Přejít na obsah

motor cuká

Doporučené příspěvky

Ahoj mám na autě další problém :( OI 1.6 55kw

v autě je namontovávo LPG značku nevím, ale v tom není problém.

Přepínání z benzínu na LPG je automatické, po zahřátí motoru na nějakou teplotu a při překročení asi 2200 otáček a následném poklesu pod ně tak to přepne. to je vše OK.

Problém je v tom, že po nastarování (to je v pohodě) a jízdě cca 7-8km se motor zahřeje a začne škubat, nemá sílu, musím řadit dolů. V tu chvíli prošlápnu plyn, auto přepne na LPG a vše OK.

Jede, neškube, volnoběh podle mě sice nízkej, ale drží.

další problém viz

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11575

Rovnou bych se chtěl zeptat jestli někdo ze šumperka a okolí, by mi nepřipojil auto na VAG a prohlídnul závady. kdyžtak do SZ.

EDIT: Tak dnes mrzlo k -10° a auto škubalo jako pr..e. dnes už to nemělo teplotu vhodnou na přepnutí na LPG, musel jsem s tím ujet ještě asi 2km na 2 po rovině :( než to přeplo.

no a další perlička, při to škubání najednou rána, jsem si říkal, že to střílí do výfuku, nemusím řešit.

dojel jsem do práce další cca 7km, parkuju auto, v tom se rozsvítí kontrolka oleje.

zaparkuju, otevřu kapotu, že se podívám co se děje, levá strana motoru od oleje, spodek celej.

tak teď nevím co s tím, co mohlo prasknout?

kde se nachází čidlo tlaku oleje?

Upraveno uživatelem czzapik
Odkaz ke komentáři

taxem na to asi přišel, proč auto suká, a motor vyhodil olej.

sundal jsem filtr box a jak je do něj zespodu ta hadice, tak byla ucpaná-zamrzlá emulzí.

měl jsem sundaný kryt rozvodu, jestli není v háji gufero kolem vačky a tam po oleji ani stopa

z toho usuzuju, že motor vyhlačil olej ven kolem měrky.

jenom my není jasný proč?

Odkaz ke komentáři

co tam máš za systém LPG?

jestli to náhodou nestřelilo spíš do sání a tlaková vlna neprofoukla ten olej ven. I když vlastně ve filtrboxu je zpětná membrána.

No pokud je odvzdušnění klikovky ucpaný, tak jediná cesta je měrka oleje...to je fakt. Ale to by ti muselo už docela brutálně foukat kolem pístních kroužků-aby to vychlejstalo olej měrkou...

Odkaz ke komentáři

LPG zjistím doma z papírů, teď nevím.

nechal jsem rozmrnout ten ventil na filtrboxu, složil, doplnil olej a protáhnul cca 60km a zatím v pohodě. :)

nemůže být nějak v hájí odlučovač oleje?

http://www.cc-autodily.cz/odlucovac-oleje-octav

a ještě jeden dotaz, v jiném vlákně taky řeší cukání auta a borci píšou, že jedna z příčin může být vadné čidlo teploty. jde o stejné čidlo teploty co ukazuje na budíkách?

Odkaz ke komentáři

odlučovač v háji nebude. maximálně bude taky zasranej bordelem. jestli by se dal nějak odmontit a vypláchnout odmašťovačem...těžko říct. nevím přesně co je vevnitř

čidlo je jedno a je pro řídící jednotku i pro budík(je zdvojené)-sedí přímo pod rozdělovačem

ty mi se stalo to same aspon vim co jak jak jsem si to tu precetl ten odlucovac oleje mam uplne dojebany a prasklo mi tlakem viko od vzduchoveho filtru jak jsem to sundal mel jsem tam emulsi zaroven mi k tomu jebla hadicka od zadni brzdy a tudiz kapalina pryc ze .. tedka jak jsem tam dal novy kryt tak mi to vubec nehce drzet otacky mozna to bude tim ze jeste nemam vymeneny ten odlucovac oleje ze tam jde falesny vzduch nevim

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
Guest Vladimír Krejčů

prosil bych o radu. Mám octavku 1.6 55 kw AEE rok - 1998 a takový problém s vynecháváním. Ze začátku motor běžel dobře za studena a za tepla vynechával v 1200 ot.min, 1500 ot.min a 1800 ot.min + - při přidání plynu na 3 rychlost a vyšší bylo to hlavně poznat do kopce. Dal jsem to na diagnostiku VAG ta psala závadu zapalovací modul, vyměnil jsem ho a problém přetrvává, pak byla špatná sonda problém taky přetrvává, pak jsem chvíli jezdil vyměnil jsem svíčky, zapalovací kabely, víčko rozdělovače a palec, vzduchový filtr a jednou jedu auto mi po cca 25 km jízdě chcíplo, nechtělo nastartovat po chvíli co vychladlo jsem ho nastartoval a dojel jsem s ním až domu cca 21 km ale cukalo pořád. Doufal jsem že diagnostika ukáže víc ale auto bylo uplně bez závad, pak mě napada v rozdělovači je snímač otáček, mohl by být vadný ale čidlo jsem nemohl sehnat, vyměnil jsem tím pádem celý rozdělovač i s čidlem ale problém stále přetrvává. Divil jsem se protože máme Felicii 1.3 MPI a když se auto zahřálo tak chcíplo a až po vychladnutí zase kousek jelo a byl to snímač otáček tak proto mě to napadlo. Pak jsem namontoval zpět původní rozdělovač auto projedu cca 11 km a ani nevynechalo. Druhý den jedu do práce 4 km zastavím na křižovatce a rozjedu se a náhle začne zase vynechávat ale i ve vyšších otáčkách. Diagnostika pořád nic nepíše. Třeba jste se někdo s podobným problémem setkal. Příbuzný je automechanik ale krátce a říkal že to bude určitě nějaká blbost ale nepřišel na to. Byl bych moc rád za každou radu která Vás napadne.

Odkaz ke komentáři
Guest Vladimír Krejčů

Ahoj, zkus odpojit, pripadne vymenit teplotni cidlo.

Čidlo teploty jsem odpojil, auto jelo protože čidlo vychladlo a zapnul se sytič. Čidlo jsem dal nové a auto vynechává furt. Zbývá jen čerpadlo. Prý když mi poprvé napsal Vag závadu zapalovací modul tak to nahlásilo chybu ve výpadku okruhu. A příčina byla z nedostatku paliva. Tlak je prý příliš malý a diagnostika nevyhodnotí chybu proto diagnostika nic neukazuje. I po chcípnutí motoru. Zkusím to čerpadlo vše co by bylo příčinou už je vyměněné udělal jsem to vylučovací metodou..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...