Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

JIM

Já poté, co jsem byl několik let nadšenec Nokie a poté objevil dotykáče Samsung, už jim jen tak neodolám. Jo, nemají čistej Android, ale jejich podpora je v poslední době velmi dobrá, aktulizace posílají jednu za druhou na plno jejich modelů a od starších neaktuálních po ty nejnovější špičky. Já jsem spokojen, byť jsem za telefon zaplatil nemálo peněz a velikostí se jedná o pádlo (5"), ale už se v dnešní době mimo práci obejdu bez tabletu / notebooku / počítače a vyřeším vlastně cokoliv z chytrýho mobilu (druhá podmínka byla neomezený tarif u operátora a vyšší datový FUP)

SKAJA

Nemáš vozík? Naložíme Beetla a odvezeme si ho, když ho někdo nechá takhle pustošit pod stromem...

Odkaz ke komentáři

Ehm, není ROM jako RAM ...

U toho telefonu co posílal JIM má RAM 1 GB a do této paměti se ukládají spuštěné aplikace pro rychlejší spuštění apod., ale není to paměť, do které by se dalo cokoliv nahrávat / ukládat.

K tomu má telefon vnitřní paměť ROM a tu má zmíněné 4 GB na ukládání fotek, aplikací, souborů apod., které jsou vidět po připojení přes USB k PC. :P ...k tomu má telefon ještě slot na microSD karty (levné, rychlé. docela rozšířené v mnoha zařízeních) a tam by mohl dát až 32 GB (rozchodí-li tuto velikost tohle zařízení)

Ale jinak je to tak, součást ROM (chápáno jako disk) je zabrána operačním systémem, u čistých Androidů nějaká stovka MB, třeba u Samsungu až několik GB (holý systém s customizací výrobce) - např. na mé S4 je z 16 GB uživatelsky dostupných něco kolem 9,5 GB

Odkaz ke komentáři

Já to pochopil :) Mám ROM 128 MB.. Xperia X8 lol.gif Takže pro mě 4GB jsou docela hodně palec.gif

Ale jinak je to tak, součást ROM (chápáno jako disk) je zabrána operačním systémem, u čistých Androidů nějaká stovka MB, třeba u Samsungu až několik GB (holý systém s customizací výrobce) - např. na mé S4 je z 16 GB uživatelsky dostupných něco kolem 9,5 GB

A to se vyplatí.. Proto nemám rád Samsungy.. Několikrát jsem přeinstalovával a nikdy více... Zlatej Sony nebo Gigabyte...

Odkaz ke komentáři

ja to neberu jako hadavani ale diskusi, Andorid neni jednej komu z primarniho uloziste zmizi po instalci FW 4GB ale je rozdil kdyz mizi 4GB z 16GB a 4GB z 4GB.

Peto tvoje Xperia ma z vyroby Android 1.6 tam ty pozadavky trosku nekde jinde nez pro 4.1. S tim co vyrobci serou do FW to je dasi vec a proto i google chce vydavat tzv. clean verze FW pro telefony od samsugu (nejen samsungu) protoze lidi to vidi jako chybu Androida a ne chybu vyrobce telefonu kterej proste do mobilu dal mensi ROM protoze ho chce prodavat za mensi penize

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...