SKAJA 17 Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 A nedal by se ten kryt pedálu posychrovat nějakou oboustrankou?? Teď už si neuvědomuju, jak to tam přesně sedí/drží, ale pokud je tam kus styčné plochy, mohla by to lepší oboustranka udržet, ne?? Link to post
technikus 9 Posted September 6, 2012 Author Share Posted September 6, 2012 Lugo radil vteřinové lepidlo, ale to jsem nechtěl a tak jsem pedály vrátil na 14denní záruku nákupu přes e-shop. Co říkal, na F1 a O1 to drželo jak přibytý takže tady je asi jinej spojkovej pedál. JIM: hadici nemám a ruční mytí vidím jako nutnost jednou ročně i s interierem a přes rok myčka. Holt je to jen auto Link to post
Lugo 0 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Jééé tak pedály jsi už vrátil ? :( Vteřinový zrovna asi neee...ale nějaký lepší na gumu...jinak teda Marcelku myčka a tak brzo...ty ty ty!! :D Koukám na tu spotřebu při 160ti docela dobrý... ;) kurňa ale dáváš tomu teda...160 žádná rychlost jo? Dostane se to na takovou rychlost docela dobře co ? A co boční vítr na dálnici? Je to v pohodě klidný i při takový rychlosti ? Link to post
technikus 9 Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Dobré ráno, no kdyby foukalo nějak rapidně, tak těžko říct, ještě jsem neměl tu čest se s nějakým vichrem setkat tváří v tvář. Naštěstí bylo příjemné odpoledne a tak jsem se držel tuším za Superbem až do Prahy :D Jinak s tou rychlostí mi Citigo přijde svižný a příjemně zrychluje, samozřejmě to nelze srovnávat s tátovou 1.6 TDi která má zrychlení ze 130 na 160 svižnější, ale na Citigo si myslím že velmi příjemné. Člověk si pustí hlasitěji nějakou oblíbenou mp3 a ta cesta pak krásně utíká ;) Jenom by mě zajímalo, zda to třeba neztratí časem na výkonu (tím mám namysli 100 / 150 / 200 tisíc kilometrů). Ale někde jsem četl recenzi někoho, kdo měl Fabii 1.2 HTP a samý pozitiva, že rozhodně lepší jak Fabia. Osobně po zkušenostech s Fabií z 2001 1.4 16v 74kw musím přiznat, že je Citigo svižnější, voňavější a na parkovišti roztomilejší. Kdo ví, jaká byla u té Fabie vlastně historie... Jo jo vrátil, nějaký trvalý lepení mi nepřišlo do novýho auta vhodný a tak jsem je vrátil na 14denní záruku nákupu přes net. Co se týče myčky, máme za sebou už 1500 km a tak potřebovala zelenáda dát trošku do pucu, protože jakmile sprchlo, byly na zadku takový černý kapky. Tak buď pršel špinavej déšť a nebo mi to někdo něčím postříkal Teď se leskne jako ... Link to post
Lugo 0 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Nevidím důvod proč by mělo citigo časem ztrácet na výkonu...mně osobně třeba fabka jela stejně pomalu při 60tis tak i při 140tis néé néé dělám si sradnu jela dobře :) Jen okta jede maličko jinak noo :) Já to mám Marcelku zasraté jak jetel..jak z venku tak zevnitř..ale do myčky mě nikdo nedostane, to raději budu jezdit takto :D Navíc včera mi Charlie v kufru rozkousal papírový ubrousky takže to tam vypadá taky mooc hezky :lool: Link to post
technikus 9 Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Ranní mobilovky B) Výhled na Prahu Nějaké fotky za garáže Link to post
technikus 9 Posted September 11, 2012 Author Share Posted September 11, 2012 Začíná se nám nějak ochlazovat a pomalu ale jistě se začínám dívat po nějakých zimních kolech. První otázkou je, zda pořídit 15" a nebo 14". Na jednu stranu mi přijdou zimní 15" zbytečné, na druhou bych je plácl na ty origo ALU a v létě koupil novou letní sadu pneu vč. ALU. Co se týče zimních pneu, zřejmě bych zvolil Michelin Alpin A4. Už jsem se i tak lehce díval na liťáky a tedy musím říct, že mě velice zaujaly OZ Superturismo (jak v bílé WRC, tak v černé GT) Link to post
Dakie 144 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Hmmmm, tak OZ je hodně dobrá volba! Jak deisginem, tak kvalitou Pokud už máš 15" liťáky, tak kup 15" pneu a máš po starostech ;) Zas tak velkej cenovej rozdíl mezi 14" a 15" není ;) Link to post
technikus 9 Posted September 11, 2012 Author Share Posted September 11, 2012 Dle TP mohu níže uvedené kombinace a předpokládám, že když mi konfigurátor nabízí podle typu auta třeba i 17", že by mi k nim snad poslali typový list. Otázka do plena, co když koupím stejný rozměr alu ale s jiným ET? Protože sehnat přesně uvedenou kombinaci je snad nemožné a nebo končím ze 40 variant tak na 3 a ty 3 jsou všechny . 5J x 14 ET 35; 165 / 70 R14 81T 5J x 14 ET 35; 175 / 65 R14 82T 5,5J x 15 ET 41; 185 / 55 R15 82T 6J x 16 ET 43; 185 / 50 R16 81T Link to post
wrccko 13 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Už som ti ich sfotil v Zlíne :P B) Link to post
