Elizabeth Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Zdravím, v zimě plánuji cestu do hor a tak přemýšlím, jaké sněhové řetězy mám pořídit pro Škodu Octavii. Cena nerozhoduje, hlavně kvalita. Děkuji za tip a popřípadě nějaké osobní zkušenosti :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Myslím, že Pewag jsou dobré řetězy. Vyrábí se to ve Vamberku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 KWB jsou tež hodně dobré. Osobní zkušenost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Elizabeth Odesláno Listopad 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Ano, o Pewag jsem také přemýšlela, hodně lidí si je chválí a i tím, že jsou vyrobené v České Republice. Momentálně uvažuji o některých z téhle nabídky, jelikož se mi zdají i cenově přijatelné http://www.snehove-retezy-shop.cz/3155-snehove-retezy-pewag.html#content. A mohu se zeptat zda nevíte v čem spočívá ten patentovaný systémem dotahování? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Myslím že je to tež co má KWB a x dalších řetězů. Nemusíš po pár set metrech od nasazení doathovat, dotahují se samy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Elizabeth Odesláno Listopad 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Děkuji za odpověď. Mohu se tedy někoho zeptat jaké mam vybrat? Vůbec se v tom neorientuji. Budu vybírat z http://www.snehove-retezy-shop.cz/3155-snehove-retezy-pewag.html#content. Průměr ráfku R16 a rozteč šroubů 5 × 112 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 vše objednej podle pneu, už víme že máš R16, teď ještě ty další rozměry a podle toho objednáš řetězy, rozteč šroubů tady neřešíš. napiš co máš za pneu, podle mě zimní asi R16 205/55 nebo R16 225/55 ale může být i R16/195/65 a jiné, prostě podle zimní pneu objednej řetězy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 a taky bych se podíval do technického průkazu, protože některý rozměry gum se nesmí používat s řetězama! ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Rolbo a kde to v techničáku vyčtu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Na zadní straně techničáku je u rozměru kol dodatek- pro použití se sněhovými řetězy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Elizabeth Odesláno Listopad 11, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2012 Tak jsem se dívala a mam 205/55 R16 Continental TS850 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Listopad 11, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2012 tak kupo tyto: http://www.snehove-retezy-shop.cz/1322-1312-pewag-brenta-9-xmb-73-cz.html ,,, bohatě stačí a přeji ti, aby si je nikdy nepotřebovala použít - vím že to zní jako blbost, ale je to tak maximálně ještě ty za těch 1888,-Kč ale 800 ušetřit je taky fajn 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Listopad 11, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2012 Tak krapek se tu do toho vlozim, kdyz jsem s nema pracoval 6 let. Zaklad jak jiz receno je resit retezy dle rozmeru pneu. Pak take zda je povoleno mit retezy na ten dany typ pneu. Mozna se zda divne kdyz je tam misto okolo, ale retez neni vzdy dotazen na max., takze za jizdy se retez rozrotuje a uz mu nestaci 2 cm prostor, ale treba 3-4 cm. Pro tento problem jsou modely retezu naprd. u pewagu brenta 9 (jiz z nazvu je dano, ze retez ma sirku 9mm). Dále do extremu sla firma Thule, kde existuje model o sirce 7 mm. Tyto modely bych ale pouzival opravdu jen v pripade, ze na dany typ pneu neni "povolen retez". Retezy vydrzi bezny provoz, ale ruku na srdce, kdo pouziva retezy tak jak ma..... i ja jako prodejce jej pouziju i jako vyprostovaci A TO SE NESMI, NEJSOU NA TO STAVENE A PAK SE ROZTRHNOU !!!!!!! Takze vzdy pokud mozno volit od 10mm vyse. Upinani, hlavni rozdil v cene na prvni pohled. Standartniho systemu protazeni a dopnuti rukou .... kdyz si to clovek nacvici (jednou az 3x na suchu), neni se ceho bat. Výhoda je pro varianty SUV v tom, ze ten kdo vi jak je pouzivat jej dopne vice ci mene. Dle potreby zaberu a vedeni. Pewag bych volil bud Brentu C a nebo 9 (lehci vozy, malo mista v podbehu). Automaty jsou pohodlne. Pewag ma ted dva systemy. Prvni je model Servo o sirce 10mm a pak suv 12mm. Je to standart kladka, kde jsou dve polohy jizda (stahuje) a otevreno na povoleni. Vyhoda moznost nasazeni na miste. Dalsi varianta je SNOX. Me nejoblibenejsi ... nedaji se zamotat, neni na nich nic sloziteho a nasadi je i zena. Je to vlastne system nasazeni textilniho retezu s kombinaci klasicke struktury kovoveho. V zadu je na prvotni stazeni guma, v gume vede drat a pak kladka. Odstredivou silou se kladka zavra a dale se retez nepovoluje. Demontaz taky rychla, jen se sahne dozadu na gumu a stahne se dolu a popojede. Pokud se zacnem bavit o thule .... konstukce a kvalita je na stejne urovni, jen ... jen nevyhoda nedelahji se u nas...... kdyz si poskodite retezy pewag vlastni vinou a holt oni to poznaji (poznaji i rychlost jakou retezy jezdite), tak je moznost opravy retezu. :palec: Kdyby se nekomu neco zdalo nejasne, tak se ptejte, je to psane na rychlo, takze prosim nehledejte chyby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Listopad 11, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2012 (upraveno) A ja si od Deka nechal poradit a mam doma dvoje retezy. Jedny na Touranka s gumou 205/55 R16 a druhe na Fabii s gumou 195/55 R15 oboje od Pewagu a myslim si,ze budou super Deko diky za radu a pomoc s koupi ;) Jo a jedny jsou Brenta C a druhe Brenta 9 :D Upraveno Listopad 11, 2012 uživatelem Kube 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Listopad 11, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2012 V Pewagu ve Vamberku se znám s technologem. Sice jsem tam už dlouho nebyl, ale doufám, že tam stále dělá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Elizabeth Odesláno Listopad 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2012 Tak všem děkuji za tip a radu s výběrem :) Rozhodla jsem se tedy pro http://www.snehove-retezy-shop.cz/1322-1312-pewag-brenta-9-xmb-73-cz.html. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.