jirka3 Odesláno Březen 30, 2013 Sdílet Odesláno Březen 30, 2013 A není lepší koupit nový zimáky? Odkaz ke komentáři
martink52 Odesláno Březen 30, 2013 Sdílet Odesláno Březen 30, 2013 (upraveno) Teď na těch pár dní už by to nemělo smysl a pokud všechno klapne, tak příští zimu budu na 18" takže by to byly vyhozené peníze. Upraveno Březen 30, 2013 uživatelem martink52 Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Březen 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 30, 2013 ohledně vzorku je možná tvá dedukce správná, ale jde zejména o směs pneumatiky. Zimní obsahují siliku, která více "lepí" na silnici. A když je zimní pneu stará, tak ztvrdne a vlastnostmi je pak ještě horší jak letní. Ale protože nevím jak starý máš zimní, tak si tu jen tak filozofuju při a protože dneska nebylo špatný počasí, tak jsem vytáhl z garáže i Octu č.2 a pořádně jí odhumusil wapkou a následně zlehka umyl a povysával. A aby to Myši nebylo líto, tak jsem jí uvnitř vysál taky a zlehka jsem jí připravil na očistu vnitřku. A pokud se bude dařit, tak by duben mohl být docela zajímavým měsícem, co se auta týče. Ale ještě nebudeme předbíhat kalendář :lool: Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 30, 2013 Sdílet Odesláno Březen 30, 2013 No tesim se!Duben je muj stastny mesic!To mam narozky :-D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Březen 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 30, 2013 to já narozeniny sice nemám, ale i tak se těším. Protože bych se tím mohl posunout o notný kus dál a pomalu, ale jistě k cíli ;) Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 30, 2013 Sdílet Odesláno Březen 30, 2013 No jsem zvedav! ;-) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 tak jsem si dneska dal malou pauzu od učení a nabouchal na portál spotřeby.cz aktuální data pro Octavii od data pořízení. Vyšla mi z toho reálná spotřeba 5,807l/100km (viz podpis), která opravdu i dle PP sedí. docela zajímavý jsou datumy některých tankování, podle toho, kde jsem zrovna v Německu byl. Pro mě fakt docela slušný přehled. Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 5, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2013 Tak dneska první nepříjemnost... cestou z Prahy do Boleslavi mi někde zmizela chladící kapalina a než jsem stačil bezpečně zastavit, tak se motor (zřejmě) lehce i povařil. Auto je v servisu u kamaráda v Lauretě v MB, ale na dílnu se dostane až v pondělí :( Odkaz ke komentáři
bruno128 Odesláno Duben 5, 2013 Sdílet Odesláno Duben 5, 2013 To nesvitila žádna kontrolka? :o Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Duben 5, 2013 Sdílet Odesláno Duben 5, 2013 bratrovi se tohle stalo před měsícem u debilního francouze, dolili jsme po týdnu zase zmizela, opět jsem mu ji dolil a teď po týdnu nic. kontrolka mu taky nestvítila a čilo to tam má na 100%. Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Duben 5, 2013 Sdílet Odesláno Duben 5, 2013 to je neprijemne brachovi u golfa IV to dela taky ze ji co tyden doleva!Myslis ze prasklej chladic? Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2013 kontrolka se rozsvítila až když bylo téměř pozdě, ale nemohl jsem hned odstavit auto, aniž by mě přitom nesmetl kamion a další kolem projíždějící auta. Jinak dnes jsem byl ještě jednou v servisu a podle prvotních zjištění možná bude závada v okruhu topení, konkrétněji v protékajícím výměníku. Protože jsme s tím dneska dělali ještě zkušební jízdu, kdy bylo topení nastavený na minimální teplotu (modrou) a kapalina zůstala. Když jsem teplotu nastavili na max (červená) a jeli, tak kapaliny ubylo. Pod autem ale žádná loužička; jen se nehorázně mlží všechna okna a výdechy jsou vlhké. Víc se ale bude vědět v pondělí, kdy to jede do dílny a bude se rozebírat. Ale dostal jsem alespoň nějaké přibližovadlo Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2013 hihi, teďka mě "uklidnili" ze servisu, že motorově to je OK a že tam nezjistili žádný únik chladící kapaliny. Na mou otázku, zda se už propracovali k tomu výměníku topení mi bylo odpovězeno, že to ještě nezkoumali kdyby to nebylo přes známého, tak jim ten servis asi otočím vzhůru nohama Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2013 servis vítězoslavně "odhalil" závadu na tělese topení - výměník topení :lol: Odkaz ke komentáři
