Přejít na obsah

Kolísající otáčky 1.8T


Doporučené příspěvky

Zdravím, tenhle problém řeším i na vw-clubu, zatím neúspěšně tak proto se chci zeptat tady pokud se tu s tím někdo nesetkal.

 

Jde o kolísání otáček na GOLFU IV 1.8T AGU.

 

Motor má nalítáno teď 212 000km, ale teď mi zlobí volnoběžné otáčky. Při studeném startu otáčky drží velmi vysoko (okolo 1600ot/min) a padají strašně pomalu. Dobu po nastartování, třeba 4min drží tak 1100ot/min. A po přidání plynu a se zvýší, dobu se na té hranici drží a pak začnou zase velmi pomalu padat. Když se motor zahřeje, občas se taky stane, že přijedu na křižovatku a po vyřezní otáčky dobu drží třeba těch 1000-1100 ot./min. Někdy zase padají normálně, ale když už padají tak padají až pod 800ot/min, tam se jakoby motor probere, že není něco v pořádku a vyrovná to zase kousek nad 800ot/min. Někdy to jede normálně, ale většinou to takhle blbne. Už nevím co s tím..

 

Teď k tomu co už jsem vyměnil a opravil:

 

Úplně první kolísání začalo, když mi utíkal podtlak z posilovače brzd, tak při brždění kolísaly otáčky velmi razantně. Hadice vyměněna, ale problém přetrvával. Dal jsem do jednoho servisu, překontrolovat všechny hadice a ty jsou údajně ok, a ten servis to diagnostikoval jako špatnou škrtící klapku, že jim prý nešlo udělat základní nastavení (přes mojí diagnostiku, šlo úplně normálně), ale i tak jsem sehnal jetou novou klapku a ani s ní není žádný rozdíl a při ní vyměněno i čidlo teploty nasávaného vzduchu.

Dále jsem koupil taky nový BOV a s ním i vyměnil hadice okolo, také žádný rozdíl. Dále jsem koupil nové čidlo teploty chladící kapaliny, znovu žádná změna. Byl vyměněn i palivový a vzduchový filtr a při té příležitosti vyčištěna i váha vzduchu, jak jinak tak beze změny. Svíčky taktéž nové NGK.

 

Diagnostika celou dobu čistá, zkoušel jsem i přes VAG měřit napětí na lambdě a skáče jak má. Ještě chci dneska zajet na emise ať zjistí, že je směs OK.

 

To chování otáček na volnoběh je dost zvláštní, kdyby se někdo s něčím podobným někdy setkal a poradil abych ten problém konečně vyřešil, byl bych neskonale vděčný.

 

Jinak auto jede v celku normálně. Sice nedávno se mi zdálo, když jsme jeli ve 4 lidceh, že když jsem auto přišlápnul do kopce, tak to občas jakoby trhlo, ale né nějak extra znatelně.

 

Ještě mě napadla jedna věc, že jednou za čas se stane, že pal. pc se jakoby zblázní. Protože když jedu na trojku těch 50km/h tak jen lechtám plyn a najednou z ničeho nic tam skočí okamžitá spotřeba 50l/100km a pak začne pomalu klesat.

 

 

Jinak tady ještě přihodím videa, který jsem natočil.

 

 

- zahřátý motor.

 

 

 

- studený start.

 

 

Díky moc předem.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...