technikus 9 Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Dnes slaví Citigo 1. měsíc semnou (najeto 4444km). Dodnes jsme spolu najeli téměř 2,5 tisíce bezproblémových kilometrů, tak snad to takhle půjde i dále. Ještě přidávám i jednu z víkendu, kdy si i Citigo dokáže říct o nějakou svačinku do nádrže. Link to post
technikus 9 Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 Dnes dostalo Citigo dáreček, navigaci Move&Fun od Navigon, která rozšířila vůz o několik funkcí palubního počítače, bluetooth handsfree a mp3 přehrávač (z microSD karty a nebo přímo ze Samsungu SIII přes bluetooth). Bluetooth jsem stejně chtěl, a tímto si alespoň ušetřím nějaké vrtání do základní desky a navíc to i hezky zapadne do interiéru. Zatím proběhl testovací hovor, zvuk byl prý velmi pěkný, ale zajímá mě hlavně i telefonování při vyšších rychlostech a při hluku panelů na dálnici. Navigaci jsem zkoušel od pošty, kde jsem si navigaci vyzvedl až domů (cca 2 km). Byly mi nabídnuty nějaké 3 trasy, ale moc se popravdě nezkoumal jak moc se lišily. Taktéž prostuduji časem. Docela mě nadchlo, že paní mluví cestu ze všech reproduktorů a na pozadí zůstává hrát rádio, tedy v ničem mě navigace neomezuje. http://www.youtube.com/watch?v=gvyccA3l38g Link to post
technikus 9 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Vzhledem k tomu, že se nám již poměrně ochladilo jsem se rozhodl pořídit zimní kola - 14" ocelové vč. plecháčů a plastových krytek. Nakonec to padlo na velmi výhodnou sadu, byť pouze 14". Jak to tak vypadá, tak během následujících 14 dnů je nasadíme. Zima je tu Link to post
technikus 9 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Září končí a už začíná být pěkná zima, dnes kolem 9té stále 4° C ... takže si myslím, že je pomaličku ale jistě čas. Navíc se stejně chystám do Brna, a tak bych při té příležitosti ty letní hodil do sklepa a na zimních odjel zpátky. Link to post
SKAJA 17 Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Prakticky ty stejný Blizzaky jsem měl teď cca 2-3 zimy v 16" a byly super. Díky hrubýmu dezénu se krásně zakusovaly do sněhu a vyjely toho fakt hodně Link to post
Dakie 144 Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 co má vlastně Citigo za rozteč? 4x100? Link to post
technikus 9 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Přesně tak, jako Favorit :D Ale docela mě zarazilo, že je 4x100 poměrně velký výběr. Mají to i některé modely Opel či Renault. Link to post
Jim 13 Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 ale tam je jiná středovka bacha na to ;) sám jsem na ibizu musel zvětšovat, kurna to kdybys řekl mám na pudě plechy z ibi za flašku Link to post
technikus 9 Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Dnešní cesta z České Lípy do Mladé Boleslavi byla velmi příjemná, byť plná kamionů s minimálními možnostmi na předjíždění. Ale spotřeba na jedničku i s plným kufrem ... Dokonce nám chybí posledních 20 km do hranice 5000 km. Link to post
Octavius84 4 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Tohle auto mě baví.... Link to post
technikus 9 Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Tak jsem právě objevil zelenou s černými pruhy a černými koly a nevím, nějak mi to spolu k té zelené prostě neladí :( Pro srovnání bílá, stříbrná (i s černými koly) a červená Link to post
Jim 13 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 a co dát jinou zelenou? nebo dvě odstíny jiné zelené? tmavší a víc svítivou? Link to post
technikus 9 Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 Máš namysli celolak jiné zelené? Nebo pruhů či kol? Link to post
Jim 13 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 pruhy -jakože třeba světlý tenký a tlustší tmavší a pak dat na kola jen proužek světlého? Link to post
technikus 9 Posted September 26, 2012 Author Share Posted September 26, 2012 No možná bych nakonec zvolil kola v bílé A pruhy, pokud by nebyly originál (ty jsou pouze v šedé a černé za nekřesťanských cca 3700 Kč), tak je lze nechat kdekoliv vyrobit v jakémkoliv odstínu. Link to post
