Pokec Odesláno Srpen 31, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Zdravím všechny..Sem novým majitelem škody octavia 1.9 tdi 66kw (1997) a mám taký problém,že když jedu do většího stoupání na 5. rychl. stupeň a dosáhnu necelých 120km/h tak mě to odpojí jakoby turbo??Potom musím vypnout motor a po znovanastartování to jede zase svižně..Až do doby,než překročím 120km v záběru..Nevíte,kde se ten odpojovač,nebo co to je nachází?Dá se to vyčistit nebo tak nějak?Nebo šlo by to odpojit,aby mě to neomezovalo??Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 1, 2009 Sdílet Odesláno Září 1, 2009 Zadny odpojpvac turba neni, proste auto po prekroceni nejakych limitu prejde do nouzovaho rezimu... Muze to byt zasrane turbo, spatny ventil N75 atd.... Nejprve by jsem zajel nekam na diagnostiku a podle diagnostiky by jsem to zacal resit... Bez diagnostiky je to hadani z koule... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 8, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2009 Prosím vás..Já odpojil konektor ventilu n 75!Bude to něco dělat?Nebo psát??Nezvýší se spotřeba??Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 10, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 10, 2009 Po odpojení té cívky mi to stejně spadne do nouzáku..Půjdu to píchnout asi na toho Vaga!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Září 10, 2009 Sdílet Odesláno Září 10, 2009 proboha odpojením konektoru N75 nic nevyřešíš !!! nedělej nic čemu nerozumíš ... napřed si to napíchni na VAG a pak uvidíš, ale těch faktorů tam může být víc a nemá to cenu vypisovat, je třeba zajet za někým kdo tomu rozumí, napiš odkud jsi a třeba se ti někdo z okolí nabídne ( já můžu pomoct pokud jsi z Brna a okolí nebo z Vysočiny okr. ZR) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 11, 2009 Sdílet Odesláno Září 11, 2009 Tak tak s tímhle si proboha nehraj zajeď k někomu kdo ti to může napíchnout 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 11, 2009 Sdílet Odesláno Září 11, 2009 1. Vadna soucastka pro tlak v Turbu a nahazi se pod celnim sklem jak jsou vsehni ty hadice a podobne prkotini od EGR ventilu. To same mne delalo a z VAG-u to vypsalo tu hibu. Pak jsem auto natankoval a poradne projel (vytaceni az do 4500 tisice) a ono se to kupodivu samo do sebe spravilo. 2. Zaspinene turbo, EGR a nebo sani anebo vsehno dohromady. Pozor v autorizovanem servisu urcite nabidnou vymenu Turba nebo vahy vzduhu. Je potreba vymontovat vyse uvedene dili a pak je detailne ocistit. Ale fak nejlepsi by to bylo zapihnout do VAG-u a budes vedet co je s tim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Září 11, 2009 Sdílet Odesláno Září 11, 2009 2. Zaspinene turbo, EGR a nebo sani anebo vsehno dohromady. Pozor v autorizovanem servisu urcite nabidnou vymenu Turba nebo vahy vzduhu. Je potreba vymontovat vyse uvedene dili a pak je detailne ocistit. ona to může být např. i jen prasklá hadička od N75 a vzhledem k tomu, že je to 66kw r.v. 1997 (jak tu někde na fóru psal), což je turbo bez proměnné geometrie lopatek, tak tam by to být turbem ani nemuselo. Spíš typuji N75, váha vzduchu a nebo hadičky, ale jsou to jen nikam nevedoucí dohady, v prvé řadě to chce udělat pořádnou diagnostiku na VAG-ině a pak se uvidí co dál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 11, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 11, 2009 Chlapi..jednoznačně nejprv to fiknu na vag-a a potom sem pisnu co a jak..Bude to nejekonomičtější:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 11, 2009 Sdílet Odesláno Září 11, 2009 Presne tak, aspon jedna z malo vyhod novyh aut, zapihnes ho nekam a uz vys co se posralo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 12, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2009 Zdravím vás přátelé našich mazlíčků..Tak sem to pichl na vag..Kromě drobností(jako el. ovládání oken atd..Jsou po výmazu a znovuodskoušení auta už jen 2 závady,které naběhnou a jsou to TYTO:Objednací číslo řídící jednoky: 038 906 018 BC Systém a/nebo verze: 1,9l R4 EDC 00SG 1822 Kódování: 00005 Číslo dílny: WSC 31480 2 závad nalezeno. 