Přejít na obsah

Rodinné stříbro

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, registrovaný jsem už delší dobu (tady na foru, ne partnersky :lool: ), ale ukázat svoje auto jsem se rozhodnul až teď..

Příběh mé Octávky začíná loni v červnu, kdy jsem zjistil, že moje Punto z roku 1995 fotky here http://stylecars.cz/kane/, které spolklo spoustu času a peněz, už není v nejlepší kondici, hnije zespod a bude potřeba jej vyměnit za něco novějšího, většího, vybavenějšího, rodinnějšího,...

V té době jsem začal pracovat jako prodejce Škodovek, takže volba značky i modelu byla poměrně jasná. Po několika neúspěšných výletech pro nové auto jsem to "své" nakonec objevil u známého v bazaru stříbrnou Octavii z r.2003 ve stříbrné barvě. Co pro mě bylo rozhodující, auto bylo po rozvodech a bylo za velice příznivou cenu. Známý mě upozornil, že bude asi stočené, ale po ověření km a zjištění, že žádné drama to není, jsem auto vzal.

Původní plán byl samozřejmě takový, že do auta nebudu cpát peníze, ale choroba je choroba a tak mi asi po týdnu přistály doma 17" BBSa a nějaká hudba.

Po nějaké době jsem stříknul masku do černé a pořídil spoiler od MS Design, který se náramně hodil, protože se přítelkyni podařilo na náledí faceliftovat auto o svodidla. Spojil jsem tedy příjemné s užitečným a děsivě to votunil :D

V současné době řeším výplň mřížek ve spoileru včelími plástvemi a zabudováním DRL ve stylu Fabie II RS.

Jak to tak ale bývá, změnil jsem zaměstnání, začal pracovat přímo pro Škoda Auto a nafasoval služební auto. S Octávkou tedy jezdí přítelkyně a na mě je tankování, opravy a po dlouhých bojích taky někdy úpravy.

Přidávám fotky jak šel čas a budu rád za každý komentář...

Fotka ještě z bazaru

post-18097-0-72935500-1349523621_thumb.jpg

Kola

post-18097-0-65361300-1349523664_thumb.jpg

Na autě

post-18097-0-01287900-1349523691_thumb.jpg

Spoiler

post-18097-0-71858400-1349523750_thumb.jpg

Defacto současná podoba

post-18097-0-47722600-1349523792_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Myslím, že v reálu vypadá trochu líp než na fotkách... hlavně uvažuju nad tím, že bych hodil lišty do barvy auta, což by ten předek trochu sjednotilo...

A ještě jsem zapomněl nejnovější věc: Dříve BBS, nyní Škoda Auto... :D

post-18097-0-79874800-1349546458_thumb.jpg

A bonus - plazivka a offroad :lol:

post-18097-0-84993000-1349546615_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vidíš - takový podstatný informace a já je tam debil nenapíšu

Takže je to klasika 1.9TDI/66kW, MR2003, Ambiente (2x el.okna, zrcátka, MFA, manuální klima, parkováky). V době koupě měla najeto 181000, v reálu cca o 30tis. víc..

Plus jsem ještě zapomněl dvě "podstatný" úpravy - zatmavení červené části zadních světel a nápis Octavia z OII FL (plus jako bonus znáček HTP z Fabie, což tehdejší kolegy v servisu málem dohnalo k slzám :lol: )

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Po delší době přidávám menší update... Snoubence vlezlo do cesty zábradlí při parkování, takže jsme měli dvoubarevný auto. Naštěstí šla žlutá z 99% dolů a odnesl to tak jen blinkr (nemáte někdo v zásobě?). Fotku po spravení nemám, bo se mi vybily oba telefony, tak třeba zítra.

Krom toho jsem vyměnil rádio za tohle http://www.revilohifi.cz/autoradia/cd/autoradio-pioneer-deh-1500ubg.html a když už jsme byli v tom nakupování, koupil jsem (na radu Jirky z Revila) podložky pod přední repro a navíc vytlumil dveře Dynamatem. Rozdíl je neuvěřitelnej a všem vřele doporučuju :palec:

Momentálně sháním ještě masku, protože svou mám prasklou, a na jaro tlumiče. Nejspíš vezmu Bilsteiny a pořád koketuju s myšlenkou posadit auto trochu na břicho aspoň pružinama.

Nemáte někdo doporučení na nějaký?

post-18097-0-90788100-1358615491_thumb.jpg

post-18097-0-53301800-1358615624_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Hele, v tom prvním byla naprosto nevinně,když jsem jel tenkrát pro ni, tak jsem to málem švihnul vedle ní.Prostě na nepochopitelným místě ledovka...no a teď opět led a neopatrnost, naštěstí při parkování. Řídí právě na ženskou dobře, nebojí se a baví ji to.

Právě bych chtěl, aby se auto jen tak decentně přikrčilo, Punto jsem měl v dobách největší slávy dole zhruba o 10cm, ale to nesloužilo jako "familywagen" a jezdil jsem s ním jen já.

Na vyblbnutí budu muset pořídit ještě něco k Octě, ale ani u ní mi to nedá a furt do toho musím hrabat. Hlavně je trapně vysoká :lool:

Odkaz ke komentáři

majinek: To je ideální doba...hele, tak až to bude aktuální, určitě dej vědět. A klidně mi do SZ hoď už teď cenovou představu..

Živočich7007: Rád bych ti pomohl, ale já k tomu spoileru přišel jak slepej k houslím - dal mi ho známej, kterej ho pořídil někde na bazaru a nakonec ho nepoužil.... takže fakt nevím. A díky za pochvalu, na šedivku mrknu :pivo:

Odkaz ke komentáři

majinek: To je ideální doba...hele, tak až to bude aktuální, určitě dej vědět. A klidně mi do SZ hoď už teď cenovou představu..

Živočich7007: Rád bych ti pomohl, ale já k tomu spoileru přišel jak slepej k houslím - dal mi ho známej, kterej ho pořídil někde na bazaru a nakonec ho nepoužil.... takže fakt nevím. A díky za pochvalu, na šedivku mrknu :pivo:

I tak děkuji za odpověď :palec:

Odkaz ke komentáři

Zdravim te, pekna octa, taky mam stribrnou a sem spokojenej protoze se moc nespiny... :lol: jen mam benzina ktery si troska vic cucne a ten spoiler nevypada tak zle ale taky bych ho tam asi nedal, prece jen origo RS je lepsi. Tak ti preju hodne kilometru a malo nestesti s autickem, je ho skoda :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Tak jsem měl na Velikonoce k Octě většího kamaráda. Služební Fabii jsem nechal v Boleslavi a dovezl si tohohle hajzla...

Je to 3.6, značně dovybavenej Exclusive (řekl bych, že kromě nezávislýho topení všechno) s Outdoor Paketem. Musím říct, že mě i mile překvapila spotřeba a celkově je to auto famózní...

Asi se mi ho ani nebude chtít vracet a přesedat zpátky do Fabie 1.6 TDI :(

post-18097-0-86381400-1364893980_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...