Guest Kvítek Odesláno Květen 28, 2012 Sdílet Odesláno Květen 28, 2012 Zdravím zdejší odborníky a prosím o radu. Vlastním Octavii 1.9TDI,r.v. 2001 a už dvakrát se mě stal následující problém:Poprvé jsem jezdil cca rok bez problémů(takřka denně),pak jsem jel na služební cestu a auto nějaký pátek nejezdilo.Při nastartování chytlo na poprvé,bez problemů.Jel jsem na chatu a po třech dnech,když jsem chtěl jet domů,otočím klíčkem,starter se mírně protočil,bylo slyšet spomalování otáček,až se úplně zastavil.Současně s tím problikl ASR,centrál zamkl-odemkl,rádio se vyplo,čas a ostatní hodnoty na přístr. desce se vynulovaly.Říkal jsem si,že to bude baterkou,už měla něco za sebou,takže následovala výměna baterie.Nějaký čas byl klid,ale minulý týden se problém opakoval,s tím rozdílem,že se mě nic nevynulovalo,po nastartovaní z druhého auta přes start. kabely jsem zatím téměř bez problémů najezdil přes 500km(ASR opět probliklo a vyplo se rádio-za jízdy,ale motor běžel bez problému dál) a to jsem ani nedobíjel baterku,tzn. alternátorem to není.Poradí mi nějaká zdejší chytrá hlava,co se s tím dá dělat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Květen 28, 2012 Sdílet Odesláno Květen 28, 2012 Vypadá to na nízké napětí v síti. Může být vadný akumulátor, nebo alternátor, nebo něco vybíjí akumulátor v klidovém stavu. Třeba nesprávně zapojený alarm nebo radio. pokud tomu sám nerozumíš zajeď někam za autolelktrikářem nech změřit akumulátor, dobíjení a proud v klidovém stavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Kvítek Odesláno Červen 4, 2012 Sdílet Odesláno Červen 4, 2012 A nemůže to být studeňákem na tom slavném relé 109? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Červen 5, 2012 Sdílet Odesláno Červen 5, 2012 109 nemá vliv na starter. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.