m1kal Odesláno Leden 16, 2012 Sdílet Odesláno Leden 16, 2012 Zdravím,dúfam že som zaradil spravne túto tému.Chalani chcem sa opytat som do tohto laik a viem ze zadne kolieska su nechutne vnútri a checm ich trocha vystrčit no nie moc .. viete mi niekto poradit kde čo ako ? 225/45 R17 dík : ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Leden 16, 2012 Sdílet Odesláno Leden 16, 2012 Dozadu pri 17" vojdu 2 cm v pohode, 2,5 uz natesno. ALE asi to nie je bezdovodne, ze je vzadu uzsia naprava, nie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Já tam mám 2 cm,a je to ok.Počítej ale stím,že se sjíždí vnitřky pneumatik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 A pocitil si nejake zmeny v spravani auta - napr. nedotacavost? A aky mas typ: dlhe skrutky, alebo podlozku skrutkujes namiesto kolesa a koleso povodnymi skrutkami do podlozky? PS: Mohol by si dat nejake fotky? Vdaka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
m1kal Odesláno Leden 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Je mi jasné že gumy sa budu zdierat zvnútra ... vďaka za odpoved a ako pisal Cjoctavian nejaké foto O:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Gumy se nemusejí sjíždět, musí se to jen přizpůsobit na geometrii. Tzn jít na geo i s podložkama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Podložky nemám, tak nechci chytračit, ale jak píše Vasekk, nové nastavení geometrie by to mělo vyřešit a gumy by nemuseli tolik trpět. Ona ta zadní náprava tu geometrii občas potřebuje i bez podložek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 možná by bylo dobré vzít v úvahu i šířku a ET kol... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
m1kal Odesláno Leden 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 a nebude to mat vplyv na nedotačivost ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Já mám duralový podložky a mám o dva cm delší šrouby.Jízdní vlastnosti jsou lepší,mnohem líp to sedí.ta geometrie tomu asi pomůže (budu to řešit na jaře),na zimu podložky sundavám.Ještě jeden zápor ty podložky mají.Měnil sem oba náboje zadních kol.Ložiska asi dostávají zabrat,a nebo to prostě šlo do háje samo od sebe.Fotka Ti asi moc nepomůže,chtělo by to vidět ze zadu,to vypadá mnohem líp. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
m1kal Odesláno Leden 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 no určite chcem dat dozadu lebo ked tam hodim letne gumy je to uplne schované tak uvidíme : ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Já mám jenom v zádu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 ano, ta medzera vzadu ju tragicka...len vdaka tomuto clanku mam pred podlozkami respekt. Atila: a kolko si s nimi najazdil, predtym ako bolo treba menit loziska? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Leden 17, 2012 Sdílet Odesláno Leden 17, 2012 Celkově mám asi 220 tis,a na podložkách asi 90 tis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Leden 18, 2012 Sdílet Odesláno Leden 18, 2012 Podložky mám jen vzadu, bez podložek se mi moje auto prostě nelíbí. Na léto mám Neptuny 18" 225/40 a podložky 1,5cm + delší šrouby. Na zimu mám Pegasusy 17" 225/45 a podložky 2cm + delší šrouby (jiné, než na léto). Na léto bych ale potřeboval tak 1cm, protože při větším zatížení mi to občas šmechtne o blatník (o takový výstupek uvnitř), to chci vyřešit na jaře upravením geometrie, dělá mi to jen na jednom kole. Neptuny mají jiné ET i jinou šířku ráfku, takže proto je tam ten rozdíl v potřebné šířce podložky, Neptuny totiž samy o sobě lezou o trochu více ven než ty Pegasusy a to při stejné šířce pneu. Jízdní vlastnosti jsou možná trochu lepší (naklánění), ale já jsem podložky dal jen kvůli estetickému hledisku. Pokud bude problém s ložisky, tak je holt budu muset vyměnit dříve, to je daň za krásu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Leden 18, 2012 Sdílet Odesláno Leden 18, 2012 len upresnim, ze Neptuny lezu oproti Pegasom o 9,35 mm (6,35 mm sirka disku + 3 mm ET) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Leden 18, 2012 Sdílet Odesláno Leden 18, 2012 Tu sú foto keď som dával prvý krát podložky 2cm dozadu pod Pegasusy.. http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=89&view=findpost&p=90726 Momentálne ich používam už tretiu zimu len vzadu s origo 16" Vegami.. nemal som žiadny problém zo zlým zjazdením gúm, na 16" to nie je vôbec poznať.. ale geometriu robím vždy po zime ako prezúvam na letné.. ;) Na leto mám 17" zo Superba, ktoré sú trochu širšie a majú menšie ET, myslím že sú vonku o máličko viac ako 18" Neptuny z RS.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P4RS Odesláno Duben 9, 2012 Sdílet Odesláno Duben 9, 2012 Ahoj, potřeboval bych na předek 0,5 cm podložky a na zadek 1cm. SCC HR nebo ... nebo něco jiného. Máte někdo tip nebo kontakt. Dále mám dotaz na geometrii. Snížil jsem a kola v zadu jsou do A .Jsem po geometri a prej s tím nic nejde udělat. V odkazech píšete že to pořeší geometrie ale mě řekl že to nejde.(což si také myslím, když ty ramena jsou už do V) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.