Přejít na obsah

únik oleje

Doporučené příspěvky

Na RSu 2,0tdi 125kw 2006 najeto 190tis mi utika olej. rozsvitila se mi kontrolka hladiny oleje tak jsem dolel asi 2dc a jezdil. asi po 300km se kontrolka rozsvitila znovu tak jsem se kouknul a oleje ubylo. Sundal jsem spodní kryt a koukal jestli nekde netece, motor je uplne suchy ze vsech stran v nadobce chladici kapaliny taky nic ale hadice od turba jsou potecene od oleje jsou videt kapky a i prevodovka je potecena od oleje takze turbo pujde ven dam ho prezkouset jestli dava opravdu tolik oleje a asi pujde nove...pokud to ale nepomuze tak nevim kde bych mel pokracovat ze by byli v haji pistni krouzky se mi nezda a jinama uz nevim kama by to utikalo. jeste jsem si tady na foru procital a narazil jsem na tema ze nekomu utikal v sani jak je ta klapka ale to by sel ten olej asi ven ze bych to videl ne?..jestli nekoho neco napadne budu rad.

Odkaz ke komentáři

Na RSu 2,0tdi 125kw 2006 najeto 190tis mi utika olej. rozsvitila se mi kontrolka hladiny oleje tak jsem dolel asi 2dc a jezdil. asi po 300km se kontrolka rozsvitila znovu tak jsem se kouknul a oleje ubylo. Sundal jsem spodní kryt a koukal jestli nekde netece, motor je uplne suchy ze vsech stran v nadobce chladici kapaliny taky nic ale hadice od turba jsou potecene od oleje jsou videt kapky a i prevodovka je potecena od oleje takze turbo pujde ven dam ho prezkouset jestli dava opravdu tolik oleje a asi pujde nove...pokud to ale nepomuze tak nevim kde bych mel pokracovat ze by byli v haji pistni krouzky se mi nezda a jinama uz nevim kama by to utikalo. jeste jsem si tady na foru procital a narazil jsem na tema ze nekomu utikal v sani jak je ta klapka ale to by sel ten olej asi ven ze bych to videl ne?..jestli nekoho neco napadne budu rad.

Nemám TDI, ale TFSI, ale z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že když se rozsvítí kontrolka a doleješ jen takhle málo oleje, rozsvítí se po pár desítkách km znovu a není to tím, že by ty dvě deci byly hned spotřebované.

190 tis. je na současný přístup ke konstrukci motorů dost, takže to zcela jistě nějaký olej brát bude. Vliv na to bude mít i použitý olej a jeho viskozita (5W-30?), režim provozu (dálnice?) a jízdní styl.

Odkaz ke komentáři

Ano mam tam longlife 5W30 ale s tím že se mění po 15tisících. Trasy jezdím dlouhé i krátké nejak moc neresim to ze mam diesel tak budu jezdit jen dlouhe trasy jednou je to auto a k tomu ho mam abych s nim jezdil... Je me jasné ze dnesní motory uz nevydrzí to co ty v jednickovich octach ale zase na druhou stranu si myslim ze ten motor by tech 300tis mohl najet v pohode samozrejme kdyz se o to clovek stara. Co se tyce spotreby oleje je me to jasne ze si to neco vezne jeste k tomu kdyz je to PD ale tohle nevim no. ze by to nesezral a kontrolka se rozsvitila se mi nezda. VAGEM jsem si to projel jestli neni nekde chyba ale nic...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...