Přejít na obsah

Navi - Columbus

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Důsledně jsem prošel celou diskuzi kolem Columbuse ale nejsem z toho moc chytrý. Potřeboval by jsem poradit s hlasovým ovládáním. Nemám HF sadu, je možné hlas. ovl. i bez této sady? Má Columbus vestavěný mikrofon? (asi ne)a pak jsem tady našel schema konektoru s možnám připojením mikrofonu ale uvádí se tam propojení s HF. Je možno tam připojit na (out)externí mikrofon a tím to zprovoznit?.

Díky Jirka

Odkaz ke komentáři

Stačí připojit mikrofon do navi. HF v autě být nemusí.

Pak je potřeba ještě nakódovat pokud je hlasové zakázané.

Podmínkou je software 2xxx a vyšší.

Díky za rychlou odpověď, rád bych využil Tvé nabídky ale jsme trošku z ruky já z FM (MORAVSKOSLEZKÝ.)

Pokud jde o SW-mám -3984 takže asi OK ne? Navi je 2011 a údajně hlasové ovl.povoleno.Co se mikrofonu týká tak tam zůstal z PAROTA uvažoval jsem ho použít nebo ne? auto je OstaviaFL/2011.

Ještě jestli mi poradíš - na Foru Columbus strana(1)je zobrazený zmíněný konektor a způsob připojení, mohu použít ten vyznačený vstup?

Dík Jirka

Odkaz ke komentáři

Díky za rychlou odpověď, rád bych využil Tvé nabídky ale jsme trošku z ruky já z FM (MORAVSKOSLEZKÝ.)

Pokud jde o SW-mám -3984 takže asi OK ne? Navi je 2011 a údajně hlasové ovl.povoleno.Co se mikrofonu týká tak tam zůstal z PAROTA uvažoval jsem ho použít nebo ne? auto je OstaviaFL/2011.

Ještě jestli mi poradíš - na Foru Columbus strana(1)je zobrazený zmíněný konektor a způsob připojení, mohu použít ten vyznačený vstup?

Dík Jirka

SW je OK.

Jestli půjde mikrofon od Parrota fakt nevím.

Dal bych tam radši originál. Dává se do stropní lampičky a pasuje tam.

Správné piny jsou na štítku na horní straně navi MIC IN + a -.

Nebudeš mít asi v autě tu 12-ti pinovou svorkovnici.

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři

Aha, díky myslel jsem si ,že ta svorkovnice je již v autě a že Mic. připojím ze strany vývodů. Jinak se zeptám ten tvůj mikrofon je již s tou svorkovnicí nebo ji musím někde sehnat, potom je otázka kde? Ten mic. se na zrcátko připevní jak, má nějaký úchyt nebo se "lepí".

Jirka

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Kabl ma dva konce, mas na nejakem konci konektor? K mikrofonu jde 2pin na stranu k radiu zase jen 2 draty, pak je dulezity, jestli mas handsfree nebo to chces jen pro hlasove ovladani.

Jen hlas.ovl.

Ten kabel od mikrofonu není napíchnut na konektor co se zastrčí do Columba.Takhle to poslali z Škoda teile

viz obr..

post-25821-0-06726800-1418931938_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ale ty zadne piny nikam zapojovat nemusis. Ty dva cerne konektory, ktere jsou na tom obrazku rozdelene spojis dohromady. Mikrofon zacvaknes do stropni lampicky a ten zelenej konektor nacvaknes do konektoru co vede do Columbusa. Jednodussi uz to byt nemuze.

Pokud je tohle pro tebe slozite, tak se radsi do niceho nepoustej a zastav se za nekym kdo tomu rozumi.

Odkaz ke komentáři

@Alessi: pise, ze konektor do radia nema (zeleny)

Jinak pro funkci hlasoveho vladani jsou pouzity piny 1 a 7, 4 a 9 je vystup pro origoHF.

Kdyz se to ale zameni, nic mocse nedeje, jen to nepujde a v diagnostice bude zapsana chyba.

Podminkou je, ze ten konektor musi byt v puvodni fakre, ale pokud nemas tel, tak tam nebude.

Odkaz ke komentáři

ka_r_los: no ja ho asi nejak nechapu, ale o par postu vys pise ze mu to prislo ze skodateile tak jak je to na obrazku a tudiz jsem predpokladal, ze mu to prislo i s tim zelenym konektorem. A pokud vim tak ze skodateile to posilaji vzdy kompletne. V nejhorsim pripade se da ten zelenej konektor koupit samostatne ve skodovce a pak je zapojit na 1 a 7.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...