Hans26 Odesláno Květen 20, 2012 Sdílet Odesláno Květen 20, 2012 (upraveno) Ahoj klubáci ...jako jeden z mnoha členů feliciaklubu a bývalí majitel Škody Felicie 1,6 MPi bych Vám ted chtěl představim již mé třetí přibližovadlo a to Škodu Octavii Combi tour 1,9 TDi 81KwPředešlý upravovaný vůz:- Jako mé druhé auto a mé první které jsem začal ladit do podoby, která by se mi líbila a oslovila i ostatní byla Škoda Felicia 1,6 MPi 55Kw zakoupena před 3 lety od starého pána z Nymburka. Nejdříve na autu přišli různé hovadinky co jsem kde viděl ale druhá generace vozu se proměnila již v rámci decentních úprav. Jelikož jsem ale student, tak úpravy vozu se protáhly na celé 3 roky a škoda, že mi nebylo dopřáno se dostat do finální podoby vozu, kterou jsem měl v hlavě vymyšlenou. Většinu úprav jsem si dělal doma na koleni nebo na ulici před panelákem, jelikož vlastní prostory jsem nevlastnil.- Na autě byl upraven motor, kde byl chip od Cimbu, sportovní kit sání s filtrem JBR, povozek snížen o 50/45 značky weitec, kola byli Ronal 195/50 R15, výfukové potrubí byla rovná trubka s koncovým laděným výfukem Montii, přední světla kompletně zatmavena tzv. Black lookem + zadní kouřová světla a okna s folii a prostupem 25%. Pod podvozkem byli multicolor neony, a ještě byli pár pitomostí po exteriéru vozu ale i v interiéru. Interiér byl kompletně lakován do černé barvy, v černém stropě osazeny PC neony a sedačky jsem v autě měl z OII.- Auto bylo jen na jednom srazu a to v Brozanech u Litoměřic, kde jsem také vyhrál 1.místoTakto byla podoba vozu než přišla osudná srážka s blbcem: BOHUŽEL V LEDNU SE STALA NEPŘÍJEMNOST ANEB STŘED S MLADÝM PITOMCEM, KTERÝ NEVÍ CO JE PŘEDVOST V JÍZDĚ Nyní něco o novém voze: -> JÉŇOVA MODRÁ BESTIE Název modelu: 1U Škoda Octavia (Tour)Typ výbavy: G Elegance (SLX), CombiMotor: 1.9 TDI P 8V turbo, nafta 81 kW (110 PS) @ 4150 ot, 235 Nm při 1900 ot, SOHCModelový rok: 1999Najeté Km: 202 652 km- Auto bylo kupováné od známého, který vůz používal jako pracovní auto, takže bylo pěkně zaneřáděné a první co bylo na řadě bylo vyčištění celého interiéru vozu. Kupované bylo v kompletní sérii s pár nedostatky (nefunkční ovládání zrcátek, lehce rozdrbané sedačky, chybějící mžížky a znaky automobilky)- Nyní je již dílna a vše půjde rychleji auto vlastním již měsíc a půl a něco málo se na něm již upravilo Plánované úpravy: Exteriér:Zatmavené přední světlomety - black lookKouřové boční blinkry z OI RSČerné přední blinkryRámeček masky v černém matuPřední lampy osazeny HOD xenonžárovkama H4 5500K s keramickou paticíPřední blinkry osazeny US svícenímZadní světlomety upraveny černým transparentním sprejemSnížení podvozku min o 60/60 mmKompletní předělání na facelift (přední, zadní nárazník, maska a přední světlomety)Elektrony R17 od škodovky - Trinity z fabie Monte Carlo - lak do oranžové barvyPravé zrcátko stejně velké jako levé, aby byli symetrickéInteriér:Sedačky z octavie RSKoberečky Iron CrossDvojté dno kufru s úložným prostoremUdělaná menší hudební aparaturaKomplet do černé barvy s oranžovými doplňky (strop, tapece, spodek palubky, plasty)Modré osvícení budíků + všech spínačů ve voze - možno oranžovéMotor:Pro začátek pouze chipMožná příjdou vstřiky Upraveno Leden 3, 2015 uživatelem Hans26 0 Citovat Odkaz ke komentáři
konwas design Odesláno Květen 20, 2012 Sdílet Odesláno Květen 20, 2012 Hlavne nezapomen ukazat aktualni podobu :P :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 20, 2012 Tak představení vozu již mám za sebou a jak jsem psal auto vlastním měsíc a půl a na autě se již odehráli úpravy. Doma v Litoměřicích jsem bohužel jen 2-3 dny jednou za 14 dní, jelikož dojíždím do školy až do Českých Budějovic, tak se toho na autě moc stihnout nedá. Za těch max 7 dní si myslím, že jsem udělal dobrý kus práce :) Provedené úpravy: Exteriér: Zatmavené svaré přední světlomety - black look -> JIŽ VYMĚNĚNY ZA FACELIFTOVÉ SVĚTLOMETY Kouřové boční blinkry z OI RS Černé přední blinkry Rámeček masky v černém matu Přední lampy osazeny HOD xenonžárovkama H4 5500K s keramickou paticí Přední