Michael99 Odesláno Leden 1, 2012 Sdílet Odesláno Leden 1, 2012 Ahoj, poradili byste mi prosím jak vyměnit hydraulickou kapalinu posilovače řízení? Nevím jestli to může mít souvislost s tím, ale nějak mi přijde servo hlasitý....víc bzučí než dřív, tak doufám, že to vyřeší výměna kapaliny a ne že to bude něco závažného. Nádržka vím, která to je, ale nevím kde se to vypouští. Je potřeba dávat si na něco speciálně pozor? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Leden 2, 2012 Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 sekcia navody/manualy je pre hotove navody... presuvam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Leden 2, 2012 Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 Já to dělal takhle. Musí se zvednou předek celý do vzduchu. Z nádržky jsem odsál olej co šlo. Odpojil jsem tlakové potrubí na převodce řízení. Jsou tam dvě a myslím, že každé má jinak velikej šroub, je tam docela blbý přístup. Hlavy šroubů směřují myslím že na levo, k jednomu šroubu jsem se dostal asi ze strany od kola, jsou vidět, jsou nad nápravnicí, to najdeš. Začne vytékat olej. Pak začneš točit kolama z jedné strany na druhou, z plného pravého rejdu do plného levého. Tím vypumpuješ všechen ten olej z řízení. Docela to má tlak a trochu to i stříkalo. Pak připojíš zpět tlakové potrubí na převodku řízení. Naplníš nádržku na olej, olej bude trochu ubývat, pak se to zastaví a ty musíš znova začít otáček kolama z jednoho rejdu do druhého, on se zase olej nasaje do řízení. Postupně dolévej olej, ať se to zase nezavzdušní. Když to bude vypadat, že již olej neklesá, nastartuj motor a opět toč kolama z jednoho rejdu do druhého. V nádržce to začně pěnit, to se to odvzdušnujě. Vypneš motor, doleješ a znova nastartovat a točit. Takhle to párkrát uděláš, přestane to pěnit, přestane klesat hladina oleje a je to hotové. Trochu vzduchu tam zůstane, to se odvzdušní až po pár kilometrech jízdy, takže pak zkontrolovat a popřípadě dolít. Podle chytrých knížek tam má být asi 0,7 - 0,9 litru. Hladina u studeného řízení má být 2 mm pod riskou min., až 2 mm nad riskou min. U teplého řízení se má hladina pohybovat mezi max. a min. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Leden 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 2, 2012 Děkuju za pěkně napsaný návod, rád bych se do toho pustil, horší bude, jak zvednout přední část auta....jedině pořídit druhý hever a pak auto ještě vypodložit..nerad bych pod ním zůstal.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.