Přejít na obsah

Můj stříbrný šíp

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny škodováky.

Tak také přispěji do mlýna se svojí Octávií I. Je to jenom takové decentní vozidlo, ale třeba se bude líbit.

narodila se v roce 1999 a já ji zakoupil v roce 2007 jako druhý majitel.

motor 1,9 TDI 81 Kw

výbava SLX, vyhřívání sedadel, 2 x airbag, manuální klima, dělené sedačky

zadní křídlo, duralová anténa, pedály RS, Výměna předních H4 za výkonější plněné xenonem,

kočičí oči zadní nárazník, přední maska Milotec +tahokov, přední, zadní emblém Š105, elektrony originál Škoda R 15.

vyrobil jsem z nerezu sportovní koncovku a kroužky kolem ovladačů topení a ventilace neboť v prodejně za to chtěli nekřesťanské peníze.

Co si neuděláš to nemáš ;) :palec:

Na fotkách ještě přítlaky na stěrače. Dnes už tam jsou bezramínkové a bez přítlaků, které už nejsou třeba. Krásně stírají.

post-247-1251800773_thumb.jpg

post-247-1251800785_thumb.jpg

post-247-1251800796_thumb.jpg

post-247-1251800807_thumb.jpg

post-247-1251800817_thumb.jpg

post-247-1251800828_thumb.jpg

post-247-1251800840_thumb.jpg

post-247-1251800851_thumb.jpg

post-247-1251800864_thumb.jpg

post-247-1251800874_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Něco málo k dotazům :-))

Otvory na zadním víku jsou ponechány. Pod Emblémem je hliníková placka do které jsou zapuštěny dva šrouby o rozteči oroginálních otvorů. Na originál znaku je z vnitřní strany přichycena vratná pružina, tak jsem je tam ponechal a nechtělo se mi zavařovat a stříkat. Hlavičky přelepeny tekutým kovem a následně vybroušeno do roviny. Platle přelepena stříbrnou folíí a zespodu vyfrézovány dvě drážky pro uchycení znaku. Při instalaci podlepeno silikonem kvůli vodě.

Koncovka výfuku vyrobena po návštěvě autodílů, kdy jsem zakoupil dva kusy výfukové trubky průměr tuším 52 mm. které jsem za tepla ohnul pod nárazník. Dále vyrobeny jakési brýle, které tvoří zadní stěnu koncovky materiál AKV, a pak z AKV kulatiny zkroužen za tepla vnitřní lem. Vložen děrovaný plech AKV a svařeno do celku. Pak skroužen venkovní plášť za studena plech AKV tl. 1,5 mm, svařen dohromady a k zadnímu čelu. Následovala amputace originálních kolínek a nasazení. Zajištěno svorníkem na výfukové potrubí.

Stačí takto??

Odkaz ke komentáři

Kroužky jsou vyrobeny vypálením mezikruží na laseru z plechu AKV tl. 2 mm, následně vnější strana zabroušena do rádiusu R 2 a pak vyleštěno brusnou pastou na AKV na filcovém kotouči. Demontoval jsem středový panel a nalepil dvousložkovým epoxidovým lepidlem. V prvopočátku jsem to dal na oboustranou lepenku, ale při prvníl letním horkém dnu se lepenka roztekla a kroužky sjely, tak jsem je natvrdo přilepil a je klid. Výrobní cena OO nic :palec: narozdíl od netu.

Ještě bych chtěl udělat kroužky kolem budíků, ale nevím průměry a demontovat to dvakrát se mi taky nechce tak kdyby někdo věděl tak sem stím, děkuji. Co si neuděláš to nemáš ;)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dostal k výrobě a instalaci kroužků kolem otáčkoměru a rychloměru z nerezu a také dávám fotečky vyrobené odkládačky k RS pedálům.

Pokud by si je někdo chtěl také vyrobit tak průměry jsou 110 mm vnitřní a 115 mm venkovní. Tloušťka použitého materiálu je 2,5 mm AKV. Na fotkách je vypálený polotovar, vyleštěný a vybroušený kus a instalace. No a v neposlední řadě hlavně výsledek. Tak snad se to povedlo a hlavně to skoro nic nestálo. :D ;)

post-247-1252600344_thumb.jpg

post-247-1252600395_thumb.jpg

post-247-1252600442_thumb.jpg

post-247-1252600562_thumb.jpg

post-247-1252600594_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak kroužky jsou přilepeny vteřinovým lepidlem CEYS, oboustranka nevydrží letní teploty v interieru vozidla a rozteče se. Tohle je jistota. Odkládačka je přilepena tavnou pistolí rovnou ke koberečku. Doufám, že to nebudu muset někdy sundavat :lol::lol:

Jinak pokud se někomu kroužky líbí tak jeden pár mám ještě doma tak napište zprávu a domluvíme se. Pokud by bylo zájemců více musel bych ještě nějaké dodělat. Je to sice piplačka, ale je to hezký. :lol: Myslím, že bych doma ještě vyhrabal i ty kroužky kolem ovladačů vzduchu a ventilátoru.

Kolečka bych větší dal alespoň 17", ale nejsou na ně fondy, tak jsem je zatím opticky odlehčil. Až bude chvilička dám fotku.

Odkaz ke komentáři

Zdravím, zase jsem něco spáchal. Ze zátěžového koberce jsem vyřezal letní koberečky do svého vozítka. Zespodu je pogumovaný tak by nemělo vadit ani trochu vody. Ozdobil jsem je znakem škoda z nerezu. Protože zatím není na nová větší kola tak jsem je opticky odlehčil. No a dále jsem z nerezu a kousku folie z reklamky vyrobil logo V RS na přední masku. Snad se něco povedlo. :) :facka:

post-247-1253369601_thumb.jpg

post-247-1253369656_thumb.jpg

post-247-1253369712_thumb.jpg

post-247-1253369758_thumb.jpg

post-247-1253369794_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Zdravím, zase jsem něco spáchal. Ze zátěžového koberce jsem vyřezal letní koberečky do svého vozítka. Zespodu je pogumovaný tak by nemělo vadit ani trochu vody. Ozdobil jsem je znakem škoda z nerezu. Protože zatím není na nová větší kola tak jsem je opticky odlehčil. No a dále jsem z nerezu a kousku folie z reklamky vyrobil logo V RS na přední masku. Snad se něco povedlo. :lool: :D

to se mi dost líbí :lool: :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsem včera zatmavil couvačky. Použil jsem lehce tónovanou folii na okna a vypadá to dost dobře i na před-face světlech. Při první příležitosti dodám fotečky. Stačí na to zbytky a ty jsem sehnal ve firmě, která dělá polepy oken. Nic za to nechtěli :smich: zatím to drží dobře ikdyž jsem to umyl.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...