blinkry osazeny US svícením Zadní světlomety upraveny černým transparentním sprejem Snížení podvozku o 60/60 mm od firmy H&R Přední nárazník z faceliftového modelu zatím v zlaté barvě Elektrony R17 od škodovky - Trinity z fabie Monte Carlo - 205/40 R17 pneu Sport maxx Interiér: Sedačky z octavie RS Koberečky Iron Cross Dvojté dno kufru s úložným prostorem Udělaná menší hudební aparatura Za první víkend jsem stihnul: - přehodit staré sedačky za nové polokožené z OI RS - natáhnout kabeláž a zapojit hudbu - zatmavit předfaceliftové světla - obrousit a nalakovat rámeček masky do černého matu Foto: Za druhý víkend jsem stihnul: - snížení podvozku 60/60 mm od firmy H&R - udělání a zapojení US svícení - namontování předních černých blinkrů - namontování černých bočních blinkrů z OI RS - zatmavení zadních světel transparentním lakem Foto: Za třetí víkend jsem stihnul: - dorazili botičky z fábie Monte Carlo - Trinity 205/40 R17 (lehce poškrábené :( ) - kompletní předělání přední části na facelift Foto: Tak jak již konwas zmíňil, tak doplňuji aktuální podobu po 3 víkendech -> 6-7 dnech práce :) Aktuální podoba po tomto víkendu je taková: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 pěkně s tým teda hýbeš, pěkný. akorát ten 40 profil budeš nechávat, na to že máš snížený 60/60 mně to přijde nějak navrchu nebo to je způsobený tím menším profilem pneu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 pěkná práce, ale chtělo by to pořádný gumy, které na to auto patří 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Pěkná práce ;) Vítám tě tady a ať se ti daří při dalších úpravách a okna slouží bez problémů ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Petan.VUT: Ano ikdyž je to dost snížené tak to dělá jen ten profil 205/40 a to způsobuje velké mezery mezi pneu a lemem. Příjdou a to později gumy bud 205/50, 215/45 a nebo možná 215/50 tommasAHC: Příjdou pořádné gumy, tyto kola byli kupované z fábie a jakmile najdu nějaké slušné gumy za dobrou cenu, tak se přehodí :) Kube: Mockrát děkuji za přivítání a také doufám, že mi dlouho bude sloužit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peetrs Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Mě přišly dneska nový gumy a 215/45 matador hectorra 2 budu mít na prodej, najeto tak 2k km...za 4000 nechám všechny, ať mi to neleží doma, kdybys měl zájem Jinak jsi dobře postoupil s Octou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Peetrs: A to jako za všechny 4 pneu cena 4000,- ? to by celkem šlo potřebuju rozhodně větší profil a doufám že i 215/45 to tu gumu zvedne a zaplní tu mezer :) Jinak děkuji, dělám co mohu abych byl co nejdále :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 hezka. jenom skoda toho face predku :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 co se bočnice gumy týče tak by měl být rozdíl 82 (205/40) vs. 96 (215/45). U 205/50 by to bylo 102,5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 kubiik: Proč myslíš? Mě se více líbí ten face předek než předfacelift....ten starší mi připomíná feldu a takhle je to takové octávácké, omládla ta octa :) Petr81: Také jsem na to koukal na e-pneu.cz na výpočtu což by těch 215/45 si myslím stačilo :) Vyhodilo mi to že 215/45 je větší o 15 mm což by bylo asi ideální na těch 97 mm :) takže asi bude jasná volba :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Dobře jedeš, stihnul jsi toho víc než já za skoro rok Vypadá moc pěkně, takže jen tak dál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 surfman: Fakt? tak to je dobré :D snažím se maximálně věnovat tomu aby auto bylo nějak rychle podle mých představ a nějak trochu vypadalo....je na něm mnoho práce ale mám radost z toho jak jsem pokročil :) Určitě se brzy spomalím, ted jsem měl foto a práci za celý měsíc a půl co mám auto ale škoda, že se na něm maká jen jendou za 14 dní. Ted mě doma hlavně bude čekat olej apod Děkuji za pochvalu a určitě to nekončí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Ahoj,,koukám přestavuješ,tak kdybys sháněl černý interiér,,tak určitě něco vyškrábnu,,kdyžtak se ozvy.