Přejít na obsah

jak zlepšit svícení předfacelift světla L&K?


Doporučené příspěvky

Zdravím.

Koupil jsem si L&K světla (DEPO).

hhttp://www.tuning-in.cz/skoda-octavia-i-96-00-cire-predni-svetlomety-laurin-/-klement.html

Dálková jsou mnohem lepší, než originál, ale tlumená jsou doslova katastrofa (jsou jakoby moc sklopená dolů). Po jedné velice nepříjemné zkušenosti jsem zvážil, že bude lepší udělat nějaké opatření, ale co by podle vás bylo nejlepší?

* Koupit výkonnější žárovky? - Jaké?

* Koupit xenonové výbojky místo H4?

* Jiné řešení?

Chtěl bych, aby investice nepřesáhla 3000kč, proto jsem vyloučil například předělání předku auta na facelift. Osobně bych chtěl zkusit xenony, ale mám obavu, že nebude snadné do těchto světel xenony dostat. Světlo totiž není řešené stejně, jako čiré facelitové (viz příloha).

 

Budu vděčný za každou radu na zlepšení, nerad bych způsobil nějaký problém jenom proto, že světla mého vozu nesvítí zrovna ideálně.

post-17489-0-74790100-1335610770_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Světla LaK od Depa prý celkově svítí dost blbě, inak výkonější žárovky ti nepomůžou, jen to světlo bude silnější, ale dosvit se nezmění. HID xenony bych nedával, ty možná budeš o trochu líp vidět, ale budeš oslňovat jako prase + ti hrozí tučná pokuta. Jediný řešení u tebe je, buď vrátit předface světla nebo koupit originál LaK světla a nebo předek předělat na facelift. Nejlevnější možnost je ta pravní, ty ostatní už jsou nákladnější než zmiňovaná investice 3000,- :(

Odkaz ke komentáři

Daj tam ziarovky OSRAM NIGHTBREAKER PLUS.:palec: Cena cca 400Kc.

Pomůžou? Napadlo mě, že svit světel změním buď větším nakloněním parabol světel, nebo změnou ohniska. A ohnisko můžou změnit jiné žárovky, konstrukčně podobné těm běžným. Prozatím jsem koupil tyto: odkaz, protože se konstrukčně liší od těch běžných. Pokud se svit nezlepší, dám na vaši radu.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Pomůžou? Napadlo mě, že svit světel změním buď větším nakloněním parabol světel, nebo změnou ohniska. A ohnisko můžou změnit jiné žárovky, konstrukčně podobné těm běžným. Prozatím jsem koupil tyto: odkaz, protože se konstrukčně liší od těch běžných. Pokud se svit nezlepší, dám na vaši radu.

Děkuji.

O1 predfacelift je peklo stejne jake Leon a Marea/Bravo, sviti bidne. Silverstary jsou nic moc, ikdyz muzes si namlouvat ze za 3 kila prece musis vic videt. Nightbreakery jsou TOP za uplne stejne penize, ktere jsi nechal v predrazene Alze.

Pak uz jedine 100W zarovky, ktere kdyz ti nevypali kabelaz, tak urcite prilakaji pozornost 80% hlidek PCR.

Stejne jako HID sady - policajt vidi modre svetlo a kdyz te zastavuje a nevidi ostriky, uz vi ze ma vydelano na svoje osobni ohodnoceni.

Byt tebou spokojim se s NBreakerama, facelift bych delal jedine pokud bych sehnal levne lampy z vrakace.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem je na bývalém autě a žádný problém. Proti face je jedna velká výhoda, jsou skleněný. V prvním případě si je nech v servisu seřídit. Jinak jsem tam měl 100W žárovky. Nevím značku, ale jsou modré, svítí bíle a sada stála 150,-. Do kufru jsem koupil ještě jednu stejnou sadu, jenom 50W, kvůli policajtům. Do světel ti nepolezou, reagujou jen na modrou barvu, tak ukážeš náhradní sadu v kufru. Tři roky provozu a žádnej problém v autě ani s policajtama.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Po delší odmlce se vracím zpět. Musím se trochu zastydět, protože světla vážně stačilo jenom seřídit na STK. Štve mě, že jsem si to neuvědomil, přitom jsem věděl, že to je možné (nejspíš mě zmátlo naklápění světel vedle spínače světel).

Každopádně Nightbreakery koupím hned, co mi praskne jeden silverstar.

Děkuji moc za pomoc.

 

Takže: vyřešeno :)

Odkaz ke komentáři

Mezi nightbreakerama a silverstarama je sice rozdíl, ale není to zase tak markantní abys Silverstary zahodil. Silverstary svítí o dost lépe než obyčejné H4.

Taky mě to zarazilo, že jsi si stěžoval na to že lampy málo svítí: Lampy KL s čirým sklem (byť i DEPO) svítí podstatně lépe než předface s hránkovaným sklem (tedy standartní)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...