Přejít na obsah

GeorgůW žlutý expReS

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Honzo, dodatečně děkuju, dlouho jsem tu nebyl :)

Jinak na autě proběhla výměna oleje. Sice tam byl teprve půl roku, ale najelo se 11.000km a předchozí majitel tam dával longlife, takže dřívější výměna určitě nevadí. Dle rad a zkušenosti ostatních jsem dal opět Castrol Magnatec C3 5W-40 a filtr Mann.

O víkendu bych chtěl vyměnit silentbloky v předních ramenech za plné z TT a vyčistit škrtící klapku. Bohužel jsem nucenej taky znovu vyměnit přední kotouče. Měl jsem asi smůlu na kus, ale Bremba Max se mi po cca 500km zvlnily. Takže se vracím k origo kotoučům. A když počasí dovolí, auto se pořádně vypurýruje a navoskuje. Zima je za dveřmi.

Odkaz ke komentáři

Určitě jsem jim prvních 1000km nenaložil a obecně spíš kolikrát brzdím motorem a brzdy šetřím. Ale od těch 500km mi začal jemně volant vibrovat a co dělá teď je neskutečný. I spolujezdec to při brzdění pozná. Byl jsem i za Jeldou z cc autodílů a divil se, že to se mu stalo snad poprvé, ale sám se svezl a potvrdil, že to bude nima.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Malý update: brzdy jsem nakonec vyměnil za origo kotouče Bosch a je klid. Při té příležitosti jsem rovnou dal zadní silentbloky předních ramen z Cupry, vyměnil olej a filtr (sice už po 8000km, ale předtím tam byl dáván Longlife, takže tohle neuškodí) a nakoupil na "zimu" pár drobností jako gumové koberečky a zástěrky.

Teď jsou na cestě LED žárovky do dveří, stropu, kufru, přihrádky a SPZ.

Co mě teď trápí jsou pískající až vrzající zadní brzdy při couvání, ale četl jsem to u hodně RS, tak nevím, jestli má smysl se pouštět do opravy :/

A taky ten problém postartu, kdy to po delším stání cuká a po vypnutí a opětovném nastartování je to v pohodě. Musím zkontrolovat konečně ty hadice od motoru.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...