TomasB 208 Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Vleze, ale víš jak... vleze tam pes a nebo přehlídneš značku a jsi v ní ... když to tam bylo, proč ne, jinak to samozřejmě beru jako nutnost při kombíku :D Jinak díky ;) Jaká nutnost? To nepotřebuju ani na Mondeu kombi. Link to post
Vladan 0 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 proboha na tu barvu jde proste bila matt ;) Link to post
Luks 3 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Nejel jsi dneska brzo ráno z Železnýho Brodu na Semily? (já vim,mizivá šance,ale bylo to první citigo co sem potkal :lool: ) Link to post
technikus 9 Posted September 28, 2012 Author Share Posted September 28, 2012 Ne ne nejel. Link to post
technikus 9 Posted September 28, 2012 Author Share Posted September 28, 2012 A už máme přezuto Stav km: 5070 Link to post
technikus 9 Posted September 30, 2012 Author Share Posted September 30, 2012 Tak jsem dneska v domnění, že jsou u Shellu na slevu 2 Kč/l paliva Nitro účtovány i speciální víkendové body natankoval V-Power Nitro+ :lool: Ještě, že to ve výsledku vyšlo stejně jako Natural 95, ale mám to bez jakýchkoliv bodů za tankování, tak se příště vyprdnu na slevu a půjdu do Naturalu 95 :) Jinak se Move&Fun velice dobře prověřil a tak dnes dostal dáreček formou 8 GB paměťové karty na mp3 na cesty a folii na displej z mého Samsungu Galaxy SIII. Link to post
technikus 9 Posted September 30, 2012 Author Share Posted September 30, 2012 Tak jsem si koupil ve výprodeji v jednom nejmenovaném obchodním řetězci protiskluzovou podložku 120x90 cm. Nechtěl jsem to nijak sešívat ani stříhat a tak jsem to chytl jenom drátky, které drží třeba kabel při koupi. Až na to mírné pokrčení si myslím, že to účel splnilo a oproti cca 5 stovkám za vanu do kufru origo ŠA jsem utratil něco lehce přes stovku. Link to post
technikus 9 Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 Ježíšek už naděluje dárečky Link to post
MarekRS 3 Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Ty jedeš, pomalu každý den je na co koukat. Musím přiznat, že po tom všem co tu u tebe čtu, mi Citigo začíná být hodně sympatický. Link to post
technikus 9 Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 Jsem rád, že se líbí. Mi se při představení Citigo na trh ne až tak moc líbilo a pak po prostudování několika recenzích jsem si řekl, ano je to menší jak Fabie co jsem měl, ale k čemu stejně velké / větší auto. Poprvé jsem v Citigo seděl v prodejně, kam jsem si pro něj vlastně přijel a po cca 10 minutové jízdě jsem ho koupil. :D Popravdě dodnes nelituji a jsem rád, že ho mám. Je radost s ním jezdit a je plno lidí, co na něj kouká a raduje se, ale taky se samozřejmě najdou lidi, ježiši co to je, malý prdítko, nejede, nebezpečný, drahý apod. Bohužel každý si můžeme pořídit jen to, na co si troufneme a máme. Pro moji potřebu je Citigo plně dostačující. Link to post
MarekRS 3 Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Ta velikost je asi jediný problém, proč si ho nemůžu dovolit. Mám v Octavii věčně plný kufr. Ale jinak bych neměl vůbec nic proti. Přeju ať si s autem pořád takhle spokojený. P.S. Rozbal tu krabici :) Link to post
technikus 9 Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 Už ji mám rozbalenou B) Není to nic převratného, e-shop ŠA měl akci na poštovné a balné zdarma a tak jsem se odhodlal si objednat nějaké věci - smeták na sníh včetně škrabky na led a sadu 2ks sítí do kufru. Link to post
technikus 9 Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 Tak zadní (větší) síťka byla namontovaná během minutky a myslím, že účel splnila. Trošku větší oříšek mi udělala druhá (menší) síťka, kterou asi na ulici jen tak lehce nenamontuji. Dle montážního návodu je potřeba sundat obložení zavazadlového prostoru (návod jak ji sundat najdu prý v dílenské příručce :lool: ), udělat si díru (vrtačku nevedu), něco vyvrtat, natřít a ... No posuďte sami ... To všechno do tohoto tvrdýho plastu. Jinak tohle je normální prasárna? (nemám namysli ty hřebíky a díry, ale jakoby žvýkačku ) Link to post
Recommended Posts