MaFaK Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Zdravim, když je tady už tohle téma, tak napíšu sem. Přemejšlim o zaslepení EGRu. EGR, parohy vyčištěny a turbo nové. Mělo by to cenu? Chtěl bych koupit toto http://auto.bazos.cz/inzerat/48921661/Kit-na-vyrazeni-EGR-19-TDI-EGR-OFF.php ....nemá s tim někdo zkušenosti nebo by stačila jen záslepka? Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Stačí záslepka ze silnějšího materiálu. Ten kit se dá taky použít, ale jeho instalací zrušíš i chcípací klapku, motor má pak po chcípnutí tvrdší doběh. Jestli to chceš na obyč sérii, tak bych volil záslepku. Je to i o dost levnější řešení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaFaK Odesláno Červen 19, 2015 Sdílet Odesláno Červen 19, 2015 Díky za radu. To je právě to, chci to teď někdy chipnout. Stačila by pak jenom ta záslepka? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Červen 19, 2015 Sdílet Odesláno Červen 19, 2015 Určitě stačila. Sám ji tam mám už několik let a pohoda. Ten kit je dle mého zbytečný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaFaK Odesláno Červen 19, 2015 Sdílet Odesláno Červen 19, 2015 Oukey, díky za odpověď ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaFaK Odesláno Červen 19, 2015 Sdílet Odesláno Červen 19, 2015 Ještě budu jednou otravovat. Jak by měla bejt ta záslepka silná? Našel jsem tohle http://auto.bazos.cz/inzerat/47472817/Prodam-EGR-zaslepky-pro-TDI.php 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Červen 19, 2015 Sdílet Odesláno Červen 19, 2015 Vem 5mm! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tinmar Odesláno Červen 22, 2015 Sdílet Odesláno Červen 22, 2015 Zdar. Jestli to dobre chapu u OI 1.9tdi 81kw staci dat zaslepku pod prirubu co vede k ventilu a tim je vse vyreseno? Ta klapka bude fungovat dal? Jinak se s tim nic vic nemusi? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Červen 22, 2015 Sdílet Odesláno Červen 22, 2015 (upraveno) Přesně tak, ještě by bylo časem dobré nechat EGR buď elektronicky omezit přes VAG nebo nechat upravit mapu v ŘJ motoru. Upraveno Červen 22, 2015 uživatelem kocka87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tinmar Odesláno Červen 28, 2015 Sdílet Odesláno Červen 28, 2015 Jeste by mne prosim zajimalo, ta zhaseci klapka je tez ovladana podtlakem? A jak to sani funguje? Pres filtr mi jde cisty vzduch k turbu kde jedny lopatky jsou roztaceny vyfukovym plynem a na stejne hrideli mi na druhe strane lopatky zenou ten cisty vzduch pod tlakem do intercooleru kde se ochladi a potom dal do egr ventilu ( tedy pokud to dobre chapu v egr se mi ''sejde'' cisty vzduch a ten uz ''jednou spaleny'' )a dal do valcu. A ted me zajima odkud jdou ty spaliny do egr? Jeste pred turbem tz. v casti krera vede k turbu k tem ''roztacecim lopatkam''? A dalsi dotaz, v tom egr ventilu je zhaseci klapka, tomu rozumim, ale zajima me kdyz egr funguje jen pri nizsich otackach co ho vyradi z provozu? Tam je jeste tedy logicky dalsi klapka, ovladana podtlakem z toho ''klobouku na egr'' a pri vyssich otackach tedy zavre privod tech ''spalin'' a vali tam jen cisty vzduch? No a kdyz uz jsem v tom otravovani....cetl jsem, te turbo zabira kolem cca 1800 ot. , ja ho slysim svistet uz cca. pri 1300ot. Neni to divny? A v neposledni rade mi auto kouri. Pri podrazeni a akceleraci. Kdyz proste ''taha'' napr. do kopce, ci pri vyssich otackach. Olej nemizi, v cooleru taky zadny olej nebyl. Muze to byt napr. vstriky? Spatne naftu rozprasi a nespali se vsechna? Jinak u tech vstriku se da vymenit jen ta rozprasovaci jehla? A jak zjistim zda u OI 1.9 tdi 81kw rv 2000je jaka spojka? Nekdo rika obyc nekdo dvouhmota. Diky za odpovedi a omlouvam se za pojmenovani nekterych casti, ale to snad neni podstatne, dulezite je pochopeni :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vondry89 Odesláno Červenec 1, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2015 At nezakládám nové téma. Máte někdo zkušenost s těmito hadičkami? http://www.speedpro.eu/samco-silikonova-hadice-podtlakova-modra-prumer-p-15216.html Rád bych koupil tu 4 mm v délce 5 metru (jsem šmatlavej tak ať je rezerva). A vyměnil je při čištění EGR. Velmi se mi líbí ta cena. Třetinová proti jinejm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
