SKAJA Odesláno Červenec 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 Ta RPI kamera nevypadá špatně. Ale kam to strčit?? ...To by bylo ideální vrazit do zpětnýho zrcátka a udělat dírku jen pro tu čočku Otázka kolik místa je v zrcátku a jak se to dá/nedá kuchnout. Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 Tak to umístění u té RPi by asi nebyl problém, ale mě osobně teda zajímá spíš jak se vyřeší SW stránka věci Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 Netvrdím, že by to byla sranda, ale předpokládám, že to bude na otevřené bázi, takže by neměl být problém SW upravit/vytvořit podle potřeby. Pokud k tomu bude nějaká základní dokumentace (což na netu jistě bude) Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 aktivace/boot po otočení spínačky a GPS tracking? výrobku a schování. - GPS tracking podle me netreba nerima ze to neni resitelne - napajene to 5V takze neni problem, bud se najde nejak svorka na BSG ktera ma 5V pri zapnutem zapalovani a lebo bude odber tak malej max. je 700mA ze to muzes nechat bezet furt a bude to resit i incidenty na parkovisti. Ta RPI kamera nevypadá špatně. Ale kam to strčit?? ...To by bylo ideální vrazit do zpětnýho zrcátka a udělat dírku jen pro tu čočku Otázka kolik místa je v zrcátku a jak se to dá/nedá kuchnout. Spis bych natrel ten tistak na cerno nebo zalil do cerny izolacni hmoty a pridelal oboustrankou na vnitrni zpetny zrcatko a kabelaz hned pod stropnici nebo na rozhrani stropnice sklo. Tak to umístění u té RPi by asi nebyl problém, ale mě osobně teda zajímá spíš jak se vyřeší SW stránka věci je to klasika HW pro Linux na architeru ARM, mam ho uz doma zatim jsem nekoupil kameru chci to testovat s USB kamerama co mam k dispozici vychytat automaticke nahravani po zanuti krabicky a pak bych objednal kameru. Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 Tak RPi je GNU/Linux, ale musí někdo napsat nějakej ovládací SW, nebo přizpůsobit nějakej stávající open. Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 hodis tam Debian nebo RH co bude mit lepsi distro pro ARM a do cronu das ze ma spustit zachytavani z urcityho dev na ucitej dev a vic bych to nekomplikoval Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 Pokud si to zachytávání poradí se zaplněným úložištěm/nahráváním v nějaké smyčce pořád dokola, tak by to asi stačilo. Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 (upraveno) Olaf: Tak to sem v podstatě ani nemyslel, spíš jakým způsobem by se řešilo zpracování zachytávaného obrazu, moc se mi nechce věřit, že to co poleze v "surovým" stavu, bude ideální. Upraveno Červenec 25, 2013 uživatelem Jack_Reacher Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 skaja: das do cronu aby v nejakym intervalu kontroloval volne misto a mazal starsi zaznamy. jack: hele podle me fakt nebude problem tam hodit recording SW kterymu se daji paramtry jako codec, velikost soboru po kterym ma zacit nahravat do dalsiho a je to Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 hmph, už druhá stránka, kde nerozumím vubec nic :(, ale v kaufu mají pěkný brambory v akci :lol: Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 V Kaufu nemají nic pěknýho, to není obchod, ale odpaďák :D Ale kterej obchod není, že Olaf: ok, no sem zvědavej, já osobně spíš zkusím metodu rozebrat a někam narvat něco stávajícího, sice to samozřejmě vyjde dráž, ale nemusím u toho tolik přemejšlet :D Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 duchnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lool: :lool: :lool: Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 JR zelenina je rozhodně lepší jak v tescu, pečivo je stejný rozmražený svinstvo Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 To jo no, ale do Tesca naštěstí vůbec nechodím, my máme stanek se zeleninou kousek od baráku a minimálně od pohledu vypadá slušně, chuťově taky OK, tak se radši nepídím, kde nakupujou Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 od PL překupníků :D tuhle jsem to slyšel, přijede LT po střechu naložený květákama za 15/ks 12/ v bedně, ukecat se prej dá na 10/ks když bereš aspon 2 pytle a pak šup na trh za 25 minálně :( Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 V Brne je krasne, ja to rikam porad :) ...ale s Prahou se Brno neda vubec srovnavat. Je to jak porovnavani mesta s vesnici :( Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 Je fakt, že se mi v Praze líbilo, jak mě loni Wrccko protáhl a ukázal Stella zahrádku a hospůdku s happy hours Hned bych tam na jedno zaskočil Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 a je už chytáš pražský manýry :D a já bych zdrhl aj z teho brna už :( Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 Šak jsi už zdrhl do Blanska :lool: Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 no jenom do práce, pořád bydlíme v brně, ale třeba příští rok... Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 Já jsem město nikdy nemusel,obzvlášť když ho mám za kopcem- zlatý Rozdrojovice. Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 Jj ideál by bol mať niekde pri kraji Prahy dom so záhradou, v centre nič moc počas leta...v zime kľudne :D ukázal Stella zahrádku a hospůdku s happy hours Hned bych tam na jedno zaskočil :lool: Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 To porovnávání Brna s Prahou moc nechápu Co je v Praze a v Brně není? Metro? Ale no tak Praha má prostě víc lidí a vyšší průměrnou mzdu, a podle toho se všechno odvyjí, nic víc nic míň :D Pro mě je třeba Brno velký až až, já vyrůstal na vesnici a tohle mě bohatě stačí ... jo dobře, v Praze je Garny a Rolbař ... my máme "jen" Vašu :D Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 :D Dobry rano, casem mi prijde, ze vsechno je tam jiny. Od cestovani (metrem jezdim asi 3x do roka :P takze i kdyz bydlim v Praze, neni vubec nutne metro pouzivat ale vystacite si i s tramvaji a autobusem ale i autem), pak co se tyce obchodu, restauraci, kavaren, sidlist, pocty benzinek, jineho nocniho zivota s poctem party, rozmanitost potkavanych aut apod., je to s Brnem nesrovnatelna zmena a kdyz ted prijedu do Brna, prijde mi to mala nudlicka :( Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 Já třeba teď, když je hezky tak chodím do/z práce pěšky ... 28min svižné chůze přes Kravák a Masarykovu čvrť, takže aspoň hezká cesta mimo hlavní tahy po Brně. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 je to o tom co chceš a potřebuješ ;) Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 Je to tak, s Brnem jsem si nejakych 25 let nebo kolik vystacil a ted uz skoro 3 roky jsem v Praze a zpet do Brna uz by se mi moc nechtelo. Jak si clovek zvykne, tezko se odvykava... Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 Já sem sice v podstatě jihočech :D ale na Brno nedám dopustit :D Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 26, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2013 já so hanák jak poleno :D Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky