Přejít na obsah

Havířovský Express

Janek250

Doporučené příspěvky

Ta samá mě zdechla po měsíci provozu na čidle :-( ideální světelné podmínky při svislém umístění, nebo musíš mít v lampě odrazovou plochu, jinak to svítí na pytel.V PL vyšla na 200,- Leroy/merlyn

jinak taky mám všude LED v domě a jediné co jsem zatím nevychytal maličké E14 - moc mi lezou ven z jídelního lustru, tak to nění echt gold, musím ještě na něco narazit :)

Odkaz ke komentáři

Já mam LED od začátku takže spotřeba je pořád malá :palec:

příklad: dětský pokoj.....stropní bodový lustr před 7x35W ( 245W ) nyní 7x4W (28W ) takže cca desetina spotřeby a toufám si říct vic světla

já to nemám s čím srovnat Marosi, vše jsem dělal nové už s tím, že vše bude LED, vše se na to dimenzovalo, například kuchyň 12x3W = 36W (když to byla stavba, tak 1ks 100W žárovky ten prostor osvítil mizerně, ted těch 12x led že je ta mísnost přesvícená....ale má to své ale....musí se nad tím přemýšlet, že tam kde máš jednu žárovku a chceš to nahradit 1ks LED např E27, tak chtě nechtě, at říká kdo chce co chce, ten prostor tak neosvětlíš, budeš tam mžourat, ten výkon LEDky nebude uplně OK....kór když ještě by jsi šel do studené bílé od 4000K

druhá stránka mince, já neměnil nic a rovnou šel do LED, tedy pouze prvotní investice ..... ale žárovka stojí 0,0Kč...kdežto LEDky začínají na +160,- a to v těch počtech ks jsou už nějaké peníze - takže si stačí spočítat, jak dlouho budu svítit, něž se mi ta cena LEDky vrátí....a budu doufat v to, že ta LEDka vydrží že...

takže já radím, ano tam kde halogen lampa jede jako přísvit 6h k televizi určitě vyměnit za LED, ale že lezu do sklepa 1x za týden na 2minuty, tam je ta investice zbytečná, pokud už tam máš žárovku

Odkaz ke komentáři

já to nemám s čím srovnat Marosi, vše jsem dělal nové už s tím, že vše bude LED, vše se na to dimenzovalo, například kuchyň 12x3W = 36W (když to byla stavba, tak 1ks 100W žárovky ten prostor osvítil mizerně, ted těch 12x led že je ta mísnost přesvícená....ale má to své ale....musí se nad tím přemýšlet, že tam kde máš jednu žárovku a chceš to nahradit 1ks LED např E27, tak chtě nechtě, at říká kdo chce co chce, ten prostor tak neosvětlíš, budeš tam mžourat, ten výkon LEDky nebude uplně OK....kór když ještě by jsi šel do studené bílé od 4000K

druhá stránka mince, já neměnil nic a rovnou šel do LED, tedy pouze prvotní investice ..... ale žárovka stojí 0,0Kč...kdežto LEDky začínají na +160,- a to v těch počtech ks jsou už nějaké peníze - takže si stačí spočítat, jak dlouho budu svítit, něž se mi ta cena LEDky vrátí....a budu doufat v to, že ta LEDka vydrží že...

takže já radím, ano tam kde halogen lampa jede jako přísvit 6h k televizi určitě vyměnit za LED, ale že lezu do sklepa 1x za týden na 2minuty, tam je ta investice zbytečná, pokud už tam máš žárovku

Dobrý den, naprostý souhlas!! Teď se chystám montovat do SDK LED panel 60x60cm 45W DIM od Osramu. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...