trhan Odesláno Červenec 2, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2015 Jeste by mne prosim zajimalo, ta zhaseci klapka je tez ovladana podtlakem? A jak to sani funguje? Pres filtr mi jde cisty vzduch k turbu kde jedny lopatky jsou roztaceny vyfukovym plynem a na stejne hrideli mi na druhe strane lopatky zenou ten cisty vzduch pod tlakem do intercooleru kde se ochladi a potom dal do egr ventilu ( tedy pokud to dobre chapu v egr se mi ''sejde'' cisty vzduch a ten uz ''jednou spaleny'' )a dal do valcu. A ted me zajima odkud jdou ty spaliny do egr? Jeste pred turbem tz. v casti krera vede k turbu k tem ''roztacecim lopatkam''? A dalsi dotaz, v tom egr ventilu je zhaseci klapka, tomu rozumim, ale zajima me kdyz egr funguje jen pri nizsich otackach co ho vyradi z provozu? Tam je jeste tedy logicky dalsi klapka, ovladana podtlakem z toho ''klobouku na egr'' a pri vyssich otackach tedy zavre privod tech ''spalin'' a vali tam jen cisty vzduch? No a kdyz uz jsem v tom otravovani....cetl jsem, te turbo zabira kolem cca 1800 ot. , ja ho slysim svistet uz cca. pri 1300ot. Neni to divny? A v neposledni rade mi auto kouri. Pri podrazeni a akceleraci. Kdyz proste ''taha'' napr. do kopce, ci pri vyssich otackach. Olej nemizi, v cooleru taky zadny olej nebyl. Muze to byt napr. vstriky? Spatne naftu rozprasi a nespali se vsechna? Jinak u tech vstriku se da vymenit jen ta rozprasovaci jehla? A jak zjistim zda u OI 1.9 tdi 81kw rv 2000je jaka spojka? Nekdo rika obyc nekdo dvouhmota. Diky za odpovedi a omlouvam se za pojmenovani nekterych casti, ale to snad neni podstatne, dulezite je pochopeni :) ..ano,zhášecí klapka je taky ovládaná podtlakem akorát má svůj ovladací ventil ale podtlak bere ze stejné větve jako ostatní.. ..jak funguje sání - [bereme v potaz roztočené turbo] kompresorové kolo turba má dvě řady lopatek ,ty,co jsou vidět při sundané hadici jsou "nabírací" - nabírají vzduch od filtru a posílají ho na druhou řadu lopatek která je stlačovací - ta stlačuje vzduch který se hromadí v celém traktu až po motor,jak si motor bere vzduch tak tento pokračuje přes intercooler,kde se chladí [zajišťuje se jednak větší hustota vzduchu a také se do jisté míry zabraňuje přehřívání motoru vlivem vysoké teploty spalin] a pak čeká v traktu až si ho vezme motor... ..spaliny do EGR jdou ze svodů [jak bylo správně poznamenáno-ještě před turbem] trubkou,která je natlakovaná tlakem spalin [podle polohy regulace] a opět čekají,až se otevře EGR ventil a pulsující vzduch v sání vlivem činnosti motoru tyto spaliny systémem fixírka vezme do motoru kde se tímto ochudí o kyslík a klesá teplota spalování a tudíž tvorba nežádoucích NOx..ve vysokých otáčkách je činnost EGR ventilu odstavena z důvodu vysokého plnicího tlaku který ač je zavislý na tlaku spalin,potlačoval by přepouštění spalin.. ...turbo nezabírá nýbrž vytváří tlak ten vytvoří až po svém roztočení od spalin,od cca 1300ot/min je možno turbo slyšet protože se točí ale nevytváří tlak... ...motor může kouřit z mnoha důvodů-vysoká teplota nasávaného vzduchu-vedro a malý IC u těchhle aut to podporují..dále zanesený luftfiltr,špatné trysky [lze nechat přezkoušet],špatný chip - pokud je nachipováno.. ...spojku nejlépe zjistit v autorizáku dle VIN... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hotovo666 Odesláno Říjen 2, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2017 Nazdar chlapi, nechci zakládat nové téma, tak to píšu tady. Chci si na svojí O1 81kw zaslepil egr, ale skoro všude čtu jiné názory. Zajímá mě jen to, jestli když dám na tu zpětnou trubku od svodů záslepku, tak jestli musím uspat i podtlakovou hadičku co ovládá egr? Každý to tady řekne jinak, tak se ptám na vaše zkušenosti. Díky všem za odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pulit Odesláno Prosinec 11, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2017 ta hadička co vede od ventilu N18 tak ucpat a je to: nebo nechat klidně připojenou, jelikož to máš zaslepene záslepkou-on bude regulovat ale naprázdno, jelikož to máš zaslepené. Já to mám zatím bez záslepky a mám vytáhlou hadičku z EGR a v ní šroubek a v řídící jednotce upravené (egr vyřazeno-omezeno) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jakub222 Odesláno Březen 14, 2025 Sdílet Odesláno Březen 14, 2025 ahoj jak vypnu egr ve vag když chci zaslepit a jak je to když jdu na technickou ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.