01265 - ventil zpetneho vedeni vyfukovych plynu (N18) 31-00 - preruseni nebo zkrat na kostru 00575 - tlak v sacim potrubi 17-00 - regulacni odchylka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 13, 2009 Sdílet Odesláno Září 13, 2009 Takže jednoduchá věc jdi komplet po hadičkách a vedení od ventilů měl jsem podobný problém a byl to jen prodřený kabel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Září 13, 2009 Sdílet Odesláno Září 13, 2009 jako první bych prošel elektriku od N18, je v takovém vroubkovaném plastovém pouzdře, to jde sundat a projdi dráty většinou bejvají vyhřáté a je na nich rozdrolená bužírka a pak projdi všechny ty hadičky od N18 a N75, často bejvá některá prasklá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Béda Čech Odesláno Září 13, 2009 Sdílet Odesláno Září 13, 2009 chlapy potřebuji pomoc OI rv 99 4x4 66kw padá do nouzáku, vypne se motor a jede dál, pak znova třeba po kiláku nebo po 100... vag píše: 17958 - Plnící tlak Regulacni odchylka P1550 - 35-10 - - - Sporadicky ¨ moc díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 13, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2009 Pro Béda čech!Závada kterou ti vag napsal je,Číslo chyby 17958 Plnící tlak-regulační odchylka TAKŽE:Příčina-zkrat na kostru,přerušené vedení mezi magnetickým ventilem n75 a ŘJ motoru Možné projevy-bliká kontrolka žhavení,nízký výkon,nízký plnící tlak,vysoký plnící tlak Doporučený postup-Kontrola,nebo výměna magnetického ventilu n75,nebo výměna,regulace plnícího tlaku kontrola..Toto mi píše počítač,podle kodu tvé hlášky!!!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Béda Čech Odesláno Září 14, 2009 Sdílet Odesláno Září 14, 2009 Pokec: díky ;) Edit.: jsem blb, těd jsem našel Vis3 v počítači ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 24, 2009 Zdravím..Je tu někdo,kdo rozumí tomuto motoru a řekne mi název těchto ventilů???Padá mi to furt do nouzáku,tak budu muset měnit ventily a potřebuji vědět,co jaký ventil je..:viz obr. 1,2,3, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysko Odesláno Září 27, 2009 Sdílet Odesláno Září 27, 2009 Podla mna ta prva foto je zrejme chcipaci klapka pri EGR. ja sice toto presne nemam,mam este prvu verziu do 08/97...egr len pneumaticky. druha fotka je ventil N75 na ovladanie regulacie turba posledna je N18 na ovladanie EGR ventilu...cirkulacia spalin Uz si to mal na vagu? EGr ti nebude urcite hadzat do nudzaku. Nalogovat plniace tlaky turba....Budes viac mudrejsi kde hladat zavadu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Září 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 27, 2009 Měl jsem to na Vagu,právě mi to hlásí toto.. 01265 - ventil zpetneho vedeni vyfukovych plynu (N18) 31-00 - preruseni nebo zkrat na kostru 00575 - tlak v sacim potrubi 17-00 - regulacni odchylka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 27, 2009 Sdílet Odesláno Září 27, 2009 Zdravím..Je tu někdo,kdo rozumí tomuto motoru a řekne mi název těchto ventilů???Padá mi to furt do nouzáku,tak budu muset měnit ventily a potřebuji vědět,co jaký ventil je..:viz obr. 1,2,3, Ta první toe jasný jak se psalo víš jen ta "kostička " je na ovládání tlaku turba jen to je na starší motor bez naklápění lopatek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysko Odesláno Září 28, 2009 Sdílet Odesláno Září 28, 2009 Myslel som reg.turba vseobecne ,nie naklapanie lopatiek ale tlaku. Ano je to na tie bez reg. cize ovlada len regulaciu obtoku . podla chyby mozes mat zaseknute to tiahlo co ovlada tuto klapku v turbe. Chcelo by to nalogovat plniace tlaky, podla toho by si videl co to presne robi. Ale zrejme budes mat prekroceny tlak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Říjen 3, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2009 Chlapi..to první nebude na to co vy říkáte..podle mě je ta cívka k tomu zhášení motoru!!Ptž když dám klíček do nuly aby chcípl motor,tak se spustí cívka a ta pustí podtlak k táhlu vedle agr..a podtlakem se uzavře klapka a auto chcípne!!Viz obrázek toho podtlakového chcípáku..Červeně označený!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Říjen 3, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2009 Samozdřejmě obrázek není můj motor..Je to ukázkový z internetu..Jinak do nouzáku mě to padá ted jen kůli chybě 575!Vyfotil sem příčinu a přikládám v obrázku..!! Bez_n_zvu111.bmp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Říjen 11, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2009 Zdravím všechny ještě jednou..a děkuji těm,co se mi snažily pomoct a trošičku poradily..Závada je už odstraněna!!!Opravdu to bylo odpojovačem turba!(ventil N75 omezení plnícího tlaku turba!!!)Mou dedukcí a proštudování komplet příručky sem usoudil,že turbo asi dává moc vzduchu a proto to jde do nouzáku..A ono opravdu..Při koupi nového ventilu už skouška profukování trubiček říkala,že můj ventil se sekl a tlak na regulaci mě šel do sání!!Tak asi toto!Třeba moje skušenost vám pomůže při odstranění jednoho z problémů!!!Luboš tdi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ladoun Odesláno Leden 13, 2018 Sdílet Odesláno Leden 13, 2018 me to taky pise zavadu plnici tlak 17958 a chtel bych se zeptat jak se toto maze dik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.