technikus 9 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 Dnes byla pořízena Zelenádě Move&Fun navigace Navigon. Během příštího týdne sem hodím nějaké fotky ... Link to post
Jim 13 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 a budeš použivat solo, když máš v mobilu? i když ono to u tebe umí i něco navíc pak že? Link to post
technikus 9 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 Mobil mívám v kastlíku, kde telefon o velikosti Samsungu SIII sice pěkně drží, ale na displej je prd vidět (je to moc dole a v tmavém prostředí). Tohle bude viditelné a jak píšeš, doplní to víceméně funkce maxidotu (vzdálenost u parkování, otevřené dveře, nejbližší benzinku, budíky otáček, průměrné spotřeby apod.) ale navíc to udělá z navigace plnohodnotnou handsfree se zvukem do všech repro a taky multifunkční přehrávač, když si koupím kartu a nahraji na to nějaké mp3. Takže několik věcí v jednom a za pár korun. Link to post
Jim 13 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 to pak jo, jsem zvedav kdy to pronikne do vyšších tříd Link to post
technikus 9 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 Tak vyšší třídy Škoda aut to přece již mají... navigace s autorádiem, bohužel tu handsfree je potřeba dodělat navíc, jinak maxidot je od Fabie taky standardní výbavou vyšších či akčních výbav. Citigo holt jak má malé budíky má jen pal. PC, který známe z před FL FI či OI ale v Citigu je navíc ještě např. teplota vody (ta je až od FL maxidotů) a nebo také nepřipnutý pás u osob na zadní sedačce Link to post
Jim 13 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 jo ale není přenosná nebo jo? Link to post
technikus 9 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 Move&Fun do Citigo je přenosná, ty např. do Oktávek, Superbů apod. ne - jsou zabudované v rádiu. Foto balení (kabel, držák na palubku) Foto navigace Foto krabice Foto zapnuté navigace Link to post
Vladan 0 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 gdbych zhanel kola tak bych si koupyl 15'' ty OZ bile, a postupne je upravyt jak WRC Link to post
cosby 53 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 (edited) Trošičku by to chtělo pravopis Vladane :) Edited September 12, 2012 by cosby Link to post
technikus 9 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 Vladan není z Česka, tak je mu to prominuto :P Link to post
josef1968 1 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Ahoj,jakou máš průměrnou spotřebu od doby co ten auták vlastníš?Jsi spokojený s vozítkem? Link to post
technikus 9 Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 Pal.počítač ukazuje rovných 5l ale dle tankování mi vychází cca 5, 6l. S Citigo jsem naprosto spokojen. Link to post
Vladan 0 Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 Trošičku by to chtělo pravopis Vladane :) No taky si to rikam B) ale gdyz nejde nejde Link to post
technikus 9 Posted September 13, 2012 Author Share Posted September 13, 2012 Nevadí, hlavně že se Citigo líbí nejen mě, ale že se najde i mezi vámi několik dalších lidí. Jinak WRC nevím, přece jenom jezdím po Praze / Brně a jakmile člověk najede na "kočičí hlavy", raději by jel tankodromem. Na české silnice snižovat či upravovat auto není ani moc vhodné, navíc nejsem ani moc pro nějaký extrémní tuning, ale pouze pro nějaké decentní věcičky. Uvidíme, jak bude Citigo za rok, dva, čtyři roky vypadat... Link to post
technikus 9 Posted September 13, 2012 Author Share Posted September 13, 2012 Dnes se Citigo opět ploužilo po dálnici Praha - Brno, ale ?díky? dnešnímu provozu (2 poměrně dlouhé kolony a neustálá jízda kamionů v levém i pravém pruhu) jsme měli průměrnou spotřebu 4,6l a průměrnou rychlost 77 kmh :lool: Jinak jsme dneska překročili hranici 4 tisíc km a pro mě zatím nejúspěšnější dojezd na plnou nádrž (650km s dojezdem ještě cca 35km). Jinak pro srovnání Natural 95 na Shell Jihlava 36,50 Kč / l, v Brně 40,40 Kč / l Link to post
SKAJA 17 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Tak to je luxus cena, ale ta fronta To bych asi nedal :D Poslední dobou jsem zvyklej na naši "vesnickou" pumpu, kde se snad nikdy nesešly víc jak dvě auta Link to post
technikus 9 Posted September 14, 2012 Author Share Posted September 14, 2012 Čekal jsem asi 2 minuty do úplně pravého stojanu. Holt jsem musel natáhnout hadici na druhou stranu od nádrže Link to post
SKAJA 17 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Tak to není zas tak tragický. Já myslel, že to je vyloženě fronta na konkrétní stojan ;) Link to post
technikus 9 Posted September 14, 2012 Author Share Posted September 14, 2012 Ne ne já chytře přejel k jinýmu stojanu :D Link to post
Recommended Posts