Přejít na obsah

Nouzák

Guest kulda951

Doporučené příspěvky

Nazdárek všichni,mněl jsem problémy s nouzovým režimem už tak od 2.5 tis. otáček to zaškubalo a skočilo

do nouzáku. Po vašem doporučení turbo vyčistit mám klid a auto jede jak nikdy, díky všem za rady.post-24925-0-64190400-1353866050_thumb.jpg,post-24925-0-16180000-1353866160_thumb.jpg 1.9 Tdi 81kw r.v.2001

Odkaz ke komentáři

Nazdárek, chtěl jsem se zeptat. Mluvíte tu o vyčištění turbodmychadla, ale KDE se dá tahle oprava udělat, resp. kdo to dělá a za kolik? Nebo bych byl schopnej si to udělat sám? Moc se v tom neorientuju, ale nerad bych se pouštěl do něčeho, čím si turbo pošlu do háje, nebo nějak si poškodím motor. Protože jinak šlape jak hodinky, jen se mi v posledních dnech stalo, že najednou turbo přestalo tlakovat, takže jsem jel jak kdybych měl SDi.. Díky za odpověď :)

Jen ještě doplním - stalo se to při jízdě a po vypnutí a zapnutí motoru se turbo zas rozeběhlo - asi prostě auto spadlo do nouzáku.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Nazdárek, chtěl jsem se zeptat. Mluvíte tu o vyčištění turbodmychadla, ale KDE se dá tahle oprava udělat, resp. kdo to dělá a za kolik? Nebo bych byl schopnej si to udělat sám? Moc se v tom neorientuju, ale nerad bych se pouštěl do něčeho, čím si turbo pošlu do háje, nebo nějak si poškodím motor. Protože jinak šlape jak hodinky, jen se mi v posledních dnech stalo, že najednou turbo přestalo tlakovat, takže jsem jel jak kdybych měl SDi.. Díky za odpověď :)

Jen ještě doplním - stalo se to při jízdě a po vypnutí a zapnutí motoru se turbo zas rozeběhlo - asi prostě auto spadlo do nouzáku.

zdarec... u nas - ve vychodnich cechach - to typek cisti za tri a pul tisice, cele to rozebere, vycisti a zas to jede jak z praku, jen jsem si asi nenechal na poprve podlozit tu regulaci a je to po zhruba roce zpatky, takze by me zajimalo, v cem to podlozeni regulace spociva. Cim, jak, kde to podlozit? // Cela problematika je podle meho nazoru v tom, ze tyhle starsi motory cerpadlo tryska nemaji ventil, kterym by se to ustroji cistilo mechanicky. Zmacknes knoflik a bordel vyleti z vejfuku pryc. Novejsi koncernove motory 06 a vyjs uz je maji. Dost proto pomaha jednou za cas, s naprosto zahratym motorem (20-30km v zime, 15-20 v lete)na dalnici poradne protahnout motor, aby se prirozene vsechen bordel vycitil. Tzn. 5-10 minut 160 - 190 km/h. Drive jsem to takhle delal a nebyl nejmejsi problem. Pak jsem prestal jezdit po dalnici, pribyly soustky po okrskach a najednou to zacelo zlobit. V tu chvili pry! staci obcas protahnout dvojku na 4 tis. otacek , 4-5 vterin. Ma to podobny efekt jako ta dalnice. Ta je ale podle me spolehlivejsi. Takhle to vidim ja. Mam 81kW, 2004, najeto 130.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...