stenly Odesláno Duben 10, 2013 Sdílet Odesláno Duben 10, 2013 nazdar Honzo... presiel som cele tema a ms to super... ten MAXIK z OII face sa mi veeeelmi ale veeeelmi paci... a tebe by som dal za ulohu keby si mohol zistit mi ci by bolo mozne ho dat aj do mojej octavky kde rok vyroby je 2006. velmi by si mi pomohol.. Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Duben 10, 2013 Sdílet Odesláno Duben 10, 2013 stenly-pokud nemas rok 2008 a vys tak ti nepujde Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 10, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 10, 2013 stenly: co jde a nejde přesně z hlavy nevím. Já řeším vždy jen to, co jde na mém autě mně to dělal ferda ve Strakonicích, ten o tom ví možné i nemožné k autu: hotové bude zítra. Mechanik asi moc "utahoval" šrouby a dneska skončil u zubaře :lool: ale aspoň udělají rovnou i geometrii, takže auto bude hotové sakumprásk na přezutí a léto Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 11, 2013 huráááá, auto je zpět ze servisu. Ten výměník topení vypadal Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 11, 2013 (upraveno) totálně oblemcanej vytékající kapalinou i servisáci se na to chodili dívat, protože to pro ně bylo teprve druhý auto s touto závadou za celou dobu provozu Octavií. Takže rarita :D Ale potěšila mě celková cena v autorizáku (vč. geometrie i náhradního auta) jsem se vešel se vším všudy do 9,5tisíc A rovnou jsem dneska sfouknul i geometrii po výměně podvozku. Nastavili mi tam tohle: Za kvalitu se omlouvám, je to focené mobilem :( Upraveno Duben 11, 2013 uživatelem Honza9007 Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 14, 2013 V pátek jsem auto rovnou přezul na letní pneu a v sobotu absolvoval cestu do Německa a zpátky. Před přezutím Přezuto: A protože bylo včera hezký počasí, tak jsem před domem prarodičů pořídil jednu fofr fotku Odkaz ke komentáři
magnum67 Odesláno Duben 14, 2013 Sdílet Odesláno Duben 14, 2013 Hezky,letnaky ji slusi Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 díky! dneska jsem musel téměř do centra Prahy, na Vinohrady a všechno proběhlo úplně v pohodě - komfortní a rychlá přeprava a ani jedno škrtnutí na těch vinohradských dlážděných retardérech ;) Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Duben 15, 2013 Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 To je dost zes to taky umyl :lol: Pekny Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 (upraveno) počkej, to není umytý proč myslíš, Jarysku, že to vždy fotím z dálky? :D Upraveno Duben 15, 2013 uživatelem Honza9007 Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Duben 15, 2013 Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 jak je ta hozena hadice vedle auta je to umyte Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 nééé, to jsem jen oplachoval sundané zimní disky. Přehazuju komplet kola a hned pak disky omývám a oplachuju. Nechávám je uschnout a další den vydloubávám kamínky a provádím vizuální kontrolu stavu a opotřebení :D letos jsem vydloubal dohromady z dvou sad asi půl kila kamínků a našel jsem v jedný ze svých gum hřebík. Kupodivu ale kolo vůbec neucházelo Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2013 Dnešní dvě změny: 1) je vidět... 2) je slyšet... Velký dík před nastoupenou jednotkou patří Jardovi-Rolbařovi za vynikající práci Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 22, 2013 (upraveno) Nový týden a opět malé změny a postřehy... víkend jsem strávil v Německu a v neděli cestou domů na mě vykoukla hezká čísla Když jsem mířil za prarodiči, tak jedna momentka z cesty: na dálnici A38 před Lipskem je muzeum důlních těžebních rypadel na uhlí: ... a zde s Rapidem prarodičů a než jsem večer dorazil do Prahy, tak jsem se stavoval v Děčíně pro tohle: Dneska jsem tu ocelovou desku a vše k tomu vyčistil, aby se mohla při příští možné chvíli umístit na své místo pod auto B) Upraveno Duben 22, 2013 uživatelem Honza9007 Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky