Přejít na obsah

Asi v nouzáku


Doporučené příspěvky

Zdarec chlapi, tak vám jednoho krásného rána nastartuju, vyjedu od baráku, jedu z kopce, všechno v klídku, a najednou jedu do kopce, předemnou kamión, tak si říkám že ho předjedu, šlápnu na plyn a nic... prostě mrtvola, do takových 1600 otáček to jede jak má, ale jak mám jet rychleji, nebo dám víc jak půl plynu, nic, žádný tah, mrtvola. chová se to jakoby v nouzáku ale nespadne to do něj, dělá to tak hned od nastartování. a ještě když za tepla nastartuju, tak si to samo prudko přidá, jako zamrzlá felicia 1.3mpi :-) nevíte co s tím? VAG nic neukázal.

Odkaz ke komentáři

v diagnostice se moc neorientuju, co sou to ty logy? prostě sem zajel k týpkovi, ten to napichnul a jeli sme to projet, a říkal že všechno je ok. je to 1.9 tdi 66kW r.v.1998. dnes jsem vyměnil paliváč, vzducháč, opravil díravý vlnovec, a namontoval zpětnou klapku na naftu, a žádná změna, jo a ještě jsem našel skříplou hadičku u zpětné klapky na podtlak brzd, tu maličkou, tak to jsem taky opravil, možná se to malinko zlepšilo, a nebo si to jen namlouvám, sám nevím. každopádně nejede to jak by mělo. :-( koukal jsem i na vstřikovač, sice jen jeden, ale nic mu nebylo.

Odkaz ke komentáři

Těžko takto radit na dálku Máš starý typ motoru Turbo memá naklápění rozváděcích klapek ,ale regulaci obtokem. Bude to někde v ovládání Projdi ty tenké hadičky od ovládání podtlaku Vyndej i z držáčků Jestli není někde prošoupaná. Stačí že bude zeslabena stěna a může se zcucávat. Potom kabeláž která jde k ovládání EGR ventilu a zhášecí klapky Je v plastové pancéřové trubičce zkontroluj jestli vevniř té trubičky nejsí kabeláž prošoupána.

Logy = pustíš VAg za jízdy a zapisují se předvolené měřené hodnoty např požadovamý tlak a skutečný tlak turba, pořadované a skutečné hodnoty váhy vzduchu. ty se potom následně vyhodnotí v grafu a z toho lze usuzovat na kde je chyba.

Odkaz ke komentáři

myslíš? regulací jsem zkoušel hýbat, mám turbo řízené tlakem, takže když by byla špatná regulace, tak tubo bude tlačit hodně ne? a spíš to pojede než nepojede...? mam celé druhé turbo, tak tu regulaci zkusím vzít z něj, ale nevím nevím...

Odkaz ke komentáři

ono to do nouzáku nespadne, jede to tak hned po nastartování, udělalo to ze dne na den. Hadičky jsem prošel a našel jsem uškrcenou hadičku na podtla ale ta myslim vede jen na zdechací klapku ne? až u naklápění vede k turbu ne? ale tu už sem opravil a nic... naklápění nemám :-(

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak záhada snad vyřešena, byl to ten ventil na palivovém čerpadle, nevím sice proč, když jsem ho zkoušel na baterku, tak fakčí, ale je tamnový, a už to konečně jede. Když už jsem byl v tom, tak sem vyměnil i žhaviče, tak doufám že to po ránu bude chytat na všechny 4 válce :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...