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 RudisTDic: Černý interiér za slušnou cenu scháním, takže pokud něco máš, tak by se mi to možná i hodilo :) Menší fotomontáž v photoshopu alias zavaření plastem :) na kvalitu nekoukejte moc v něm neumím :D Vaše názory? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 Nevypadá to špatně takhle zahlazený,,měl jsem to na ventu,,ale nezapomeň na chlazení IC.. S cenou za plasty si hlavu nelam,,mám jen levné věci..kdyžtak 720204704,nějak se domluvíme.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 RudisTDic: Vím o něm, přívod bych řešil jedině tou přední mřížkou a ohybnou trubkou, kterou bych to k němu navedl a nebo nějaký pěkný otvor v nárazníku v místě IC....viděl jsem to u konwase od basreflexu ale nechci se opičit v tomhle :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Květen 21, 2012 Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 zavaření je hezký, sám jsem lišty zavařit nechal, ale fakt bacha na uchlazení IC. Měl bych obavy, že trubky ze střední mřížky stačit nebude. Buď bych to udělal jako to měl Konwas /myslím, že on na rozdíl od jiných inspirování se přežije/ nebo bych nechal zavařit jen lišty. Kdyžtak u mě v tématu najdeš jak to vypadá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2012 RudisTDic: Právě to nevypadá špatně ale byl to jen další nápad z mnoha :) rád bych se trochu odlišil :)....co máš vše face interiér? Máš to i na combi? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 RudisTDic: Právě to nevypadá špatně ale byl to jen další nápad z mnoha :) rád bych se trochu odlišil :)....co máš vše face interiér? Máš to i na combi? Zavolej,bude rychlejsi domluva,mam toho dost.. ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 RudisTDic: zavolám až někdy koncem týdne. Hlavně jsem tedka zase v CB na škole a nejel jsem těchto 14 dní já ale kamarád, takže auto mám u baráku v Litoměřicích, tak se domluvíme později. Zavolal bych třeba v pátek pokud by to nevadilo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Květen 22, 2012 Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 :D Nevadí,zatím to mám,,až to bude fuč,tak se to dozvíš jako první 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2012 Pokud by mezi Vámi byl zájem, tak se pořádá menší srázek kam dorazím i já :) INFO: Je to 16.6.2012 od 16:00 u RESTAURACE STEAKGRILL přesná adresa je Račiněves 189, Roudnice nad Labem, takže je to hned u sjezdu z dálnice kdyby měl někdo třeba z Prahy zájem přijed :) Upoutávka: http://www.facebook.com/events/361563713905015/ Zde tým, který to pořádá: http://www.facebook.com/groups/375373429151073/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2012 + zde mnou tvořené web stránky :) je to amatérská práce ale alespon něco :D http://decent-cars-team.webnode.cz/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Květen 24, 2012 Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Koukám, že z Felicia klubu sis přinesl i název vozu, který tam patří Joyemu a jeho modré krásce... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 24, 2012 Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Tady se "krade" normalne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Kdo by řekl, že sehnat nějaké rozumné jeté gumy s dobrým vzorkem v rozměru 205/50 nebo 215/50 možno i 215/45 ikdyž to je hranice je tak těžké :D GeorgeWWW: Jojo někdo z kluků mi řekl ať tomu dám tento název....a pak jsem zjistil, že to má i někdo z feliciakklubu ale kdo přesně to nevím, fotky a tropici jsem projel jen Vondrymu a SPIRUSOVI :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 24, 2012 Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Bracha prodaval tyhle gumy, ale uz jsou asi zamluveny. Na jaky auto mas gumu 215/50? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Květen 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Na octavu, tak nakonec to bude přesný rozměr 205/45 :( to se schání blbě :D a už mě to nebaví :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.