Přejít na obsah

Zaseknuté otáčky

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

v červenci jsem si koupil Octavii, r.v. 98, motor 1,6l, 74kW. Tachometr 130tis, servisní knížka poctivě vyplňovaná, stav auta tomu odpovídá.

A asi jsem našel i důvod, proč to auto původní majitel prodal (Německo).

Vždy, když je počasí trochu chladnější (zhruba pod 15°C), tak krátce po výjezdu s autem, zhruba do 1km jízdy, samovolně vyskočí otáčky motoru a to tak, že se za volnoběhu drží zhruba na 3 - 4 tisíce/min, za jízdy to samozřejmě více táhne.

Jedenkrát za deště mi to udělalo asi 5 vteřin po startu.

Stačí však zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat a už to znovu neudělá. Problém je s tím startem. Někdy nastartuju snadno, ale někdy taky můžu motorem točit dlouho, než se to doslova "rozkucká", musím u toho prošlapávat plyn až k podlaze, aby se to chytlo. Jakmile je asi motor zahřátý, tak už je to všechno v pořádku.

Nemohu ani za nic přijít na to, čím by to mohlo být. Nechal jsem už měnit škrtící klapku, v servisu mi řekli, že ta původní klapka byla načtena dvakrát v závadách. Bohužel dnes (pár dní po opravě) mi to udělalo znovu, asi 1km od domu. V létě, za teplýho počasí, se mi to nestalo. Napadá mě, že by mohla být na vině řídící jednotka, nebo snad i lambda sonda, ale tomu moc nevěřím.

Díky za každej nápad, bo už mnou cloumá zoufalství.

Odkaz ke komentáři

Mě se u 75 dělo něco podobnýho a vagem nic nenašli tak jsem jel ke kamarádovi a ten to se svym kamarádem vzal taky vagem, ale jeli podle tabulej až obejvili že jedno čidlo je frnklý o několik stupnů jinak fungovalo tak za tepla...když jsem to chcíp a pak zase nastartoval tak to bylo tak v poho. Spíš jed k někomu do servisu tady z fora :( třeba ta váha byla vyměněná zbytečně

Odkaz ke komentáři

Sentinel: Díky, věděl bys ještě prosím, co to bylo za čidlo? V autech se zas tak moc nevyznám, alespoň ne v moderních motorech, takže netuším, jestli je tam těch čidel víc. Ale za pokus to stojí, vyměnit ho.

To, že byla výměna klapky asi zbytečná, tak to už vím taky, 5 tisíc v kopru a nejspíš zbytečně. Bohužel, všechny příznaky ukazovaly tímto směrem, takže to byla první věc, po které se šlo.

Odkaz ke komentáři

No u mě to bylo čidlo teploty motoru tušim. Bych ti ho ukáízal na fotce , ale u tebe to nebude to samý. Já měl akorát špatný starty a svítila mi kontrolka teploty motoru dokud jsem ho nechcíp a zase nenastartoval. Ale neměn to hned musí se to fakt vzít podle tabulek Svěř to někomu kdo e fakt vyzná jinak ti to každej bude řešit výměnou protože jeho peníze to nejsou. Málo kterej servis je podctivej. Zajdi do sekce NÁVODY, MANUÁLY, VAŠE PRÁCE-------Vaše práce / opravy - profíci a napiš tomu kdo je u tebe nejblíž.

Odkaz ke komentáři

Trochu jsem potrápil google na téma teplotního čidla na vodu, našlo se více lidí se stejnými problémy a měli podělaný právě teplotní čidla. Vzhledem k tomu, že to čidlo zas tak moc nestojí, nechám ho hned v pondělí vyměnit. Každopádně dám vědět, zda to k něčemu bude. Každý ráno jezdím do práce kousek autem, takže behem týdne by se to mohlo projevit.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Zdravím, mám podobný problém při studeném startu 1.6./74Kw otáčky na 800tis ale když přidám a pak žůstanou vyset na 1700 tis a nechce se jim dolů. Když se trochu ohřeje motor, nebo je už ohřátý tak je to v pohodě. Zajímavé je že mám auto i na LPG a pokud se to přepne ještě relativně studené cca 20°C tak je to v pohodě. Myslím si že by to mohlo být čidlo teploty, protože váhu vzduchu a landa sondu mám nové asi tak 1,5 roku.Podle co tu píšete by to mohlo tak být, asi to dám ještě na WAG snad se něco ukáže, Kdyžtak poraďte, díky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...