Přejít na obsah

Podložky pod kolesá

m1kal

Doporučené příspěvky

Já mám duralový podložky a mám o dva cm delší šrouby.Jízdní vlastnosti jsou lepší,mnohem líp to sedí.ta geometrie tomu asi pomůže (budu to řešit na jaře),na zimu podložky sundavám.Ještě jeden zápor ty podložky mají.Měnil sem oba náboje zadních kol.Ložiska asi dostávají zabrat,a nebo to prostě šlo do háje samo od sebe.Fotka Ti asi moc nepomůže,chtělo by to vidět ze zadu,to vypadá mnohem líp.post-680-0-02243800-1326815613_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Podložky mám jen vzadu, bez podložek se mi moje auto prostě nelíbí. Na léto mám Neptuny 18" 225/40 a podložky 1,5cm + delší šrouby. Na zimu mám Pegasusy 17" 225/45 a podložky 2cm + delší šrouby (jiné, než na léto). Na léto bych ale potřeboval tak 1cm, protože při větším zatížení mi to občas šmechtne o blatník (o takový výstupek uvnitř), to chci vyřešit na jaře upravením geometrie, dělá mi to jen na jednom kole. Neptuny mají jiné ET i jinou šířku ráfku, takže proto je tam ten rozdíl v potřebné šířce podložky, Neptuny totiž samy o sobě lezou o trochu více ven než ty Pegasusy a to při stejné šířce pneu.

Jízdní vlastnosti jsou možná trochu lepší (naklánění), ale já jsem podložky dal jen kvůli estetickému hledisku. Pokud bude problém s ložisky, tak je holt budu muset vyměnit dříve, to je daň za krásu. :)

Odkaz ke komentáři

Tu sú foto keď som dával prvý krát podložky 2cm dozadu pod Pegasusy..

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=89&view=findpost&p=90726

Momentálne ich používam už tretiu zimu len vzadu s origo 16" Vegami.. nemal som žiadny problém zo zlým zjazdením gúm, na 16" to nie je vôbec poznať.. ale geometriu robím vždy po zime ako prezúvam na letné.. ;)

Na leto mám 17" zo Superba, ktoré sú trochu širšie a majú menšie ET, myslím že sú vonku o máličko viac ako 18" Neptuny z RS..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

potřeboval bych na předek 0,5 cm podložky a na zadek 1cm. SCC HR nebo ... nebo něco jiného. Máte někdo tip nebo kontakt.

Dále mám dotaz na geometrii. Snížil jsem a kola v zadu jsou do A .Jsem po geometri a prej s tím nic nejde udělat.

V odkazech píšete že to pořeší geometrie ale mě řekl že to nejde.(což si také myslím, když ty ramena jsou už do V)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...