhal si vlasy... na autě se nic nemění, jen budu montovat v pondělí ledky od Superfattyho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Listopad 7, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 7, 2011 po dnešku mam namontované LED osvětlení od Superfattyho, jen se mi za boha nepodařilo odstat LEDky do parkovaček, ať sem montoval světla jak jsem chtěl tak to nešlo :\ krom parkovaček je to nádherné, hlavně v noci : ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
firemp3 Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 Ja som včera montoval parkovačky LED a šlo mi to bez problémov 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Listopad 9, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 9, 2011 nevim jestli je ve světlech normálních a xenonech rozdíl, ale u mě je tam tak málo místa, že mi ty parkovačky za Boha nešli ven. dnes sem trošku více škrábl bok auta a uvidím zítra co s tím se bude dělat, buď rozleštit nebo novej lak : \ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Listopad 24, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2011 dnes na mě vyskočila hláška s malou hladinou chladící kapaliny, je to přesně 3 měsíce od servisu turba kde mi i měnili chladič za novej jelikož původní byl zoxidovanej a mizela tudy voda. proto se chci zeptat, zda je normální aby po 3 měsících mizela chladící až k rysce minima? u motorového oleje jsem si zvykl, ale u chladící se mi to zdá divné. ještě, že v kufru vozím chladící i destilku, takže sem ji mohl hned doplnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Listopad 24, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2011 po dnešku mam namontované LED osvětlení od Superfattyho, jen se mi za boha nepodařilo odstat LEDky do parkovaček, ať sem montoval světla jak jsem chtěl tak to nešlo :\ krom parkovaček je to nádherné, hlavně v noci : ) Je tam malo mista na ty parkovacky pouzij normalni kleste s dlouhym nastavcem a opatrne je sevry a vytahni,delal jsem to uz tak nekolikrat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Leden 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 tento měsíc by měly na auto přijít fólie, předek průhledné bezpečnostní, a zadek ztmavené bezpečnostní propustnost 50%, ještě nevím, nechci aby to byl brutální rozdíl, chtěl bych to něco jako sunset, ale nevim kolik to má. s fóliema by měl přijít konečně zadní parkovací asistent co mi doma leží asi půl roku, musim se ozvat Rolbaři na předek už se bojim něco dávat jako na minulém autě, koncem roku mě čeká technická, a každou chvíli mě staví police, tak to nechci dráždit, i když bych to celé chtěl tmavé pořád přemýšlim nad Columbusem, ale představa, že sem denně v Praze mě utvrzuje v to zůstat u toho co mam nebo maximálně pořídit Bolero ještě mam spadeno na nějaký alarm, ale rád bych GSM aby mi volal nebo posílal sms, co jsem koukal na ceny tak vše je tak za 8-10k, ale nadruhou se zmenší pak pojistka a za pár let se investice vrátí, musím promyslet na léto už přemýšlim jaké nové pneu a jaká bude jejich cena, mam vyhlídnuté Pirelli P7 Cinturato 225/45 R 17, jelikož zadní pneu mam odskákané od člověka od kterého jsem v srpnu Pegasus kupoval a dvě pneu mam nové, nechci aby by pneu oddělali tlumiče apod. a na závěr mě někdo škrábl na levé straně vzadu přes 3 díly, foto později DODATEČNĚ VŠEM PŘEJI HEZKÝ NOVÝ ROK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boukic Odesláno Leden 2, 2012 Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 Mám sunset na combíku a má zatmavení 40%. Co se týče Columbusu, tak mě taky spousta lidí láká, abych si ho pořídil, ale právě proto, že je to magnet na zloděje, tak ho nechci a pořizovat nebudu a to mám garáž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Leden 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2012 také mam garáž, dokonce dvě, ale nemůžu být s autem pořád doma... takže to odkládam na dobu neurčitou. teď vybíram anténu "shark" a nevím jakou koupit, jelikož se hodně liší v ceně, tak se chci poradit: http://www.ahifi.cz/antena-calearo-am-fm-shark-ii.html http://spoiler-tuning.cz/tuning/ostatni/exterier/auto-antena-fin-zraloci-ploutev-cerna-8877/ případně hoďte odkaz i na