Lonanek Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 Problém: Dnes odpoledne při cestě z práce domů (7km) mi po nastartování zůstala svítit kontrolka dobíjení - ráno to bylo v pohodě. Puštěný byl jen climatronic bez kompresoru na první stupeň, autorádio. Nesvítím, mám denní LED. Po příjezdu domů byla baterie vybitá, že nedokázala nastartovat auto. Kde hledat závadu? Může to být vybíjenou baterií nebo je v tahu alternátor? Popřípadě jak to nejjednodušeji zjistím. Po dvou hodinách nabíjení do ní nabíječka hustí 5-6 A. Díky OI FL 2002 AZJ baterie Varta Blue dynamic D24 60AH, r.v. neznámý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 Odisiel Alternator. Opravit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Červenec 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 Sem si to myslel, ale nechtěl připustit :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Červenec 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Alternátor dává 14.4 V - OK. Závada objevena v hlavním pojistkovém boxu nad akumulátorem. Přívod od alternátoru byl záhadným způsobem uvolněn a došlo k vyhřátí šroubu a pojistky 110A. Zkroucené plasty a téměř nemožné "rozumně" opravit. Na nějaké dojetí jako nouzovka by řešení bylo, ale není to napořád. Přechoďák jak prase - alternátor sice dobíjel, ale na tom přechodu byl tak velký úbytek, že do baterky skoro nic nešlo. Objednán nový hlavní pojistkový box (1200,- Kč). Zítra by měl dorazit tak snad se povede udělat foto nového a starého dílu pro porovnání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 24, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Na autovrakovisku mas plno poistkovych boxov a za par korun. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Červenec 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Co to je za pár korun? Pár jsou dvě Co mi v nejbližším okolí nabídli, bylo za 700-800,- Kč. To raději vezmu novou a budu mít klid. Taky by to šlo zbastlit aby to vyhovovalo, ale ... Takhle dopadla, vyhřátý šroub . téměř kalený, podložka to samý, pojistka teplem zkroucená, .... * * 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 24, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Par korun je 150-300kc. Nie 2Kc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Červenec 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Vycházím z jedné věci, když je někdo ochoten vyhodit 5 litrů za pí...viny a zbytečnosti do auta, já obětuju 1200 za podstatnou věc :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.