jinou, díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Leden 12, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2012 zdravim, tak auto dnes prošlo rukama mýho mechanika, moc často se mi zdálo, že mizí voda, tak zaslepil zadní vedení a uvidí se zda to pomohlo, v opačném případě je to asi prasklá hlava zjistil jsem, že po výměně před půl rokem turba, je turbo už opět načaté, tak možná budu řešit reklamaci a další vada jsou zadní silentblocky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Březen 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2012 tak jsem ve čtvrtek přezul na léto, a včera vyčistil vnitřek plus motor během měsíce mě čekají pružiny -35mm, a nové zadní gumy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 19, 2012 Sdílet Odesláno Březen 19, 2012 pružiny ti schvaluju taky je mám je to o dost hezčí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Březen 19, 2012 Sdílet Odesláno Březen 19, 2012 Pěkné Capůčo.. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 19, 2012 Sdílet Odesláno Březen 19, 2012 pekne pekne a pruziny budes kupovat kde a jaka znacka prosim te?? Kuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Březen 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2012 díky, chtěl bych H&R, a kde, zkusim někde na netu, nebo zde. Uvidim až to bude aktuální, ještě chci najít někde foto podobné barvy auta a se stejnýma kolama co si dal za sériové pružiny ty H&R -35mm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Květen 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 tak od včera mam namontované pružiny, ze sportovního podvozku, od Libora F., tím mu děkuju : ) vyměnil jsem olej po 15k km a filtr, jen mi odešel zadní čep ramene při výměně pružin, tak se musel kupovat jiný, ještě nevím o kolik to šlo k zemi, ale zadek je vidět dost, předek moc ne, teď za světla to bude vidět více. už mi zbývaj jen fólie na okna, přemýšlim i na fólii na střechu, ale nechci se opičit po chjetjov, když máme stejnej lak. Dále mi chybí barvy na brzdiče a poslední dát všechny lišty do laku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Květen 10, 2012 Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 nahod foto jak je to dole!! Jinac klidne cernou strechu dej ma to uz kde kdo! vsechny listy do barvy to bude hoodne cool 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Květen 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 pokusim se nahodit co nejdříve, právě, že černou střechu teď má dost aut co potkávám, takže uvidim a zkusim vymyslet jinou věc... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Květen 10, 2012 Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 jo to mas pravdu taky jsem ji chtel ale nedal jsem ji jedine ze bys dal carbon?? bilou ale nedavej!Radeji to nechej tak! listy do barvy a nebo RS narazniky a je to fakt jina kara,pekny kola trosku dolu a super!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Květen 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 bílá střecha určitě ne, buď lesklá nebo matná černá. kola jiná nechci, chci jen originál, dole to trošku je, zatím stačí, foto snad zítra. RS nárazníky určitě ne, takových už jezdí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Červen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 tak co se za tu dobu událo? Tacho poskočilo na hodnotu 140k, zvládno v poho cestu do Polska, jenz bez klími už, ta nějak během zimy odešla, a teď jsem odvezl auto do servisu ať se na to podívají. Zkusí jí doplnit a já se budu jen modlit aby tam nebyla náplň, měnit klimakompresor se mi nechce : \ jinak zde přidávám foto jak auto "kleslo" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 (upraveno) Pekny pane kolego. a koukam i stejne pruziny a problem s klimou ..:) Upraveno Červen 21, 2012 uživatelem Ataner 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Manci Odesláno Červen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 bohužel, někdy to přijít muselo, uvidím odpo jak dopadne servis, snad dobře a za ty ušetřené prachy pořídim něco jiného : ) ještě jsem včera konečně objednal látkové koberečky a gumové půjdou jen na zimu : ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.